Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2009

Και ο Ισθμός της Κορίνθου μπήκε στη λίστα των αγροτικών μπλόκων σε όλη την Ελλάδα

«Για πρώτη φορά η Πελοπόννησος ενωμένη διεκδικεί αυτό που της ανήκει. Δεν υπάρχουν δύο Ελλάδες. Αν ο κύριος υπουργός θέλει να το κάνει εμείς δεν το δεχόμαστε», λέει στον ΑγροΤύπο ο πρόεδρος της ΕΑΣ Λακωνίας κ. Προκοβάκης. Αγρίεψαν και οι Πελοποννήσιοι μετά τις διευκρινήσεις του υπουργού κ. Σωτήρη Χατζηγάκη με το τι θα «εισπράξει» κάθε προϊόν από τα περίφημα 500 εκ. ευρώ που δεν είναι 500 αλλά λιγότερα. Είχαμε επισημάνει ότι στην τελευταία επίσκεψη του προηγούμενου υπουργού στον πρωθυπουργό, η «ευτυχία» των αγροτών έτρεχε από τα μπατζάκια τους, σύμφωνα με την ανακοίνωσή τους.

Το πρόβλημα είχε αρχίσει από τον Οκτώβριο και κανείς τους δεν το είχε καταλάβει;
Τη μόνη πολιτική που ακούγαμε ήταν τα ποσά που δινόντουσαν από τον ΕΛΓΑ και οι εκταμιεύσεις για να πληρωθούν οι υποχρεώσεις του Γ΄ ΚΠΣ. Και κάθε φορά που γινόταν αυτό, ο υπουργός ενημέρωνε τον πρωθυπουργό και όλοι ήταν ευχαριστημένοι και το έλεγαν σε κάθε ευκαιρία. Αυτό το λένε αγροτική πολιτική !!!
Επίσης ήταν γνωστό ότι στις 20 Ιανουαρίου θα άρχιζαν οι κινητοποιήσεις των αγροτών, καθώς επίσης ήταν γνωστό ότι θα γίνει ανασχηματισμός. Έτσι το θέμα το άφησαν για τον επόμενο υπουργό, αλλά υπολόγιζαν ότι θα εκτονωνόταν η κατάσταση λόγω του χρόνου που θα χρειαζόταν ο νέος υπουργός για να ενημερωθεί …..
Οι εκφράσεις του κ. υπουργού, σε παλιομοδίτικο πολιτικό στυλ, «πρωτοφανή τα χρήματα που παίρνουν οι αγρότες», «τα δίνουμε από το αίμα του λαού», μάλλον δεν ταιριάζουν στα σημερινά δεδομένα. Το τρακτέρ του 2002 διαφέρει από το σημερινό τρακτέρ κ. υπουργέ;
Γεγονός είναι πάντως ότι η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη στον αγροτικό τομέα. Το σίγουρο είναι ότι τα τρακτέρ θα φύγουν από τους δρόμους και θα πάνε στον «φυσικό» τους χώρο που είναι το χωράφι. Σίγουρο όμως δεν είναι ποια από αυτά θα δουλέψουν….
Θα ανακοινωθεί και η σύνθεση του Εθνικού Συμβουλίου, που δεν παραλείπει να το επαναλαμβάνει ο κ. υπουργός ότι είχε θεσμοθετηθεί ως όργανο επί των ημερών του πριν από 16 χρόνια. Και μετά την πρώτη συνεδρίαση του Συμβουλίου, όπου θα γίνουν οι «διαπιστώσεις των προβλημάτων» και θα γίνουν Ομάδες Εργασίας για κάθε τομέα που θα παραδώσουν τα πορίσματά τους, κάτι σαν τις μελέτες για τις «13 Περιφέρειες», το αγροτικό θέμα θα παραμείνει « θέμα» γιατί δυστυχώς γίνεται ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ και όχι ΠΟΛΙΤΙΚΗ.

agrotypos

Δεν υπάρχουν σχόλια: