Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Με Πέτρο Τατούλη στη Γερμανία ο Δήμαρχος Ευρώτα



Αντιπροσωπεία κυβερνητικών και αυτοδιοικητικών παραγόντων θα συμμετάσχει  σε συνάντηση εργασίας στη Γερμανία στα πλαίσια της Ελληνο-Γερμανικής συνέλευσης , που αφορά την ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ  ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ.
Η συνάντηση εργασίας θα πραγματοποιηθεί από τις 7 έως 10 Ιουνίου στο Σβέμπις Χαλλ της Γερμανίας.

Στην αντιπροσωπεία συμμετέχουν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης , ο Δήμαρχος Ευρώτα κ. Γρυπιώτης Γιάννης, εκπρόσωποι του Υπουργείου Εσωτερικών και Περιβάλλοντος καθώς και των Δήμων Ικαρίας, Νάξου και Καλαμάτας, που υλοποιούν ανάλογα προγράμματα που αφορούν την αποκατάσταση των ΧΑΔΑ και την ανάπτυξη σχεδίων υλοποίησης της διαχείρισης απορριμμάτων.
Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της συνεργασίας είχαν προηγηθεί επισκέψεις σε Νάξο, Ικαρία και Καλαμάτα, της Γερμανικής Αντιπροσωπείας με επικεφαλής τον Περιφερειάρχη κύριο Μπάουερ μετά από πρόσκληση του εντεταλμένου της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης, κου Χανς Γιοάχιμ Φούχτελ.
Ήδη έχει συνταχθεί φάκελος καταγραφής των προβλημάτων, καθώς και σαφείς τρόποι αντιμετώπισης του μείζονος  προβλήματος της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων.
Στο  τετραήμερο της παρουσίας της Ελληνικής αντιπροσωπείας στο Σβέμπις Χαλλ της Γερμανίας  θα επιδιωχθεί να διαμορφωθεί ένα σταθερό πλαίσιο συνεργασίας με την Γερμανική πλευρά, στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι του Γραφείου του Κοινοβουλευτικού Υφυπουργού εργασίας κυρίου Φούχτελ, της Ένωσης Δήμων Βαδην-Βυρτεμβέργης  και της Περιφέρειας Σβέμπις Χαλλ.
Ως γνωστό το θέμα της ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ αποτελεί κυρίαρχο ζήτημα στρατηγικής, τόσο για τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη, όσο και για το Δήμαρχο Ευρώτα κ. Γιάννη Γρυπιώτη, μέχρι την οριστική επίλυση του.


                                                                                                          Γραφείο Τύπου Δήμου Ευρώτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: