Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Σεξουαλική κακοποίηση μέχρι θανάτου σε σκυλιά στη Σκάλα.

Η Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία καταγγέλλει ένα περιστατικό κτηνοβασίας στην Λακωνία που κατέληξε σε θάνατο των ζώων. Σύμφωνα με την καταγγελία ένας άγνωστος ακόμα ανώμαλος βίασε τα σκυλιά και τα κακοποίησε μέχρι θανάτου... Στην επιστολή αναφέρουν:
Κύριοι, Λάβαμε μια καταγγελία για την σεξουαλική κακοποίηση μέχρι θανάτου των ιδιόκτητων σκύλων της οικογένειας Σταθακοπούλου, κατοίκων Σκάλας Λακωνίας. Οι περιγραφές της καταγγέλουσας είναι φρικιαστικές. Τα ζώα της υπέφεραν και πέθαναν στα χέρια της οικογένειας σχεδόν διαμελισμένα από τα βασανιστήρια στα οποία τα υπέβαλε ο κτηνοβάτης. Μας ενημέρωσαν πως έχουν κάνει σχετική καταγγελία στο αστυνομικό τμήμα Σκάλας, έχουν καταθέσει μήνυση κατ’αγνώστου και σας έχουν παραδώσει ένα πορτοφόλι που βρέθηκε στο σημείο. θα θέλαμε να μας ενημερώσετε σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι έρευνες καθώς και τα μέτρα που έχετε λάβει εσείς ή το αρμόδιο αστυνομικό τμήμα ώστε να μην επαναληφθεί παρόμοιο γεγονός στο μέλλον
 Ακολουθεί η περιγραφή των περιστατικών : «Την 29η Ιανουαρίου βρέθηκε στην αυλή μας ετοιμοθάνατο ένα σκυλάκι βάρους περίπου 10-12 κιλών, το σκυλάκι αυτό ανήκε στην οικογένειά μου, το βρήκε ο πατέρας μου ξημερώματα κ μετά από λίγη ώρα ξεψύχησε, αιμόφυρτο κ μέσα σε αβάσταχτους πόνους.Το σκυλί μας είχε πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης (κτηνοβασίας), από κάποιο κτήνος με ανθρώπινη μορφή.Το σκυλάκι βρέθηκε πλημμυρισμένο στα αίματα, με κομμάτια του εντέρου του να κρέμονται από τον πρωκτό του καθώς κ κομμάτια του εντέρου στην φωλιά του. Αυτό συνέβη όπως σας ανέφερα στις 29 Ιανουαρίου, λίγες μέρες μετά, την 15η Φεβρουαρίου, ένα δεύτερο σκυλάκι μας έπεσε θύμα κτηνοβασίας από το ίδιο άγνωστο κτήνος-άνθρωπο.Αυτή την φορά, πήρε το σκυλάκι μέσα από την αυλή μας το μετέφερε σε ένα διπλανό χωράφι κ αφού το κρέμασε από ένα δέντρο το κακοποίησε σεξουαλικά μέχρι να ξεψυχήσει κ αυτό.Το σκυλάκι το βρήκε νεκρό το πρωί ο πατέρας μου με την αδερφή μου, πλημμυρισμένο στα αίματα κ αυτό με κ με εμφανή τα σημάδια της κτηνοβασίας.Όλα αυτά συνέβησαν στην Σκάλα Λακωνίας κ στις 2 περιπτώσεις ειδοποιήθηκε η αστυνομία η οποία μας είπε ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι διότι δεν γνωρίζουμε το πρόσωπο το οποίο διέπραξε αυτό το ΕΓΚΛΗΜΑ.
 Δυστυχώς δεν γνωρίζουμε ποιό ΑΡΡΩΣΤΟ μυαλό θα μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο, το μόνο που γνωρίζουμε είναι ότι κ παλαιότερα – πριν 10 μήνες περίπου- είχε ξαναπροσπαθήσει να πλησιάσει τα σκυλάκια στην αυλή μας, αλλά έγινε αντιληπτός επειδή τα σκυλιά γαύγιζαν κ βγαίνοντας έξω να δούμε τι συμβαίνει είδα το ένα σκυλί μας κρεμασμένο σε ένα δέντρο (το οποίο ευτυχώς πρόλαβα κ το έσωσα).Πρόλαβα κ είδα μέσα στο σκοτάδι, έναν άντρα μετρίου αναστήματος, μελαμψό, κατά πάσα πιθανότητα αλλοδαπό, τον οποίο όμως δεν μπόρεσα να αναγνωρίσω σε καμία περίπτωση. Μετά από αυτό το περιστατικό κ κατά άτακτα χρονικά διαστήματα ακούγαμε τα σκυλιά μας να γαβγίζουν αργά το βράδυ – κυρίως ξημερώματα- κ κάθε φορά βγαίναμε έξω για να δούμε τι συμβαίνει, τα σκυλιά γάβγιζαν σε έξαλλη κατάσταση, άλλοτε δεμένα μεταξύ τους κ άλλοτε ελεύθερα.Δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε τι συνέβαινε κ τι προσπαθούσε να κάνει αυτό το κτήνος στα σκυλιά μας, μέχρι που δυστυχώς το καταλάβαμε με τον πιο φρικτό τρόπο.Όλον αυτό τον καιρό προσπαθούσε να πιάσει κ να ακινητοποιήσει το εκάστοτε σκυλάκι μας, κρεμώντας το από τον λαιμό του στο δέντρο, για να ικανοποιήσει τις ανώμαλες ορέξεις του. Μια από αυτές τις φορές – πριν ένα μήνα περίπου- του έπεσε το πορτοφόλι του, το βρήκε ο πατέρας μου κ το παρέδωσε στην αστυνομία, παρόλαυτά δεν έγινε τίποτα.
Η αστυνομία δεν μπορεί να μας βοηθήσει, γιατί δεν μπορεί -όπως μας είπαν οι ίδιοι- να διαθέτουν κάθε βράδυ ένα περιπολικό έξω από το σπίτι μας, για να παρακολουθούν και να πιάσουν τον ύποπτο όταν το ξανά επιχειρήσει (γιατί είναι θέμα χρόνου να το ξανακάνει κ σε άλλα σκυλάκια κ όχι μόνο…). Κάνω έκκληση (ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ) να με βοηθήσετε, να με καθοδηγήσετε ή να μου υποδείξετε τρόπους που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στον εντοπισμό κ στην σύλληψη του, γιατί πραγματικά νιώθουμε αβοήθητοι!!! Ένας άγνωστος ανώμαλος κυκλοφορεί ελεύθερος ικανοποιώντας τις διατροφικές του ορέξεις, βασανίζοντας και στο τέλος θανατώνοντας αθώα και άκακα ζωάκια.»
 Με εκτίμηση Για την Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία
 Αναστασία Αραβαντινού πηγή: moriasnews.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αν θα υπάρξει τιμωρία γι΄αυτή την κτηνωδία θα εκπλαγώ.Δυστυχώς ο σεβασμός και η αγάπη για αυτά τα αθώα και πιστά πλάσματα είναι ελάχιστη έως και ανύπαρκτη στην περιοχή μας.Καθημερινά βλέπω στις αυλές δεμένα με αλυσίδες κάτω από ζέστη χωρίς προστασία,πολλές φορές χωρίς νερό,τροφή και υπάρχει περίπτωση στον Λεήμονα ανθρώπου και όχι μόνο στον Λεήμονα που πυροβολεί και σκοτώνει το αθώο πλάσμα γιατί δεν του "κάνει"πια.Οι φιλοζωικές ανύπαρκτες και η επέμβαση της αστυνομίας ? σιγά μην ασχοληθεί...Ονομάζομαι Αντωνία Αθανασάκου εχω σκύλο και τον έχω σώσει από φόλα μία φορά,εύχομαι να ήταν η τελευταία.Όποιοι ενδιαφέρονται και νοιάζονται πραγματικά και αγαπάνε αληθινά τα ζώα μπορούμε να δημιουργήσουμε μια φιλοζωική στην περιοχή μας.Σας ευχαριστώ.