Σάββατο 25 Απριλίου 2009

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ :ΤΙΜΩΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ Η ΛΑΚΩΝΙΑ

Σε μια κρίσιμη διεθνή περίοδο και για τον τουρισμό, ο οποίος αναδεικνύεται σε ναυαρχίδα της ανάπτυξης του νομού μας, η Ν.Α. Λακωνίας προβαίνει σε κάθε δυνατή ενέργεια για την καλύτερη και αρτιότερη προβολή της φύσης, της ιστορίας, της τέχνης, της πολιτιστικής κληρονομιάς και των προϊόντων της Λακωνίας.
Έτσι και μετά την, για πρώτη φορά , συμμετοχή της Ν. Α. στην διεθνή έκθεση της Μόσχας και μάλιστα με τουριστικό οδηγό στη Ρωσική γλώσσα, η Ν. Α. Λακωνίας συμμετέχει στην έκθεση « 14ο ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ 2009» που πραγματοποιείται και εφέτος στον Εκθεσιακό χώρο της Ανθούσας «EXPO ATHENS»
Η έκθεση αυτή είναι η μεγαλύτερη διεθνής έκθεση τουρισμού όχι μόνον για τη χώρα μας αλλά και για όλη τη Βαλκανική καθώς και την περιοχή της ανατολικής Μεσογείου .
Στην έκθεση αυτή και για πρώτη φορά η ΛΑΚΩΝΙΑ είναι ΤΙΜΩΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ.
Η τιμώμενη περιοχή απολαμβάνει ιδιαίτερη προβολή στα πλαίσια της έκθεσης, πριν και μετά από αυτήν, όπως παρουσίασή της και αναγραφή του λογότυπου της σε όλα τα έντυπα της έκθεσης , στις προσκλήσεις και στις διαφημιστικές καμπάνιες, πλεονεκτική θέση για το περίπτερό της, παρουσίασή της κατά τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης κλπ.
Εν όψει του φετινού ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ και της τιμητικής σε αυτό θέσης της Λακωνίας, κατόπιν σχετικής πρόσκλησης της Ν.Ε. Τουρισμού προς όλους τους ΟΤΑ του νομού , και τους λοιπούς φορείς που εμπλέκονται στον τουρισμό και υπό την προεδρία της Προέδρου της ΝΕΤ Νομ. Συμβούλου κ. Ματούλας Μπελεγρή πραγματοποιήθηκε σχετική σύσκεψη ,στις 2 του Απρίλη 2009 στο Διοικητήριο της Λακωνίας .
Παρέστησαν ο Δήμαρχος της Μονεμβασίας κ/ Νεκτάριος Μαστορόπουλος, η Δήμαρχος του Ζαρακα, κ. Παναγιώτα Πριφτάκη, ο Δήμαρχος Πελλάνας και μέλος της ΝΕΤ κ. Γομάτος, ο αντιδήμαρχος του Δήμου Μολάων κ. Ιωάνης Κολλιάκος, ο Αντιδήμαρχος του δήμου Βοιών κ. Αγησίλαος Λαμπρακος, ο διευθυντής της ΠΑΡΝΩΝ Α.Ε. κ. Μαρίνος Μπερέτσος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Λακωνίας και μέλος της ΝΕΤ κ. Δημήτρης Πολλάλης , τα μέλη της ΝΕΤ κ. Αικατερίνη Κατράνη και Ελένη Λαγωνικάκου, η εκπρόσωπος του Δήμου Μυστρά κ Γεωργία Ζαχαράκη, ο εκπρόσωπος του Δήμου Οιτύλου κ. Δημήτρης Ροζάκης
Η πρόεδρος της ΝΕΤ κ. Μπελεγρή παρουσίασε τις απαιτήσεις της συμμετοχής στην έκθεση αυτή καθώς και τις δυνατότητες και τις αδυναμίες της συγκεκριμένης έκθεσης .
Ομόφωνα ελήφθη η απόφαση να συμμετάσχει η Λακωνία στην έκθεση σαν τιμώμενη περιοχή και να πραγματοποιήσει ανάλογη παρουσία. Όλοι ανεξαιρέτως οι εκπρόσωποι των φορέων που συμμετείχαν ανάλαβαν αντίστοιχες υποχρεώσεις
Στην ίδια σύσκεψη έγινε μια πρώτη παρουσίαση του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού του περιπτέρου της Ν.Α. Λακωνίας και η φιλοσοφία του, η οποία στηρίζεται στην διαχρονική παρουσία της Λακωνίας ,από τα κλασσικά και τα βυζαντινά χρόνια μέχρι την σημερινή εποχή . Σημαντική θέση στην φιλοσοφία αυτή του περιπτέρου έχουν τα βυζαντινά μνημεία του νομού [Μυστράς –Μονεμβασία –Γεράκι ] Η Σπάρτη , το Γύθειο, η Κρανάη , τα Σπήλαια του Διρού και ολόκληρη η Μάνη, του Πάρωνα και του Ταϋγέτου, η περιοχή της Ελαφονήσου και της Νεαπολης, του Παλαιόκαστρου του Ασωπού και για πρώτη φορά του Κάβο Μαλιά
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: