Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Βαφτίσια και τα μεσάνυχτα!!

Η πιο εμπορική παράσταση του καλοκαιριού, η μεγαλύτερη επιτυχία τώρα και στην πόλη σας !! Έτσι ανακοίνωναν λίγες μέρες πριν . Η παράσταση ‘’Τα Βαφτίσια’’ , κάνοντας περιοδεία ανά την Ελλάδα, μας ‘’τίμησε’’ χθες βράδυ στο Επιδαύριο Θέατρο στο Βλαχιώτη Λακωνίας.
Το αποτέλεσμα : απλά απογοητευτικό!!! Αλλά από την αρχή όλα τα δεδομένα κατέληγαν στο ίδιο συμπέρασμα! Αφενός, η παράσταση καθυστέρησε 3 (!) ώρες ! Ξεκίνησε 23:45 τα μεσάνυχτα παρά την αναγραφόμενη στις αφίσες ώρα 21:15μ.μ. Δεν υπήρξε καμία προειδοποίηση για την αργοπορία, που όπως κυκλοφορούσε από στόμα σε στόμα ήταν γνωστή πολλές ώρες πριν την ‘’τραγωδία’’ που παρουσιάστηκε. Εννοείται ότι η αναμονή ήταν εκτός θεάτρου, αφού οι τεχνικοί δεν άφηναν τον κόσμο να καθίσει τουλάχιστον, στήνοντας τα σκηνικά εκείνη την ώρα!Αφετέρου,η τιμή του εισιτηρίου, συγκρίνοντάς την και με άλλα θεάματα, κοστολογούμενα με την ίδια αξία, ήταν σχεδόν απαγορευτική και τελικά θα πλήρωναν όλοι το ίδιο,ακόμα και μικρά παιδιά τα οποία,όπως λεγόταν στην αρχική διαφήμιση, θα παρακολουθούσαν δωρεάν! Φυσικό ήταν να επιστραφούν πολλά εισιτήρια, να φεύγουν πολλοί δυσαρεστημένοι και γενικώς, ακόμα και οι πληροφορίες-δικαιολογίες που δίδονταν ήταν αλλοπρόσαλλες !
Παρ’όλα αυτά, το θέατρο σχεδόν γέμισε! Βέβαια, η σκέψη όλων για το πόσο θα κρατήσει και οι ερωτήσεις για το πότε θα τελειώσει έγιναν γρήγορα αντιληπτές! Αρχικά, δεν ζήτησε κανείς συγγνώμη για το φιάσκο που δημιούργησαν,παρά ένας τεχνικός, αστειευόμενος, εκνευρίζοντας περισσότερο το κοινό. Κάνοντας μία προσπάθεια να παρακολουθήσουμε, αιφνιδιαζόμασταν από τις ξαφνικές εισόδους της κ. Ντεμίρη, που υποτίθεται είχε άνοια, τρομάζαμε από τη νευρική φωνή της κ. Σολωμού και μόνο που δεν αγανακτούσαμε από το ανόητο χιούμορ και τις ατάκες που προβάρονταν. Όσο για το τέλος ;; Απλά έκλεισαν τα φώτα και οι ηθοποιοί άρχισαν να υποκλείνονται, χωρίς να φανεί κάποιο νοητό τέρμα στο όλο στόρυ! Ένα κράμα από χιλιοειπωμένες ατάκες και επανάληψη κλασσικών μπερδεμένων οικογενειακών καταστάσεων που έχουν φορεθεί πολύ τα τελευταία χρόνια!
Κάποια ευχάριστα και ιδιαίτερα ψήγματα που ξεχώρισαν ήταν τα κοστούμια και οι μουσικές επιλογές, που προσέδωσαν ένα δροσερό τόνο στην όλη ταλαιπωρία.Επίσης, πρέπει να αναδειχθεί και ο επαγγελματισμός των ηθοποιών που τελικά έπαιξαν την παράσταση, παρά το περασμένο της ώρας.Ας ελπίσουμε για κάτι καλύτερο την επόμενη φορά!


Ελένη Μαρκάκου
Φοιτήτρια Νομικής Αθηνών

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

olo ahdies na grafete. K.Leimoniti den 8a eprepe na epitrepete na dimosievontai tetoia sxolia kathws h gnomi tou ka8enos einai proswpiki kai to ti leei mia foititria nomikis posos mas endiaferei... afti i parastasi prosefere stigmes afthonou geliou kai xaras se olous tous parevriskomenous...alla polles fores ta koblex tou kathenos einai athlia na vgainoun etsi sti fora kai poso mallon na katakrineis mia hthopoio tis perioxis mas...eleos pia!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

EGW DIAFONW, O KATHENAS EHEI TO DIKAIWMA NA KRINEI OTIDIPOTE PEFTEI STIN ABNTILIPSI TOU OPWS VEVAIA KRINETAI K O IDIOS. THEWRW OMWS OTI I APOPSI ENOS KRITIKOY THEATROY, EINAI PIO VARINOYSA, AN K EKEI YPARHEI TO YPOKEIMENIKO STOIXEIO

Αρθρογραφος είπε...

Ελευθερια λογου λεγεται, για οσους δεν το γνωριζουν.Η ηθοποιος ειναι απο την περιοχη μας γιαυτο θα επρεπε να ειναι και συνεπης και στην πληροφορηση του κοινου.Αν αυτο χαρακτηριζεται ως αφθονο γελιο προφανως εχουμε διαφορετικη αποψη!