Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2008

ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΗ

Διαβάζοντας μέσα από το μπλόκ και γενικά τα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα, μας έστειλε ένας πολίτης ένα email εκφράζοντας τη δυσαρέσκεια του για την όλη κατάσταση που υπάρχει στο τόπο μας.

Καλησπέρα. Όχι Ελαφόνησος δεν θα μείνει, αλλά και τα μάρμαρα του Παρθενώνα θα τα πάρουνε για να τα κάνουν πατώματα στα σπίτια τους. Στο Άγιο Όρος η υπόθεση πάει πολύ μακριά. Τον Εφραίμ και τους Κύπριους που λυμαίνονται τη μονή Βατοπεδίου τους τοποθέτησε εκεί ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Από την ημέρα που πήγαν, μεθοδικά διεκδικούν και αποσπούν ακίνητα από το ελληνικό κράτος με παραχωρητήρια βυζαντινών αυτοκρατόρων και Οθωμανών σουλτάνων (τα οποία κρίθηκαν νόμιμα από τα δικαστήρια!). Η ειρωνεία είναι ότι κάποτε οι "προοδευτικοί" στην Ελλάδα πρόβαλαν τον Βαρθολομαίο ως πρότυπο σεμνού ιεράρχη σε αντίθεση με τον "κακό" Χριστόδουλο. Όμως ο προστατευόμενος των Αμερικανών Βαρθολομαίος γέμισε το Άγιο Όρος με κλέφτες και λωποδύτες, όχι ο Χριστόδουλος.

Δεν ξέρω πού θα καταλήξει αυτή η ιστορία, όμως υπάρχει οργανωμένο σχέδιο υπερβολικής προβολής υπαρκτών και ανύπαρκτων σκανδάλων με σκοπό να φθείρει τον Καραμανλή προσωπικά. Επί πλέον υπονομεύεται και από δικούς του. Ο Τατούλης παίζει πολύ ύποπτο παιχνίδι, υπάρχουν και οι δυσαρεστημένοι όπως ο Πολύδωρας, ο Μανώλης και ο Γιαννόπουλος που έχουν κάνει στην κυβέρνηση όση ζημιά δεν έκανε όλο το ΠΑΣΟΚ μαζί. Έχουμε δε σε εξέλιξη και τη χειρότερη μεταπολεμική οικονομική κρίση, αλλά στην Ελλάδα οι πλήρεις συνέπειες ακόμα δεν έχουν φανεί. Στο μεταξύ, η φούσκα των στεγαστικών δανείων τα οποία δίνουν οι τράπεζες με μεγάλη ευκολία εκτινάσσοντας στα ύψη τις τιμές των ακινήτων -άρα και των ενοικίων-, έχει αυξήσει το κόστος της επαγγελματικής στέγης με αποτέλεσμα να ανεβαίνουν οι τιμές και να μειώνονται οι πωλήσεις των εμπόρων. Και πίσω από όλα αυτά, έχουμε και τα κλειστά επαγγέλματα να ανεβάζουν κι άλλο το κόστος των προϊόντων, όπως συμβαίνει με τα Δ.Χ. φορτηγά και βυτιοφόρα. Άργησε ο Καραμανλής, έπρεπε να έχει ήδη διαλύσει όλη αυτή τη σάπια οικονομική δομή και τα κρατικοδίαιτα κομματικά συνδικάτα από τον πρώτο χρόνο της διακυβέρνησής του. Δεν ξέρω αν μπορεί να γίνει κάτι πλέον. Και αν αυτός αποτύχει, δεν μπορώ να φανταστώ ποιός άλλος θα μπορούσε να επιτύχει. Εκείνο που διαισθάνομαι είναι ότι οι νταβατζήδες των ΜΜΕ ετοιμάζουν νέο πόλο εξουσίας, κάποιο τρίτο κόμμα που θα γεμίσει το πολιτικό κενό. Ο Τσίπρας ξεφούσκωσε γρήγορα, οπότε μάλλον θα προχωρήσουν σε κάποιο πολιτικό σχηματισμό επιχειρηματιών τύπου Μπερλουσκόνι. Ίσως ο Βγενόπουλος, ίσως η Αγγελοπούλου, ίσως βάλουν μπροστά κάποια μαριονέτα. Γι' αυτό δεν χαίρονται στο ΠΑΣΟΚ και τόσο πολύ με τις δημοσκοπήσεις. Και τα δύο κόμματα πέφτουν, απλά η κυβέρνηση πέφτει πιο γρήγορα στην παρούσα φάση.

Τέλος πάντων, θα δούμε τι έχουν σχεδιάσει όλοι αυτοί οι αλήτες για το μέλλον μας. Οι συμφωνίες του Καραμανλή με τους Ρώσους ενόχλησαν πολύ τους Αμερικανούς και τους εγχώριους δούλους τους, οπότε όλα είναι πιθανά.

Στείλτε και εσείς την άποψή σας στο EMAIL:mleimonitis@yahoo.gr και θα τη δημοσιεύσουμε


Δεν υπάρχουν σχόλια: