Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2008

Πορεία 09/12/08




ΖΟΟΜ στην επικαιρότητα της Σκάλας

Η ΑΡΧΗ

Εξαγριωμένοι και βαθιά προβληματισμένοι οι μαθητές από τα σαββατιάτικα γεγονότα, αποφάσισαν , δημοκρατικά πάντα , πως μια κινητοποίηση έπρεπε να πραγματοποιηθεί για να εκδηλωθεί ο προβληματισμός μας αυτός.. Οι πρώτη μας ενέργεια ήταν να συντάξουμε ένα κείμενο, δηλώνοντας με αυτό τον τρόπο τα συναισθήματα και την οργή που τους διακατείχε. 8 του Δεκέμβρη συντάσσεται το κείμενο όμως η προσπάθεια δεν έπρεπε να σταματήσει εκεί. Αποφασίζεται η διεξαγωγή πορείας και η συμβολική διακοπή της κυκλοφορίας στην γέφυρα του Ευρώτα, την ίδια ημέρα. Πραγματικά έμεινα έκπληκτος από το πλήθος των συμμαθητών μου που ήθελαν να συμμετάσχουν. Σχεδόν ολόκληρο το σχολείο. Ανακοινώθηκε η απόφαση και στο γυμνάσιο που είχε την ίδια ανταπόκριση (πρόχειρα πάντα, δεν είχε επισημοποιηθεί). Αφού όμως συζητήθηκε λίγο η απόφαση μας αυτή, θεωρήσαμε ότι θα ήταν καλύτερο να μην χάσουμε διδακτικές ώρες και να την κάνουμε μετά τις δυο. Με λύπη είδαμε ότι οι συμμετέχοντες έγιναν πολύ λιγότεροι.

Κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της ημέρας, μας ανακοινώνεται ότι τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά την Τρίτη. Έτσι αποφασίστηκε, η πορεία να πραγματοποιηθεί την Τρίτη το πρωί ώστε μαθητές να προσέλθουν με αληθινά κίνητρα και όχι απλά επειδή ήθελαν να χάσουν μάθημα.

Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Το βράδυ της Δευτέρας, κάποιοι μαθητές εργάσθηκαν πυρετωδώς για την διανομή προσκλήσεων προς πάντες, για την επερχόμενη διαδήλωση. Έγινε η τοιχοκόλληση τους και παράλληλα μοιράσθηκαν μαζί με το κείμενο που γράφθηκε από τους μαθητές.

Η ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ

Από Πορεία μαθητών Γενικού Λυκείου Σκάλας Λακωνίας

Την ημέρα της πορείας έγινε η δημιουργία του πανό. Ενημερώθηκε η αστυνομία. Και έτσι άρχισε.

Όταν έφθασα εκεί, απογοητεύτηκα λίγο, γιατί ο κόσμος δεν ήταν όσος περιμέναμε. Όμως σιγά σιγά εμφανίστηκαν περισσότεροι, από τους συμμαθητές μου. Περίπου το ένα τρίτο του συνόλου. Έπειτα είδα να καταφθάνουν και ενήλικες ακόμα και καθηγητές! Το γεγονός αυτό, έγινε ιδιαίτερα και με χαρά αποδεκτό από την πλευρά μας.

Και οι λιγοστοί αυτοί που μαζεύτηκαν, ήταν αρκετοί για να περάσουμε το μήνυμα μας στον κόσμο.

Κόσμο που οι αντιδράσεις τους διαφοροποιούνταν. Άλλοι επευφημούσαν, άλλοι αποδοκίμαζαν, άλλοι χειροκροτούσαν, άλλοι έκαναν γκριμάτσες, μορφασμούς. Μα δεν μας ένοιαζε η πορεία έγινε για εμάς. Η πορεία κατέληξε στην γέφυρα του Ευρώτα, όπου έγινε και διακοπή της κυκλοφορίας για 10-15 λεπτά. Κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για τον αδικοχαμένο συμμαθητή μας. Κάποιοι οδηγοί εκνευρίστηκαν, μάλλον όλοι, εκτός από έναν τουρίστα που μας χειροκρότησε καθώς πέρασε.

Καμία ζημία δεν προκλήθηκε κανένας τραυματισμός, κανένας διαπληκτισμός, ούτε καν λογομαχίες. Ήταν μια ειρηνική διαδήλωση. Η αστυνομία δεν ήταν επιθετική κάθε άλλο. Έτσι γίνονται οι διαδηλώσεις, οι διαμαρτυρίες. Δεν υπήρχε χειραγώγηση δεν υπήρχε ετεροκατεύθυνση .Δεν κρυφθήκαμε μέσα στην μάζα, ήταν ο καθένας για τον εαυτό του και όλοι μας για την κοινότητα μας, Ήμασταν εμείς για εμάς και τον Αλέξη.

Ευχαριστούμε θερμά τους ενήλικες αυτούς που μας βοήθησαν, τους καθηγητές και όλα τα παιδιά που παρευρέθησαν, τον Μιχάλη που κάλυψε το γεγονός, όσους μας επιδοκίμασαν.

Μια μικρή πόλη 5000 κατοίκων, κατάφερε να αντιδράσει, διαφοροποιηθεί, να αντισταθεί.

Κάποιος Διαδηλωτής

30 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια για την ειλικρίνειά σου, που παραδέχεσαι ότι οι περισσότεροι μαθητές συμμετέχουν σε τέτοιες εκδηλώσεις μόνο για χαβαλέ και για να κάνουν καμιά ώρα μάθημα λιγότερο. Καιρός να το πει κάποιος αυτό και στους δημοσιογράφους της συμφοράς που ψάχνουν βαθύτερα νοήματα και υψηλά κίνητρα πίσω από τη συμμετοχή στις μαθητικές κινητοποιήσεις. Η πικρή αλήθεια είναι ότι είμαστε η χώρα του χαβαλέ, όπου νομίζουμε ότι τα προβλήματά μας δεν θα λυθούν κάνοντας το σωστό αλλά κάνοντας φασαρία στο πεζοδρόμιο.

underdogg είπε...

υπήρχαν φίλε μου ομως, άτομα που διαδήλωσαν, οχι για το χαβαλέ, ούτε για να χάσουν μάθημα. Σίγουρα δεν είναι και το καλύτερο να περπατάμε 4κμ κάτω από τον ήλιο, φωνάζοντας την ώρα που θα μπορούσαμε να βλέπουμε τηλεόραση στον ωραίο μας καναπέ. Αυτή ήταν η αντίδρασή μας. Δεν μπορούσαμε απλά να συμμετέχουμε στην χαζομάρα των πολλών. Ντροπή σε αυτούς που θα διαδήλωναν,διαδηλώνουν και θα διαδηλώσουν, για οποιαδήποτε άλλο λόγο από την διαμαρτυρία για τον άδικο χαμό του παιδιού.
kai kati allo, den mas noiazei, poios itan, ti itan, ti ekane. Den mas noiazei an itan apo plousia i ftwxi oikogeneia. To mono pou mas noiazei einai oti pethane apo ta xeria enos organou pou ipotithetai oti einai organa taxis kai prostasias. Pou ipotithetai oti tha itan o kaliteros mas filos.. Alla distixws mesa apo tin parodo twn xronwn, diamorfothike alli eikona gia tin astinomia.. kai oloi ftaine se afto.

doctoras7 είπε...

Μπράβο στην κοινωνία της Σκάλας που αγκάλιασε αυτή την μαθητική πρωτοβουλία...........Πραγματικά μείναμε έκπληκτοι από τη συμμετοχή των ενηλίκων στη διαδήλωση αυτή.Αν και από τους γηραιότερους υπήρχε ενα κλίμα περιφρόνησης, η "γενιά του Πολυτεχνείου" μας βοήθησε σε ό,τι ζητήσαμε και έδειξε πολύ πρόθυμη να βοηθήσει τους νέους καταλαβαίνοντας ότι έτσι βοηθάει το μέλλον της......Μακάρι να ήταν έτσι και οι άλλες διαδηλώσεις στην Αθήνα, αλλά φαίνεται ότι η μαζοποίηση μας κάνει κακό τελικά.....

Ανώνυμος είπε...

Διορθώστε με αν κάνω λάθος, αλλά η "γενιά του Πολυτεχνείου" δεν είναι αυτή που κατήντησε την Ελλάδα βόθρο?

Ανώνυμος είπε...

Και τώρα ρε μάγκες ,επαναστάτες του κλεμμένου ΝΟΚΙΑ και του LAPTOP το μάρμαρο ποιος θα το πληρώσει ; τα αμάξια και οι περιουσίες του κάθε φουκαρά;
Αλλά είπαμε εσείς είστε μάγκες επαναστάτες . Τους ανέργους από τα μαγαζιά που κάψατε ποιος τους πληρώνει ρε μαγκάκια επαναστάτες του ΝΟΚΙΑ και του κλεμμένου LAPTOP.
Εξάρχεια τα λαμόγια του Σόρος και του Ιντιμέντια, οι αδίστακτοι κακοποιοί, έμποροι θανάτου, που για να εξυπηρετήσουν τα σχέδια τους, δε διστάζουν να στρατεύουν 15χρονα παιδιά, στη μάχη της αποσταθεροποίησης των -εκάστοτε- δημοκρατικά εκλεγμένων κυβερνήσεων.

Ένα μεγάλο μπράβο ανήκει στους μαθητές της Σκάλας για την άψογη διαμαρτυρία τους, και το παλμό τους.

underdogg είπε...

re magka psixiko sou. t epeisodeia ta katakrinoume. ti mas les twra esi? kai oxi i genia tou polutexneiou den katantise tin ellada vothro. an den ipirxe i en logw geneia tha imastan epi Xountas twra, an kai afto exipiretei pollous. Afti i genia den eimaste emeis

underdogg είπε...

eiriniki diamartiria kaname. nokia laptop kai "prasein aloga". den eimaste emeis aftoi pou prpei na katigoreis, allou prpei na strafeis.

Ανώνυμος είπε...

Μάθετε λίγη ιστορία ρε παιδιά πρώτα και μετά μας λέτε για τη γενιά του πολυτεχνείου και τη χούντα. Η εξέγερση του πολυτεχνείου ήταν αυτή που βοήθησε τον Ιωαννίδη να ανατρέψει τον Παπαδόπουλου και να εγκαθιδρύσει το πιο απάνθρωπο καθεστώς. Αν δεν το πήρατε χαμπάρι, τη χούντα την έριξε ο Ετσεβίτ με την εισβολή στην Κύπρο.
Καληνύχτα.

Ανώνυμος είπε...

ΘΑ’ ΘΕΛΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΩ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟΥΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΑΙΤΙΑ . ΠΡΩΤΟΝ Ο ΝΕΑΡΟΣ ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΛΕΤΕ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ ΕΙΧΕ 14 ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ ΓΙΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ.
ΚΑΤΑΚΡΙΤΕΟ ΒΕΒΑΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΕΙ ΕΝΑ ΑΘΩΟ ΠΑΙΔΙ.
ΒΑΛΤΕ ΛΙΓΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ .ΚΟΙΤΑΞΕ ΓΥΡΟ ΣΑΣ ΤΟΝ ΑΓΟΝΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗ. ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΙΔΑ ΠΟΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΩΡΕΣ ΜΑΘΗΜΑ, ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΙΔΑ ΠΟΤΕ ΝΑ ΒΓΕΙΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ, ΔΕΝ ΒΓΗΚΑΤΕ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΧΟΛΙΑ.
ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΝΑΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΒΓΗΚΑΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΟΛΑ. ΑΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΝΑ ΣΑΣ ΠΕΙ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΕ ‘’ΜΑΛΑΚΑ’’.
ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΗΓΑΙΝΑ ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΗΜΟΥΝ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΚΑΝΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΜΕ ΕΝΟΧΛΗΣΕ ΚΑΝΕΙΣ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΕΝΟΧΛΗΣΑ ΚΑΝΕΝΑΝ.
ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.
ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ PSP ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΣΑΠΑ ΜΑΓΚΙΑ. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΒΓΕΙ ΣΕ ΚΑΛΟ

Ανώνυμος είπε...

fantasou mas na kanoume re file poreia gia perissoteres wres mathima. kai re paidia den pame n rixoume tin kivernisi, mia eirinikh poreia n kaname xwris na zitisoume kati, aplws gia na ekdilwsoume tin diamartiria mas gia to sigkekrmeno gegonos. nomizw oloi katakrinoume tin xrisi vias k apo tis dio plevres.. o kathenas mporei na exei tin dikh tou apopsi gia to gegonos, as min tin leei, gt ginetai milos edw pera.

leimonitis είπε...

Εγώ σαν κάτοικος αυτής της πόλης θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους μαθητές για την άψογη συμπεριφορά του κατά τη χθεσινή διαμαρτυρία τους ,και το παλμό του ,αλλά δεν μπορώ να πω και τους απόντες μαθητές που θεώρησαν σωστό να κάτσουν στο σπίτι τους απολαμβάνοντας την αργία της ημέρας ,και προτιμούσαν να στέλνουν μηνύματα συμπαράστασης από το διαδίκτυο.
Οι αγώνες δεν κερδίζονται με το να κάθεσαι στο καναπέ αγαπητοί νέοι ,ένα αρχαίο ρητό έλεγε {ΤΑ ΑΓΑΘΑ ΚΟΠΟΙΣ ΚΤΩΝΤΑΙ} και αυτό να επιζητείται στη ζωή σας ,μην περιμένετε το μάνα εξ ουρανών, αν δεν αγωνιστείτε ,αν δεν δουλέψετε ,δεν θα μπορείτε να απολαύσετε τα αγαθά της ζωής.
Για τον ανώνυμο που καταφέρεται κατά των νέων δεν θα συμφωνήσω ,γιατί το μεγαλύτερο μερίδιο των ευθυνών το έχουμε εμείς οι γονείς ,και πολύ περισσότερο βάρος το έχει η πολιτεία που τόσα χρόνια δεν μπόρεσε να λύσει το πρόβλημα της παιδείας.
Τόσα χρόνια έσπερναν άνεμους ,καιρός είναι τώρα θερίσουν θύελλες,
Δυστυχώς όμως αυτές της μέρες είδαμε φοβερά επεισόδια που όμοια του δεν είχε δει ποτέ η Ελλάδα μετά το πόλεμο του 40΄.
Οι διάφοροι ανεγκέφαλοι κατέστρεψαν περιουσίες ,έμειναν άνεργοι οι ίδιοι οι γονείς τους, έκαναν την Ελλάδα ένα απέραντο πλιάτσικο, και πρέπει εδω το κράτος να σταματήσει αυτή την ασυδοσία που τόσα χρόνια αφήνει τους γνωστούς αγνώστους να δρουν ανεξέλεγκτα ,και πολλές φορές τους χρησιμοποιεί για να καλύψουν τα σκάνδαλα τους.

underdogg είπε...

Pes ta re Mixali! Bravo.

Ανώνυμος είπε...

εγω ηθελα να ακουσω τουσ μαθητεςνα φωναζουν συνθηματα για τη σκατα παιδια υγεια φτωχεια ανεργια και για τα πτυχεια τους που αυριο θα εινα ισαξια των πλουσιων που θα αγοραζουν ενα πτυχιο απο καποιο ακριβο κολεγιο του εξωτερικου.....και επειδη θα ειναι απο πλουσιες οικογενιες θα εχουν και τα κονε να μπουν αυτοι σε καποια δουλεια και τα φτωχα παιδια που σπουδασαν με την αξια τους εδω θα τυλιγουν σουβλακια σε καποιο μαγαζι η θα ειναι ταξιτζιδες και ντελιβερι.....
αρα ο αντιπαλος τους δε θα πρεπει να ειναι οι μπατσοι των 800 ευρο αλλα το κρατος οχι μονο αυτο αλλα των 20 τελει=υταιων ετων.....
το παιδι ηταν απο τα βορεια προαστεια....απ[ο πλουσια οικογενια
και με διυεθυντη πατερα ενο αντιθετα ο μπατσος ηταν ενας μεροκαματιαρης με 3 παιδια που εμενε στα λιοσια.....
κανεις δε ξυπναει να σκοτωσει....
δε τους δικαιολογω φυσικα,αλλα υπαρχουν και αυτοι που νομιζουν οτι η εξουσια που τους διδεται και το οπλο ειναι πρεκταση του γενητικου τους οργανου....αλλα προς θεου βδεν ειναι ολοι και δεν ειναι αυτοι οι εχθροι τησ ναιολεας,ειναι η ανυπαρκτη και αναποτελεσματικη πολιτικη του καραμαλη και των σκανδαλων τησ κυβερνησησ,αλλα ειναι εξυπνος και εχει στρεψει τη κοινη γνωμη εναντιων των αστυνομικων....αλλα δε κυβερνανε αυτοι...
καλα εκαναν τα παιδια και βγηκαν στους δρομους αλλα οι βολεμενοι πρωην αριστεροι του πολυτεχνειου που ηταν???οι γονεις των μαθητων???ολοι εμεις που εχουμε γινει καναπεδακιδες που ηνμασταν???
οι μεγαλοι μονο για τα νερα του βασιλοποταμου κανουν πορειες???οτι εχει σχεση με τη τσεπη μας???
και επειδη και εδω στο ιντερνετ δε θα πρεπει να υτπαρχουN''κουκουλοφοροι''καλο ειναι οποιος ποσταρει να γραφεει και ονομα....

ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ

underdogg είπε...

File dikio exeis se kapoia pragmata. k omws, katevikan kapoioi anthrwpoi kai tous earistoume poli. Xereis ti vrwma vgike? xereis ti skeftike pali to polimixano mialo twn skaliwtwn?? Oti thn poreia thn ekmetaleftikan oi Koumounistes.. Ti na peis parapera.. Den mporw na skeftw poso mwra mporei na keftetai kapoios gia na pei afto to pragma.. H PROSKLHSH GIA THN POREIA HTAN PROS OLOUS, PROS TOUS PANTES! KAI OSOI SINETOI VGIKAN MAZI MAS, NA MAS VOITHISOUN, AFISAN TIN DOULEIA TOUS, TO SPITI TOUS EISEPRAXAN TO XARAKTIRISMO TOU KOUMOUNISTI KAI ENA MEGALO KRAXIMO.
Den thelw na milisw peraiterw gia to thema..

Kai epeidh exeis dikio, den prpei pouthena na iparxoun koukoulouforoi kai prepei na ginetai orimi sizitisi
Giwrgos Damianakos

(signwmi pou grafw me latinikous xaraktires, exw linux kai dn pairnei ell)

Ανώνυμος είπε...

Συνιστώ να αφαιρεθεί το σχόλιο με τα ονόματα των κατηγορουμένων για το φόνο του Αλέξη. Αποτελεί παράβαση της κείμενης νομοθεσίας και ας είμαστε όλοι λίγο πιο προσεκτικοί και να μην βάλουμε σε μπελάδες τον Μιχάλη. Εξ άλλου, τα δικαιώματα του κατηγορουμένου είναι ιερά και το δημοκρατικό ήθος του καθενός φαίνεται στο σεβασμό που δείχνει στα δικαιώματα των κατηγορουμένων και των φυλακισμένων.
Κατά τα λοιπά, όλοι έχουν ως ενα σημείο δίκαιο στα όσα έγραψαν. Αλλά ο μόνος τρόπος να βελτιωθεί η κατάσταση είναι να κάνει ο καθένας τη δουλειά του σωστά. Η μόνη διέξοδος από την κρίση είναι η δουλειά και μόνο η δουλειά. Οι κραυγές στα πεζοδρόμια και οι πορείες δεν έλυσαν κανένα πρόβλημα σε καμία χώρα. Ο συνδικαλισμός έφερε κομματικοποίηση και πλήρη αποσύνθεση στη δημόσια διοίκηση. Ό,τι δημόσιο βυθίζεται στη διαφθορά και στην απαξίωση. Το κενό θα καλύψει ο ιδιωτικός τομέας, με τη διαφορά ότι οι ιδιωτικές υπηρεσίες (υγεία, παιδεία κλπ) δεν θα είναι προσβάσιμες σε όλους αλλά μόνο σε όσους διαθέτουν χρήματα. Γι'αυτό, έστω και την τελευταία στιγμή να σοβαρευτούμε και να σταματήσουμε τον κατήφορο του δημόσιου σχολείου και του δημόσιου πανεπιστημίου. Λιγότερες καταλήψεις, περισσότερη δουλειά. Αυτή είναι η μόνη λύση.

Ανώνυμος είπε...

Και εγώ θα συμφωνήσω με την πορεία των παιδιών των σχολείων. Εκείνοι όμως οι ενήλικες που όλοι τους ανήκουν σε ένα συγκεκριμένο χώρο τι ήθελαν μαζί με τα παιδιά?... Και εδώ ήθελαν να παρουσιάσουν την πορεία ως δικιά τους ή ήθελαν να προσηλιτίσουν για το χώρο τους τα παιδιά μας, άν θέλουν να παρακολουθούν τα παιδιά να καθήσουν στην άκρη και να χειροκροτήσουν. Ο ΚΩΣΤΑΚΟΣ-ο ΡΟΝΤΟΣ-Η ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΔΟΥ-Η Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑΚΟΥ-Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΣΑΡΡΗ του ΗΛΙΑ προσπάθησαν να καπηλευθούν την πορεία. Παιδιά ξυπνήστε και μην αφήνετε κανέναν κερατά να σας χρησιμοποιεί, μυαλό έχετε πολύ περισότερο απο αυτούς με τις παροπίδες. ΔΙΩΧΤΕ ΤΟΥΣ

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΝΕΤΕ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΖΗΜΙΩΝ ΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΩΝ. ΕΔΩ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΒΟΗΘΕΙΑ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΥΛΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ. ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΡΕΞΟΥΝ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΠΑΝΕ ΚΑΙ ΚΑΙΝΕ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΘΑ ΤΡΕΞΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΖΗΜΙΩΝ Ή ΘΑ ΤΡΕΞΟΥΝ ΝΑ ΞΑΝΑΚΑΨΟΥΝ. ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΝ ΕΙΧΕ ΠΡΟΣΩΠΟ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΩΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕ¨?

Ανώνυμος είπε...

Η γενιά του πολυτεχνείου αγαπητοί νέοι για να μαθαίνετε ήταν ο ΛΑΛΙΩΤΗΣ Ο ΤΣΟΧΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ Ο ΑΛΑΒΑΝΟΣ Ο ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ Η ΔΑΜΑΝΑΚΗ κλπ.
Αυτή εκμεταλλευτήκαν τον αγώνα του ανώνυμου Έλληνα που αγωνίστηκε για την ελευθερία ,και αυτοί με τη σειρά τους αγωνιστήκαν στο να ανέβουν στα ψηλότερα σκαλοπάτια της πολιτικής ,και του χρήματος .

Ανώνυμος είπε...

ΜΟΥ ΔΙΝΕΤΕ ΤΗΝ ΑΦΟΡΜΗ ΝΑ ΜΙΛΗΣΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΝ ΜΑΘΗΤΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΩΝΥΜΟ ΚΥΡΙΟ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ (ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΑ) ΠΟΥ ΗΤΑΝ Η ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ.
ΑΓΑΠΗΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΚΑΝΕΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΣΚΑΛΑ ΙΣΑ ΙΣΑ ΠΟΥ ΧΑΡΗΚΑ ΟΤΑΝ ΣΑΣ ΕΙΔΑ .
ΔΕΝ ΦΤΑΙΤΕ ΕΣΕΙΣ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ,ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΓΟΝΟΙ ΣΑΣ ΦΤΑΙΜΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΑΣ ΕΜΕΙΣ ΚΑΠΗΛΕΥΤΗΚΑΜΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΣΑΣ .ΑΛΛΑ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΟΜΩΣ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΜΟΥ ΔΩΣΑΤΕ ΤΟ ΒΗΜΑ .
ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΓΟΝΙΟΣ ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΓΧΩΝΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΜΟΥ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΤΑ ΞΕΡΕΙ ΟΛΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΤΟΥ ΠΩ ΠΩΣ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΑΛΕΨΕ ΓΙΑ ΤΑ ΙΔΑΝΙΚΑ .ΕΣΥ ΚΥΡΙΕ ΠΟΥ ΜΙΛΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΗ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΝΑΝΤΙΩΘΗΚΕΣ ΠΟΥ ΦΩΝΑΞΕΣ ΑΠΛΑ ΛΕΣ ‘’ΟΧ ΑΔΕΛΦΕ’’ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΒΓΑΙΝΕΙΣ ΕΞΩ ΚΑΙ ΖΗΛΕΥΕΙΣ ΤΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΒΓΑΖΕΙ 10,00€ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ ΧΩΡΙΣ ΕΣΥ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ. ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΜΙΛΩ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΓΕΤΕ ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΥ Η ΑΛΗΘΕΙΑ. ΑΥΤΑ ΕΙΧΑ ΝΑ ΠΩ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΩ ΕΝΑ ΣΥΓΝΩΜΗ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΠΑΛΕΨΤΕ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΩΣΤΟ ΤΡΟΠΟ,
ΚΑΝΤΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ

underdogg είπε...

kai pal hooliganismos opws eipe o xenofwntas! i prosklisi pou dwthike gia thn poreia itan gia tous pantes!!! giati katakrinate tous pantes? e? giati den katevikte eseis mazi mas? giati?

underdogg είπε...

m arese i proswpiki epithesi tou kuriou anwnimou! i poreia itan anixti gia olous! giati den katevike?? kollisame filladia, moirasame filladia.. thn akousa thn vrwma pou vgike.. h prosklish as den elege oti proskaloume tous tade, den eixe kana emvlima kommatos, den kratagame kana lavaro.. ka an thelete na mathete tin alithia giati profanws den eisASTN EKEI, aftoi itan pou voithisan, den milisan gia kommata, den milisan gia ideologies, emeis ftiaxame ta plakat mas ta pano mas, emeis dialexame ti tha fwnaxoume, poia poreia tha akolouthisoume, emeis oi mathites mpikame sto tmima kai milisame me tin astinomia... emeis emeis emeiis.. ki xanalew eseis pou eiste diaforetikhs politikhs katefthinsis apo tous kirious pou anaferate, giati den irthate???

underdogg είπε...

efxarsitoume gia ta sxolia kala kai kaka.. ta kala giati mas dinoun tharos kai ta kaka giati mas thimizoun se ti koinwnia zoume.

Ανώνυμος είπε...

Τώρα underdogg κάνεις το ίδιο λάθος με αυτούς που σε επικρίνουν. Το ότι δεν σου αρέσουν κάποια σχόλια δεν σημαίνει ότι αυτοί που τα κάνουν έχουν άδικο (ούτε και δίκαιο, φυσικά). Η κοινωνία δεν είναι κακή επειδή όλοι δεν συμφωνούν μαζί σου. Να εκμεταλλεύεσαι πάντα την κριτική ως μια ευκαιρία να βελτιωθείς. Σε τελική ανάλυση, αυτοί που σου λένε μόνο αυτά που θέλεις να ακούς είναι και αυτοί που σου κάνουν το μεγαλύτερο κακό.

Ανώνυμος είπε...

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΜΑΘΗΤΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΤΟΝ ΜΑΘΗΤΗ ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΑΠΑΝΤΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΙΣ ΣΚΑΛΑΣ Η ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ???...
ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΣΑΣ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΕΝΤΑΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ

underdogg είπε...

file den tha asxolithw parapano me to thema, tha pw dio teleftaia pragmata
1) den milaw genika gia ta "kaka" sxolia alla gia ta en logw. kathe kako omws sxolio ginetai aformi gia dialogo kai o dialogos einai i basi tis dimkratias
2) mia xara dimokratika to arxisa to thema, afta pes ta se aftous pou milane gia keratades kai theories sinwmosias. Kai
file mou den mporeis na milas gia dimokratia otan krivesai pisw apo tin prostasia tou "anwnimos" otan egw eimai ektethimenos.. Twra an sou periorisa thn eleftheria logou me afta pou eipa kai arxises na diamartiresai.ok signwmi
den irtha na bgalw ta apothimena mou, oute exw proswpikh erida me kanenan. kairos einai na katalavete eseis oi megaloi, oti emeis oi mikroteroi den eimaste ipo tin pliri epireia sas.
kairos einai na afisete ta kommata kai tis politikes pepoithiseis stin akri.

afta, den sinexizw allo sta posts..

leimonitis είπε...

Ας πάρουμε πρώτα εμείς οι μεγάλοι μαθήματα δημοκρατίας ας βγούμε επώνυμα να που πούμε τη γνώμη μας και μετά να πυροβολήσουμε το νέο ,όσο για τους καθηγητές που αναφέρεσαι ,τι περιμένεις από το καθηγητή να παραδώσει μαθήματα δημοκρατίας σε έξι ώρες που είναι στο σχολείο? δεν μπορούμε εμείς οι γονείς να παραδώσουμε μαθήματα δημοκρατίας που τους έχουμε το υπόλοιπο της ημέρας.
Δύσκολον τόν εαυτόν γνώναι,εύκολον τώ άλλω υποτίθεσθαι

Ανώνυμος είπε...

to να τη πεφτει καποιος στους μαθητες ειναι ευκολο.....το να λεει οσα λεει επισης........
καλο ειναι να γραφει και ονομα ...ολοι εχουμε βαπτιστει πιστευω στην εκκλησια....
οταν οι μεγαλοι γραφουν ανωνυμα....ειναι ευκολο να κραζεις τους παντες....οι πορεια σε μερικα φασιστομουτρα δεν αρεσε ....πηγαν να πολιτικοποιησουν την πορεια των μαθητων βλεπουμε το δεντρο και χανουμε το δασος οπως παντα....
και οσο για αυτους που λενε τις γνωστες παπαρες και καλα το εκαναν οι μαθητες για να χασουν μαθημα....
αμα ηθελαν να χασουν μαθημα εκαναν μια αποχη η μια καταλυψη και δε θα ξελαριγγιαζονταν στον ηλιο.....
δε θυελει και πολυ μυαλονα το σκεφτει καποιος....
και στη τελικη καλυτερα να βγεις στο πεζοδρομιο γιαχαβαλε εστω παρα να εχεις το τιτλο του βολεμενου καναπεδακια....
και με τα ανωνυμα ποστ καταλαβαινω σε τη κατασταση βρισκεται η δημοκρατια μας....

ξενοφωντας (φωνης) γρηγοριαδης

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω ότι η συζήτηση εξετράπη. Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ορισμένα πράγματα.
1) Το θέμα των καταστροφών και των λεηλασιών σίγουρα δεν αφορά τα παιδιά της Σκάλας και την διαμαρτυρία τους.
2) Η χρήση ψευδωνύμων και η τήρηση ανωνυμίας είναι ιερό δικαίωμα και όχι αντιδημοκρατική συμπεριφορά, εκτός αν δεν θεωρείτε δημοκράτη και τον Ελύτη που όλοι τον γνωρίζουμε με το ψευδώνυμό του. Μην συγχέετε την ανωνυμία ή τη χρήση ψευδωνύμου σε ένα μπλογκ με τη χρήση ψευδούς ταυτότητας στην κοινωνική δράση.
3) Ο θάνατος κάποιου νεαρού στα Εξάρχεια ήταν κάτι που θα συνέβαινε αργά ή γρήγορα και θα ξανασυμβεί όσο αυτά τα κακομαθημένα πλουσιόπαιδα παίζουν πετροπόλεμο με εργαζομένους ανθρώπους απλά για να διασκεδάσουν. Το γκέτο των Εξαρχείων πρέπει να εκκαθαριστεί από όλους αυτούς τους τραμπούκους.
4) Η αστυνομία δεν θα μπορούσε να είναι λιγότερο διεφθαρμένη από τον υπόλοιπο δημόσιο τομέα. Τα ίδια κόμματα που διέλυσαν το κράτος, διέλυσαν και την αστυνομία. Η διαφθορά φέρνει και ανικανότητα.
5) Η δικαιοσύνη, το θεμέλιο του κράτους δικαίου, έχει υπονομευθεί ανεπανόρθωτα. Όταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποκαλεί "δολοφονία" μια ανθρωποκτονία που τα στοιχεία δείχνουν ότι προέρχεται από αμέλεια και όχι δόλο, τι στο διάβολο καθόμαστε και μιλάμε για δημοκρατία? Τα στοιχεία βοούν ότι το παιδί χτυπήθηκε κατά λάθος και κανείς δεν ενδιαφέρεται για την αλήθεια. Γιατί χάνουμε τον καιρό μας με δικαστήρια και δεν λυντσάρουν τον αστυνομικό να τελειώνουμε? Στους δικαστές έχει ήδη υπαγορευθεί η απόφαση από τα ΜΜΕ και πολιτειακούς παράγοντες.

Όπως και να έχει το πράγμα, η όλη συζήτηση ανέδειξε μια μεγάλη αλήθεια. Ότι στην ελλάδα όλοι μιλάμε χωρίς να ακούμε τους άλλους. Επίσης είναι φανερό ότι δεν έχουν ξεπεραστεί οι πληγές του εμφυλίου και της χούντας. Για πολλούς ακόμα ο όρος "κομμουνιστής" αποτελεί βρισιά, αντί να είναι ακόμα ένας παρωχημένος πολιτικός όρος, στερημένος νοήματος. Οι έλληνες παραμένουν πολιτικά ανώριμοι. Και οι μεν νέοι έχουν δικαίωμα και υποχρέωση να είναι ανώριμοι. Οι ενήλικες όμως?

Ανώνυμος είπε...

1, Μια εξέγερση γέμισε τους δρόμους της χώρας αλλά και τα blogs, ρίχνοντας τη τζαμαρία της αδιαφορίας και της ένοχης σιωπής! Κι αυτό είναι βασικά καλό σημάδι.
2. Δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι η νεολαία έπαθε ξαφνικά μια παράκρουση και αποφάσισε να συγκρουστεί με την αστυνομία και να διαδηλώνει για μέρες…
Η δολοφονία του Αλέξη έκανε το ποτήρι να ξεχειλίσει: βγήκε στους δρόμους αυτή η γενιά που της στερούμε τα όνειρα, το δικαίωμα στη δουλειά, τα στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα. Η γενιά που ανεχόμαστε να διαπαιδαγωγείται από τα σκάνδαλα, τη διαφθορά και την βίαιη καταστολή. Η γενιά, που μάλλον άναψε φωτιές για να τη δούμε!
3.Χρειάστηκε μια ατέλειωτη σειρά ξυλοδαρμών, αναίτιων συλλήψεων, βάναυσων τραυματισμών και εν ψυχρώ εκτελέσεων για να εκφράσει ο Πρωθυπουργός την «υποστήριξή του στο δικαίωμα της νεολαίας να διαδηλώνει για τα δικαιώματά της». Χρειάστηκε ο Κουμής και η Κανελλοπούλου, ο Καλτεζάς και ο μετανάστης Φαντίλ Ναμπούζι, ο Τεμπονέρας και ο τσιγγάνος Μαρίνος Χριστόπουλος, φυσικά ο 15χρονος Αλέξης κ.λ.π., κ.λ.π., κ.λ.π. Την ειλικρίνεια των δηλώσεων περιμένουμε (…) να τη δούμε αν αφεθούν ελεύθερα τα 14χρονα παιδιά που προσήχθησαν με κλωτσιές στην ασφάλεια, αν αποσυρθούν και αφοπλιστούν τα ΜΑΤ, αν- το βασικότερο!_ αποσυρθεί αυτή η διεφθαρμένη κυβέρνηση των σκανδάλων και της σκανδάλης που οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της!
4.Τα «ευφυή» υπερασπιστικά ευρήματα του ακατανόμαστου δικηγόρου-σταρ για το «κακό» παρελθόν του δολοφονημένου Αλέξη είναι η χειρότερη βόμβα μολότωφ που θα μπορούσε να εκσφενδονιστεί! Από πότε η «κακή» η κακή διαγωγή ενός αμούστακου παιδιού δίνει το δικαίωμα σε έναν «φρουρό της τάξης» να σηκώνει το όπλο ενάντιά του; Άλλες εποχές και άλλα καθεστώτα επέλεγαν αυτή τη «λύση» για να ξεφορτωθούν τους ανεπιθύμητους….
5.Τα επιχειρήματα για τον δύσμοιρο οικογενειάρχη ειδικό φρουρό δεν πείθουν. Όσο και να κατανοεί κανείς τα αδιέξοδα και το δράμα που ίσως βιώνει αυτός και η οικογένειά του, δεν τον εξαγνίζουν, ούτε τον αθωώνουν στα μάτια της κοινωνίας. Αντίθετα την ιδιότητα του γονιού και οικογενειάρχη όφειλε να τη σκεφτεί πριν οπλίσει τη σκανδάλη….
Ολοι απαιτούμε την εφαρμογή του νόμου, τουλάχιστον αυτή τη φορά! (αφού δεκαετίες ατιμωρησίας παρόμοιων «ατυχών και μεμονωμένων « περιστατικών μας ανησυχούν ιδιαίτερα). Αλλά , πέρα από τους συγκεκριμένους υπαίτιους, ανησυχούμε ακόμη περισσότερο για τον τρόπο με τον οποίο η Πολιτεία διαπαιδαγωγεί και ενθαρρύνει τα παιδιά του λαού που κατατάσσονται στην αστυνομία να χρησιμοποιούν όπλα ενάντια στα παιδιά του λαού που διεκδικούν τα δικαιώματα τους. Αυτή η «νόμιμη» (;) βία δεν πρέπει να καταδικαστεί ξεκάθαρα και απερίφραστα;
6. Τα κόμματα , όσο κι αν –συλλήβδην ή επιλεκτικά!- δεν αρέσουν στους λάτρεις των «ριζικών λύσεων», είναι έκφραση της δημοκρατίας και πάντα έχουμε το δικαίωμα να τα «τιμωρήσουμε» με την ψήφο ή την στάση μας καθημερινά.
Γιατί όμως αυτοί οι ….αγανακτισμένοι, δεν αγανακτούν διόλου όταν μερικά εξ αυτών βομβαρδίζουν διαρκώς τα παιδιά μας με τις σκοταδιστικές απόψεις τους , δηλητηριάζοντας την ψυχή τους με το μίσος του «άλλου», αλλά ενοχλούνται επιλεκτικά με όσα αναφέρονται σε «παλιομοδίτικα» ιδανικά και οράματα ; Ας εμπιστευτούμε επιτέλους την κρίση της νεολαίας στο όνομα της οποίας κάποιοι δικαιούνται δια να ομιλούν και κάποιοι άλλοι πρέπει να καούν στο πυρ το εξώτερον!!
7. Τέλος, συμφωνώ με την διαπίστωση ότι εμείς οι γονείς πρέπει να κατεβούμε στους δρόμους: Όχι όμως για να «μαζέψουμε» τα παιδιά μας, .αλλά για να συμπαρασταθούμε στη δίκαια αγανάκτησή τους, να τα βοηθήσουμε να δώσουν περιεχόμενο και στόχο στην οργή τους, να κατονομάσουν τους πολιτικούς, πέρα από τους φυσικούς, ενόχους, και με το παράδειγμά μας να τους δείξουμε το αυτονόητο: ότι η τυφλή βία είναι αδιέξοδη και αναποτελεσματική, και για τούτο πρέπει οι αγώνες τους να είναι συντεταγμένοι, πολιτικοποιημένοι συλλογικοί και συνειδητοί.
Μια μάνα
Υστερόγραφο: Ο «φίλος» (τίνων άραγε;) που αναφέρει αναλυτικά τα ονόματα ενεργών συμπολιτών που από χρόνια αγωνίζονται δημοκρατικά, συλλογικά και χωρίς κουκούλες! για τον τόπο τους, ας προσθέσει σε αυτά τα ονόματα εκατοντάδων , αν όχι χιλιάδων λακώνων συμπολιτών που συμπαραστάθηκαν στα παιδιά που διαδήλωσαν για τη δολοφονία του Αλέξη αυτές τις μέρες στη Λακωνία : Κώστας, Αλέκος, Μαρία, Ειρήνη., Αγγελική, Δημήτρης, Γιώργος, Διαμαντής, Χρυσούλα, Ντίνα, Θανάσης, Ελένη, Γιάννα, Πέτρος, Κούλης, Ανέστης, Πότης,κ.λ.π., κ.λ.π., κ.λ.π…….

Ανώνυμος είπε...

Το πλέον εκνευριστικό μέσα στην όλη κατάσταση είναι η μονόπλευρη ανάγνωση των γεγονότων. Βεβαίως και ο Κουμής με την Κανελλοπούλου και ο μικρός τσιγγάνος είναι θύματα υπερβολικής βίας ή υπερβάλλοντος ζήλου της αστυνομίας. Αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπαίνουν όλοι οι υπόλοιποι στην ίδια μοίρα. Ο Καλτεζάς δεν ήταν αυτός που αποπειράθηκε να κάψει ζωντανούς με βόμβα μολότωφ (δηλαδή να ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕΙ εν ψυχρώ) μερικούς τραυματισμένους αστυνομικούς που βρίσκονταν μέσα στην κλούβα? Ο αστυνομικός που τον πυροβόλησε καταδικάστηκε πρωτοδίκως για υπέρβαση άμυνας και αθωώθηκε στο εφετείο διότι απλούστατα αυτή η περίπτωση είναι ο ορισμός της νόμιμης άμυνας.
Και ο Τεμπονέρας δεν ήταν αυτός ο τραμπούκος που σκοτώθηκε σε συμπλοκή με κάποιον άλλον τραμπούκο στη διάρκεια σχολικών καταλήψεων? Ο ένας κράταγε λοστό, ο άλλος καρέκλα.
Και ο λαθρομετανάστης δεν είναι αυτός που έπεσε σε κάποιο λάκκο καταδιωκόμενος από την αστυνομία? Φταίει η αστυνομία που έπεσε? Ή μήπως φταίει επειδή κατεδίωξε κάποιον που μπήκε λαθραία στη χώρα, εφαρμόζοντας το νόμο του κράτους? Μήπως δεν πρέπει να ασχολείται η αστυνομία με τους λαθρομετανάστες? Σκεφτήκατε ότι ίσως δεν χωράει όλο το Πακιστάν στην Ελλάδα?
Για την επίθεση των τραμπούκων στο συνήγορο υπεράσπισης δεν βλέπω καμιά ευαισθησία. Η ακροαριστερή βία είναι καλή και ανεκτή, η κρατική καταστολή βλέπω μόνο ότι ενοχλεί μερικούς. Και φυσικά ενοχλεί η αναφορά του Κούγια στο παρελθόν του θύματος γιατί χαλάει την αγιογραφία...