Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

O Tom Κokoris φτάνει στη Ρηχειά, του δήμου Μονεμβασιάς, φέρνοντας «Ελπίδα»

Ο κ. Κόκορης μετά το υπερατλαντικό του ταξίδι με το ποδήλατο, από το Σύντνεϋ της Αυστραλίας στην Αμερική και στη συνέχεια μέσω Πορτογαλίας, Ισπανίας έφτασε στην Ελλάδα και στον τόπο καταγωγής του τη Ρηχειά, του δήμου Μονεμβασιάς.
Όλη αυτή η διαδρομή έγινε για φιλανθρωπικό σκοπό, τη συλλογή χρημάτων για την ενίσχυση του αντικαρκινικού νοσοκομείου παίδων «Ελπίδα».
Με συγκίνηση και υπερηφάνεια υποδέχτηκαν το συμπατριώτη τους οι κάτοικοι της Ρηχειάς αλλά και των άλλων χωριών του Ζάρακα. Μαζί τους και οι ομογενείς από την Αυστραλία που βρέθηκαν στην περιοχή για τις διακοπές τους. Όλοι ήταν εκεί και τον περίμεναν. Έτσι την Κυριακή 29 Ιουλίου, οργανώθηκε η εκδήλωση υποδοχής του στο μικρό θεατράκι στο προαύλιο του δημοτικού σχολείου, στη Ρηχειά. Ο Τομ Κόκορης είχε ξεκινήσει το δημοτικό στη Ρηχειά, αλλά πριν τελειώσει την πρώτη τάξη έφυγε με τη μητέρα του και τα αδέρφια του για την Αυστραλία, να συναντήσουν τον πατέρα του εκεί.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν 500 άτομα από τα γύρω χωριά του Ζάρακα μαζί με τους ομογενείς που ήταν εκεί για να τον τιμήσουν.
Τον κ. Κόκορη υποδέχτηκε η φιλαρμονική δημοτικής ενότητας Μολάων με το μαέστρο Κώστα Κέκερη. Το χορευτικό συγκρότημα ΜΥΛΟΙ χόρεψε παραδοσιακούς χορούς κάνοντας την εκδήλωση πραγματική γιορτή.
Σημαντική και η προσφορά των γυναικών του Πολιτιστικού Συλλόγου Ρηχιωτών, οι οποίες είχαν ετοιμάσει πλούσιο μπουφέ για την εκδήλωση με εδέσματα για όλους τους παρευρισκόμενους.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης δόθηκε αναμνηστική πλακέτα στον Τομ Κόκορη από την αντιδήμαρχο κυρία Παναγιώτα Πριφτάκη. Την εκδήλωση εκ μέρους του δημάρχου Μονεμβασιάς, κ. Παναγιώτη Τριχείλη, χαιρέτησε η κυρία Παναγιώτα Αλιφέρη, πρόεδρος νομικού προσώπου.
Ο κ. Τομ Κόκορης εξιστόρησε στους παρευρισκόμενους τις «περιπέτειες» του ταξιδιού του. Αναφερόμενος ειδικά στο φιλανθρωπικό λόγο για τον οποίο και μάζευαν χρήματα είπε ότι, ο ίδιος έχει χάσει μέλη της οικογένειάς του από καρκίνο, και είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος στην ενίσχυση νοσοκομείων που παλεύουν για τη σωτηρία ασθενών. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για παιδιά, όπως είναι το αντικαρκινικό «Ελπίδα».
Το ποσό των χρημάτων που μαζεύτηκε στη διάρκεια του ταξιδιού από ομογενείς και άλλους ευαισθητοποιημένους ανθρώπους ήταν 50.000 $ ΗΠΑ. Παράλληλα ανοίχτηκε και λογαριασμός στην Ελλάδα τον οποίο ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να ενισχύσει. Το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Μονεμβασιάς, έδωσε 1.000,00 €. Στην εκδήλωση άλλωστε ο πολιτιστικός σύλλογος της Ρηχειάς είχε φτιάξει μπλουζάκια τα οποία μπορούσε να αγοράσει ο καθένας για 10,00 € και τα χρήματα θα πήγαιναν και αυτά για το νοσοκομείο «Ελπίδα».
ΟΣΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΜΕ ΚΑΤΑΘΕΣΗ:
αριθμός λογαρισμού ΕΛΠΙΔΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ 080/480978-54 ΙΒΑΝ GR 3801100 8000000 8048097854

Δεν υπάρχουν σχόλια: