Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Περισυλλογή δημιουργεί η παραίτηση του Επιστημονικού Συμβουλίου του Γ.Ν. Σπάρτης για το υφιστάμενο Σύστημα Υγείας

Με αφορμή την παραίτηση του Επιστημονικού Συμβουλίου του Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης, εκφράζουμε την περισυλλογή μας. Η εξέλιξη αυτή, έρχεται να καταδείξει, έτι μια φορά, το εύρος των υφιστάμενων προβλημάτων στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Οι αρρυθμίες και οι διοικητικές αγκυλώσεις του ελληνικού συστήματος Υγείας, εστιαζόμενες ιδιαίτερα στην περιοχή μας, είναι ένα ζήτημα, που ο Δήμος Ευρώτα έχει επανειλημμένως καυτηριάσει.
Η Πρωτοβάθμια περίθαλψη που παρέχεται από τα Αγροτικά Ιατρεία και το Κέντρο Υγείας, θα πρέπει να ιδωθεί υπό το πρίσμα μιας ιδιάζουσας ευαισθησίας, ώστε ο πολίτης να αισθάνεται πρωτίστως ασφάλεια.
Ζητούμε από την Πολιτεία και το αρμόδιο Υπουργείο να τεθεί σε διαβούλευση ο Χάρτης Υγείας που αφορά στον Ευρώτα, τη Λακωνία και την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Το αίτημα μας αυτό συνίσταται στην ορθολογική κατανομή του νοσηλευτικού και υγειονομικού προσωπικού, αλλά και των μονάδων του ΕΚΑΒ. Όσον αφορά στο τελευταίο, προτείνουμε να εξετασθεί και επανακαθορισθεί το θέμα της χωροθέτησης του ΕΚΑΒ στη Λακωνία.
Αυτό που επιβάλλεται να κατανοηθεί είναι, ότι λόγω της μάστιγας της ελονοσίας και των μεταδιδόμενων ασθενειών, το ενδεχόμενο η περιοχή μας να τεθεί σε καραντίνα, με όλα τα παρεπόμενα για την αγροτική οικονομία, αλλά και τον τουρισμό, είναι ορατό. Ο Δήμος Ευρώτα, εκπροσωπούμενος από το Γιάννη Γρυπιώτη, έχει εξαντλήσει τα περιθώρια με τις προφορικές και γραπτές οχλήσεις του προς τους αρμόδιους φορείς. Υπενθυμίζουμε τις εισηγήσεις τόσο του Δημάρχου, όσο και του Δημοτικού Συμβουλίου, που είχαν ως άξονες επικέντρωσης:
α) Την επαρκή στελέχωση των Αγροτικών Ιατρείων.
β) Την επαναφορά του ασθενοφόρου του Κέντρου Υγείας Βλαχιώτη και αιτούμαστε την άμεση πολιτική παρέμβαση.
Έχουμε πολλάκις επισημάνει, ότι ο κρίσιμος τομέας της Υγείας, δεν είναι και δεν πρέπει να γίνει αντικείμενο στείρων κομματικών αντιπαραθέσεων και παλαιοκομματικών μεθόδων.
Συγχρόνως, εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νομού, καθώς και την εμπιστοσύνη μας απέναντι στο έργο που επιτελούν. Η Πολιτεία πρέπει να σκύψει στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με το μισθολόγιο και τις περικοπές των εφημεριών τους, ζητήματα επίμαχα, που δυσχεραίνουν και παρακωλύουν την άσκηση του λειτουργήματός τους.


Γραφείο Τύπου Δήμου Ευρώτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: