Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

ΔΙΠΛΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΠΡΩΤΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΚΑΛΑΣ

Το πρώτο βραβείο σε δύο διαφορετικούς Πανελλήνιους ποιητικούς Διαγωνισμούς κέρδισαν μαθήτριες του 1ου Δημοτικού σχολείου Σκάλας, κάνοντας περήφανη την μαθητική κοινότητα του σχολείου.
Πιο συγκεκριμένα, η μαθήτρια Βλαχάκου Δάφνη με το ψευδώνυμο «Ταύγετος» και το ποίημά της «Ψίθυροι ψυχής» κέρδισε το πρώτο βραβείο του 5ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού που διοργανώνει κάθε χρόνο η Εταιρία Γραμμάτων και Τεχνών( φέτος ήταν αφιερωμένοι στην μνήμη των Ν. Βρεττάκου και Στ. Γεράνη) και την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου σε μια κατάμεστη αίθουσα από ανθρώπους του πνεύματος ,της απονεμήθηκε από τον Πρόεδρο της Εταιρίας κ. Χαρλαύτη το βραβείο στην Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά
Στον ίδιο Διαγωνισμό το 1ο Δημοτικό σχολείο Σκάλας απέσπασε άλλους τρεις επαίνους μολονότι οι συμμετοχές ήταν εκατοντάδες ,με ποιήματα των μαθητριών,Γρυπιώτη Βασιλική, Γρεβενίτη Κατερίνας και Ιατρίδη Αιμιλίας. Την νικήτρια του Διαγωνισμού συνόδευσαν στην εκδήλωση ο Διευθυντής του σχολείου κ. Χανδόλιας Σπ. και ο δάσκαλος κ. Καραμούζης Παναγιώτης.
Επίσης, η μαθήτρια Στέλλα - Μαρία Αναγνωστάκου κέρδισε το πρώτο βραβείο και χρηματικό έπαθλο στο Μαθητικό Διαγωνισμό Ποίησης «Άθλον Ποιήσεως - Γιάννη και Λένα Στρέφη - Κουτσοχέρα με το ποίημά της «Ημερομηνία αξιοπρέπειας» και θα βραβευθεί στις 12 Δεκεμβρίου στην αίθουσα «Ευσέβιος Κηπουργός» του Δήμου Καλαβρύτων , παράλληλα με τις εκδηλώσεις για το Ολοκαύτωμα της Μαρτυρικής πόλης, που συνδιοργανώνουν το Διεθνές Ίδρυμα Γιάννης και Λένα Στρέφη - Κουτσοχέρα και ο Δήμος Καλαβρύτων. Ακόμη στον δάσκαλο της τάξης κ. Καραμούζη Παν. απονέμεται εύφημος μνεία ευδόκιμης διδασκαλίας.

Τα ποιήματα των μαθητριών βρίσκονται αναρτημένα στο δικτυακό τόπο του σχολείου ,στην διεύθυνση http://dim-skalas.lak.sch.gr ,ενώ το σχολείο θα τιμήσει όλες τις μαθήτριες σε ειδική εκδήλωση τον Δεκέμβριο. ΑΡΕΤΗ ΠΑΠΑΔΑΚΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: