Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Εθελοντική Καθαριότητα από μαθητές στο Γεράκι

Από Εθελοντική Καθαριότητα από μαθητές στο Γεράκι
O Φορέας Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού συμμετείχε για 4η συνεχόμενη χρονιά στην πανελλαδική εκστρατεία εθελοντικών καθαρισμών ακτών, βυθού και άλλων φυσικών περιοχών «ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ 2012» που πραγματοποιείτε όλο το μήνα Μάιο σε διάφορες περιοχές της χώρας μας.

Στα πλαίσια αυτής της εκστρατείας ο Φορέας βρέθηκε στο Γεράκι την Τετάρτη 23 Μαΐου 2012 και ώρα 10:00 π.μ. με σημείο εκκίνησης το Δημοτικό Σχολείο Γερακίου.
Εκεί ήταν συγκεντρωμένοι οι μαθητές της Ε΄& Στ΄Τάξης Δημοτικού Γερακίου μαζί με τους δασκάλους τους και αφού τους έγινε ενημέρωση σχετικά με την καθαριότητα και την σημασία της ανακύκλωσης ξεκίνησαν καθαρισμό σε κεντρικό δρόμο του Γερακίου.
Στο τέλος όλοι συγκεντρώθηκαν στην τοποθεσία Κάτω Βρύση κάτω από τον Πλάτανο όπου ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Γερακίου είχε φροντίσει και προσέφερε σε όλους σάντουιτς και χυμούς.
Κατά τη διάρκεια της καθαριότητας παρεβρέθησαν οι Αντιδήμαρχοι Δήμου Ευρώτα η κ. Νικολέττα Χρήστου-Μιχαλούτσου και ο κ. Παναγιώτης Παυλάκης, το μέλος του Τοπικού Συμβουλίου Γερακίου κ. Ιωάννης Γκίνης ο Πρόεδρος του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Γερακίου κ. Χρήστος Μπαλαμπάνος και ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Γερακίου κ. Σταύρος Βάρλας.
Στόχος αυτής της ενέργειας είναι η προσέγγιση μέσα από την περιβαλλοντική ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όλων των πολιτών, την ενδυνάμωση του θεσμού του εθελοντισμού, αλλά και την κινητοποίηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Μετά το πέρας της καθαριότητας ο Πρόεδρος του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου ξενάγησε τα τρία μέλη του Φορέα Διαχείρισης Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού στο Βυζαντινό Κάστρο Γερακίου όπου οι φιλοξενούμενοι έμειναν έκπληκτοι με τα μοναδικής αρχαιολογικής αξίας μνημεία και την εκπληκτική θέα.

Χρήστος Μπαλαμπάνος
Πρόεδρος Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Γερακίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: