Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Επιστολή δημάρχου Ευρώτα προς τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Λακωνίας

Επιστολή προς τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Λακωνίας κ. Κωνσταντίνο Πανδή, τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Λακωνίας κ. Δημήτριο Πολλάλη  και τους Προέδρους των Εμπορο-επαγγελματικών Συλλόγων Λακωνίας, απέστειλε ο Δήμαρχος Ευρώτα κος Ιωάννης Γρυπιώτης, ενόψει της διεξαγωγής του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Μπάσκετ Νεανίδων.

  Θέμα της επιστολής ήταν η προτροπή των επιχειρηματιών του Δήμου Ευρώτα και κατ’ επέκταση του νομού, για την επίτευξη ενός κοινού στόχου: Την ανάδειξη και  προώθηση των τοπικών προϊόντων.
 Υπογραμμίζοντας ότι η εν λόγω αθλητική εκδήλωση αποτελεί μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για προβολή και διαφήμιση, τόσο των τοπικών προϊόντων, όσο και των αξιόπιστων και ποιοτικών τουριστικών υπηρεσιών γενικότερα του νομού, ο κος Γρυπιώτης απηύθυνε κάλεσμα, με απώτερο σκοπό την οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.    
  Παρατίθεται ακολούθως το πλήρες κείμενο της επιστολής:
 Αξιότιμοι κύριοι και αξιότιμες κυρίες,
  «Ευρισκόμενος στις αθλητικές, πολιτιστικές και πλείστες ακόμη κοινωνικές επάλξεις, ο Δήμος Ευρώτα, συμπληρώνει σχεδόν τρία χρόνια λειτουργίας, αποδεικνύοντας εμπράκτως και ανελλιπώς, τη σταθερή θέση και προσήλωσή του, στην ποιοτική αναβάθμιση του τόπου μας.
  Η πολυποίκιλη δραστηριοποίησή του σε ζωτικής σημασίας βαθμίδες της τοπικής και όχι μόνο κοινωνίας μας, συνιστά, εξάλλου,  τη μεγαλύτερη απόδειξη προς τούτο.
  Επί παραδείγματι, η φιλοξενία και διοργάνωση μεγάλων αθλητικών και λοιπών γεγονότων, που αποκτούν πανελλαδική έως και παγκόσμια εμβέλεια, καθιστά  -αδιαμφισβήτητα- την Τοπική Αυτοδιοίκηση Ευρώτα, ένα ισχυρό ζωτικό όργανο της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας, το οποίο δίνει βήμα και ώθηση στην επίτευξη ενός κοινού στόχου: Την ευρύτερη ανάπτυξη.
  Στο σημείο αυτό, αξίζει να μνημονεύσουμε τη διοργάνωση του Πανελλήνιου Συνεδρίου Αγροτισσών, του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Παγκρατίου Αθλήματος, του Ευρωπαϊκού Συνεδρίου της ΚΑΠ ενάντια στην κρίση, της επικείμενης Πανελλήνιας Αμφικτιονίας Εθελοντών Αιμοδοτών και προσεχώς του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Μπάσκετ Νεανίδων (20-24 Ιουνίου).
  Οι μεγάλες αυτές εκδηλώσεις έδωσαν και δίνουν πνοή στο Δήμο Ευρώτα, προσδίδοντάς του ταυτόχρονα ένα διαφορετικό και σύγχρονο κοινωνικό προφίλ, τόσο ανά τα ελληνικά όσο και τα ευρωπαϊκά πρότυπα.
  Ειδικότερα, η διοργάνωση των ως άνω εκδηλώσεων κατέστησε τους συμμετέχοντες κοινωνούς της φιλοξενίας μας, αλλά και πρεσβευτές των φυσικών πλεονεκτημάτων μας. Ιδιαίτερα μέσω του Συνεδρίου της ΚΑΠ, αλλά και του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Παγκρατίου Αθλήματος, ο Ευρώτας κατάφερε να γίνει γνωστός σ’ όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου.
  Η εμπειρία μας αποτελεί, πλέον και τη μεγαλύτερη ευθύνη μας. Ευθύνη απέναντι στον ευλογημένο τόπο που υπηρετούμε, ευθύνη απέναντι στους πολίτες αυτής της κοινωνίας, ευθύνη απέναντι σ’ εμάς τους ιδίους, για την ολοκλήρωση του δύσκολου έργου που έχουμε αναλάβει.
  Από αύριο, η καρδιά του μεγάλου αθλητικού γεγονότος - Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Μπάσκετ Νεανίδων θα χτυπάει στο Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο Βλαχιώτη. Αγωνιζόμενες διοικήσεις, συνοδοί και γονείς απ’ όλη την Ελλάδα θα παραμείνουν αρκετές μέρες στον τόπο μας.
  Απευθύνουμε θερμή παράκληση στους εμπορο-επαγγελματικούς συλλόγους και τους επιχειρηματίες, όχι μόνο του δήμου μας, αλλά και ολόκληρης της Λακωνίας, να στηρίξουν πάνδημα την αξιόλογη αυτή πρωτοβουλία, προωθώντας τα τοπικά μας προϊόντα.
  Άλλωστε η αθλητική αυτή εκδήλωση αποτελεί μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για προβολή και διαφήμιση, τόσο των τοπικών μας προϊόντων, όσο και γενικότερα των αξιόπιστων και ποιοτικών τουριστικών υπηρεσιών (ξενοδοχεία – επιχειρήσεις) του νομού μας.  
  Συνοψίζοντας, η ανάδειξη της ευρύτερης περιοχής μας, καθώς και η προώθηση των λακωνικών προϊόντων, τα οποία χαρακτηρίζονται για την υψηλή διατροφική τους αξία, πρέπει να καθίστανται μόνιμες και πρώτιστες προτεραιότητες των δήμων,  των φορέων και των λοιπών συλλόγων της Λακωνίας, στην κατεύθυνση επανεκκίνησης της τοπικής μας οικονομίας».

Με τιμή
Ο Δήμαρχος Ευρώτα    

Ιωάννης Γ. Γρυπιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: