Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Η Φλόγα της Αγάπης ανάβει στο Δήμο Ευρώτα!

Την 1η «Ευρώτεια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών», πρόκειται να διοργανώσει ο Δήμος Ευρώτα, στο πλαίσιο της δραστηριοποίησης και των ενεργειών του για την ανάδειξη του πνεύματος της εθελοντικής αιμοδοσίας και τη μεταλαμπάδευση του μηνύματος της αγάπης και της σύμπνοιας.

Στηρίζοντας, εξάλλου, την αξιόλογη κι επί σειρά ετών, πρωτοβουλία της ΠΟΣΕΑ, ο Δήμος Ευρώτα θα δώσει το δικό του «παρών» στη 10η πανελλήνια λαμπαδηδρομία εθελοντών αιμοδοτών, ιδέα που έχει, ήδη, υλοποιηθεί δυο φορές στην περιοχή μας, επί πρώην Καποδιστριακού Δήμου Σκάλας.
Ειδικότερα, βάσει του προγράμματος, το οποίο έχει εκδώσει η διοργανώτρια Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών, η αφή της «φλόγας της αγάπης» θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17 Αυγούστου στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου (Δ/νση: Κοιμ. Θεοτόκου & Μητροπόλεως) Δήμου Αμαρουσίου. Τη Φλόγα παραλαμβάνει από τον Ιερέα ο Ολυμπιονίκης των Special Olympics Κωνσταντίνος Τριανταφύλλου ως 1ος Λαμπαδηδρόμος της 10ης Λαμπαδηδρομίας. Ακολούθως, η «φλόγα της αγάπης» θα μεταφερθεί στο Δημαρχιακό Μέγαρο Αμαρουσίου κι από ΄κει στο Ξυλόκαστρο, στο σημείο δηλαδή απ΄ όπου αντιπροσωπεία του Δήμου Ευρώτα -με επικεφαλής το δήμαρχο κο Ι. Γρυπιώτη- θα παραλάβει τη φλόγα.
Να σημειωθεί ότι, τη λαμπαδηδρομία θα πλαισιώσει και φέτος μια πλούσια σε δραστηριότητες εβδομάδα -μια εβδομάδα πολιτισμού- αφιερωμένη στον εθελοντισμό και την κοινωνική αλληλεγγύη. Άλλωστε, η «φλόγα της αγάπης» θα λάμψει σ΄ όλες τις δημοτικές και τοπικές κοινότητες του δήμου, διαδίδοντας ευρέως το μήνυμα της αλληλεγγύης.
Πιο συγκεκριμένα, η αυλαία των εκδηλώσεων ανοίγει την Τρίτη 21 Αυγούστου, στον πρώην Δήμο Γερονθρών και ολοκληρώνεται την Κυριακή 26 Αυγούστου στη Σκάλα - συγκεκριμένα στο Βοτανικό Κήπο του Ιπποκράτη.
Ο δήμαρχος Ευρώτα κος Ι. Γρυπιώτης καλεί όλους ανεξαιρέτως να συμμετάσχουν σε αυτή την παλλακωνική στρατιά, σε αυτή την εβδομάδα ανθρωπιάς και κοινωνικής αλληλεγγύης, στόχος της οποίας δεν είναι άλλος από την ευρύτερη κοινωνική ευαισθητοποίηση.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων
θα κοινοποιηθεί εντός των προσεχών ημερών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: