Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

ΦΡΟΝΤΙΣΕ ΜΗ ΒΡΕΙΣ ΕΛΛΕΙΜΑ ΣΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΣΟΥ

Η Βάσω Γεωργοπούλου κατάγεται από τη Σκάλα Λακωνίας. Έχει σπουδάσει σε σχολή Τουριστικών επαγγελμάτων και επρόκειτο να εργαστεί σε μια τουριστική μονάδα στη Μονεμβασιά.
 Η Νουβέλα της θίγει το κοινωνικό φαινόμενο των ναρκωτικών. Φιλτράρει τα ψυχολογικά σκαμπανεβάσματα που βιώνει ένας ναρκομανής και τον κοινωνικό ρατσισμό που δέχεται εξ΄ αιτίας αυτού.
 Δεν εστιάζει μόνο σε αυτό, διότι δεν είναι ο πυρήνας, ο οποίος θέλει να καταπιαστεί. Μιλάει για ταξίδια ψυχής, για όνειρα, απογοητεύσεις και εσωτερικές αναζητήσεις στον μύχιο εαυτό μας.

 -Ρώτησα τη Βάσω τι ήταν αυτό που την παρακίνησε στο να γράψει αυτή την Νουβέλα και για ποιο λόγο χρησιμοποίησες αυτό τον τίτλο;

- Οι εικόνες που είχα μέσα μου με παρακίνησαν στο να γράψω αυτό το βιβλίο. Ο τίτλος του θεωρώ ότι είναι ο σωστότερος ώστε να αποδοθούν σωστά τα μηνύματα που ήθελα να περάσω. Αν μάθουμε να φροντίζουμε τα όνειρά μας, να τα προστατεύουμε, εκείνα δεν θα μας εγκαταλείψουν ποτέ.

-Πόσο εύκολο η δύσκολο, είναι εκδοθεί ένα βιβλίο;

-Το να εκδοθεί ένα βιβλίο, ιδίως από ένα μη αναγνωρίσιμο άτομο είναι αφάνταστα δύσκολο.Πιστεύω για να δημιουργηθεί αυτό το βιβλίο, βοήθησαν τόσο ο Θεός, όσο και η τύχη και ίσως αυτά τα δύο να είναι τα αδέλφια μου.

-Πώς ένιωσες όταν κράτησες για πρώτη φορά το βιβλίο στα χέρια σου;

-Είναι αφάνταστα δύσκολο να αποδοθούν σωστά τα συναισθήματα. Ένιωσα πληρότητα, χαρά και ικανοποίηση.
Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω εκ΄ βάθος καρδίας, όλους τους κατοίκους της τοπικής κοινωνίας όπου ζω, που αγκάλιασαν με αγάπη το πρώτο μου πνευματικό απόκτημα.
Βάσω Γεωργοπούλου
Δείτε το βίντεο από τη παρουσίαση του βιβλίο της Βάσως Γεργοπούλου.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: