Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

Ο σολίστ Ανδρέας Πυλαρινός και ο τενόρος Γιάννης Φράγκος στο Επιδαύριο Θέατρο Βλαχιώτη


Μια παράσταση ειδικά για τους φίλους της κλασσικής μουσικής ΄΄εξασφάλισε’’ ο Δήμος Ευρώτα για το φετινό Πολιτιστικό του πρόγραμμα. Ο διεθνούς φήμης σολίστ Ανδρέας Πυλαρινός και ο ομογενής τενόρος Ιωάννης Φράγκος, θα χαρίσουν στο κοινό μια μοναδική ακουστική εμπειρία.
Η παράσταση τιτλοφορείται ΄΄C’ ERA UNA VOLTA΄΄ (΄΄Μια φορά και ένα καιρό΄΄) και θα λάβει χώρα την Κυριακή 19 Αυγούστου και ώρα 9:30 μ.μ. στο Επιδαύριο Θέατρο Βλαχιώτη. Η είδοδος είναι δωρεάν.

Ποιοί είναι αμφότεροι όμως οι ΄΄πρωταγωνιστές΄΄ της βραδιάς;
Ο Ανδρέας Πυλαρινός γεννήθηκε στην Αθήνα το 1959 και άρχισε τη μουσική του σταδιοδρομία το 1969, ως σολίστ στο τρομπόνι, σε ηχογράφηση του Εθνικού Ιδρύματος Ραδιοφωνίας. Σπούδασε στη Βοστόνη διεύθυνση ορχήστρας, σύνθεση, τρομπόνι, πιάνο και μονωδία. Ολοκλήρωσε τις μουσικές σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Μουσικής του Γκρατς, από όπου πήρε και το διδακτορικό του δίπλωμα στη Διεύθυνση Ορχήστρας. Έχει επανειλημμένως διευθύνει όλες τις ελληνικές συμφωνικές ορχήστρες: Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της Ε.Ρ.Τ., Ορχήστρα Εθνικής Λυρικής Σκηνής κλπ., καθώς και μερικές από τις γνωστότερες συμφωνικές ορχήστρες του κόσμου.
Ο τενόρος Γιάννης Φράγκος γεννήθηκε στην Αδελαΐδα. Οι γονείς του- σημειωτέον η μητέρα του κατάγεται από το Βλαχιώτη- μετανάστευσαν εκεί τη δεκαετία του ’60. Σπούδασε στη δραματική σχολή Αδελαΐδας και αποφοίτησε πρώτος στην τάξη του. Λίγο μετά συμμετείχε ως τενόρος σε παραγωγές της Όπερας της Νότιας Αυστραλίας: «Ιλ Τροβατόρε» του Βέρντι, «Τόσκα» του Πουτσίνι, «Πάρσιφαλ» του Βάγκνερ.
Έχει επίσης σημαντική παρουσία στο μουσικό θέατρο με επιτυχημένες εμφανίσεις σε διάφορες επιτυχημένες παραγωγές: «Οκλαχόμα», «Ο Βιολιστής στη Στέγη», «Les Miserables» (Οι Άθλιοι), «Ο Κύκλος με την Κιμωλία» του Μπρεχτ.
Ως ηθοποιός έχει εμφανιστεί σε παραγωγές όπως «Ο Έμπορος της Βενετίας» και «Όνειρο Θερινής Nυκτός» του Σαίξπηρ, «Δεσποινίς Τζούλια» του Στρίντμπεργκ και «Ρικ» του Τόνι Μουρ.
Πριν μερικά χρόνια επέστρεψε στη γενέτειρα των γονέων του και συνεργάστηκε με τα μεγάλα ονόματα της ελληνικής μουσικής, με κύριο μέντορα τον Ανδρέα Πυλαρινό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: