Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

ΕΙΣΗΓΗΣΗ- ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΥΡΩΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΕΛΟΝΟΣΙΑΣ

Λόγω του έντονου προβλήματος της ελονοσίας που μαστίζει την περιοχή του Δήμου Ευρώτα, καθώς και λόγω της ανυπαρξίας κράτους πρόνοιας, ιδιαιτέρως μετά το αμφίβολο εκλογικό αποτέλεσμα, ο Δήμος Ευρώτα καλείται για ακόμη μία φορά να αντιμετωπίσει με ίδιες δυνάμεις τη νόσο, κάνοντας τα αδύνατα δυνατά προκειμένου να εξασφαλισθεί η προστασία των πολιτών.
Στο πλαίσιο των δράσεων που αφορούν στην αντιμετώπιση της ελονοσίας, ο Δήμος Ευρώτα ζητεί την στήριξη και υποστήριξη του Ιατρικού Συλλόγου και του Πανεπιστημίου. Πιο συγκεκριμένα στόχος είναι να δημιουργηθεί και συσταθεί το “school malaria”, ήτοι μία σειρά από εκπαιδευτικά σεμινάρια με άμεσο στόχο την ενημέρωση των πολιτών για τα μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης της νόσου. Τα εκπαιδευτικά σεμινάρια θα λαμβάνουν χώρα σε περιοχές που πλήττονται από την ελονοσία.
Έτερος σκοπός του “school malaria” είναι η ενημέρωση και πρόληψη εν γένει των λοιμωδών νοσημάτων. Για παράδειγμα θα ήταν σκόπιμο να γίνει μία ενημέρωση των εφήβων για το aids ή για την ηπατίτιδα με στόχο την προφύλαξή των αλλά και τον τρόπο αντιμετώπισης τους κατά την διαπίστωση τους, ότι πάσχουν.
Περαιτέρω, ο Δήμος Ευρώτα προτίθεται να πραγματοποιήσει μία σειρά από δράσεις που αφορούν στην αντιμετώπιση καταστάσεων όπως οι σεισμοί, οι φωτιές, οι πλημμύρες κλπ για παιδιά ηλικίας 6 μέχρι και 15 ετών, καθώς και την εκμάθηση πρώτων βοηθειών σε μία έκτακτη περίπτωση κινδύνου. Το πρόγραμμα αυτό ονομάζεται «μικρός διασώστης» και έχει απώτερο στόχο την ενημέρωση των παιδιών ηλικίας 6 μέχρι και 15 ετών όλων των ανωτέρω καταστάσεων. Γι’ αυτόν το λόγο ζητούμε επισήμως τη συνδρομή του Ιατρικού Συλλόγου και του Πανεπιστημίου.



Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΥΡΩΤΑ

ΙΩΑΝΝΗ Γ. ΓΡΥΠΙΩΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: