Τετάρτη 22 Απριλίου 2009

ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΣΚΑΛΑΣ - ΔΗΜΟΥ POPOVO

Από popobo


Επιδιώκοντας την ειρηνική συνύπαρξη, τη συνεργασία και τη γενικότερη ευημερία με πολίτες της Ευρώπης και με γνώμονα τη συνεργασία και την εποικοδομητική ανταλλαγή ιδεών, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στην αδελφοποίηση του Δήμου μας με το Δήμο Πόποβο της Βουλγαρίας.
Οι διαδικασίες για την παραπάνω πρωτοβουλία βρίσκονται εν εξελίξει, καθώς αποστολή του Δήμου Σκάλας με επικεφαλής το δήμαρχο κ. Ιωάννη Γρυπιώτη επισκέπτεται σήμερα το Πόποβο, προκειμένου να συναντήσει το δήμαρχο της πόλης και να προβούν μαζί στις απαραίτητες ενέργειες.
Κίνητρο που μας ώθησε να προχωρήσουμε σε αυτή την πράξη αποτέλεσε η αμοιβαία – κοινή θέληση να έρθουμε πιο κοντά και να αναδείξουμε τον αναντικατάστατο ρόλο των τοπικών κοινωνιών στη διαδικασία της παγκοσμιοποίησης και της ανθρώπινης δραστηριότητας με κοινές πρωτοβουλίες σε πολιτιστικό, οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο.
Παράλληλα στόχο αποτελεί και η περαιτέρω προώθηση των αγροτικών προϊόντων της περιοχής μας που τα τελευταία χρόνια βάλλονται οικονομικά.
Η ανταλλαγή ιδεών, η άντληση πολιτιστικών – πολιτισμικών στοιχείων και ο αμοιβαίος εμπλουτισμός των δύο πόλεων από τα ιστορικά στοιχεία της καθεμιάς, σε συνάρτηση με τα ήθη, τα έθιμα και τις τοπικές παραδόσεις, θα μας δώσουν σίγουρα την ευκαιρία να υιοθετήσουμε καινούργιες πολιτιστικές δραστηριότητες.


Με εκτίμηση

Γραφείο Δημάρχου

1 σχόλιο:

JOBASk είπε...

H Ελλάδα όπωs στο παρελθόν έτσι και σήμερα μπορεί να αποτελέσει τον φάρο του πολιτισμού τηs γνώσηs και τηs συναδέλφωσηs των λαών.Αρκεί να πιστεύσουμε στιs απαράμιλλεs δυνατότητεs μαs και να απαλλλαγούμε απο το κύριο μειονέκτημα μαs τηs αστείρευτηs φαγούραs μεταξύ μαs.Κάποτε στο Τορίνο σε μια international συνέτευξη τύπου υπο τον Εnjo Ferrari γαι την ανάδειξη μια νέαs Ferrari ειπε:Αυτό το αυτοκίνητο αποτελεί ενα αριστούργημα τηs αυτοβιομηχανίαs χάριs στην γνώση που αποκτήθηκε απο την Ελλάδα και που εμείs απλά βελτιώσαμε.Εσείs οι Eλληνεs δείχνονταs τουs Ελληνεs Δημοσιογράφουs πρέπει να είσαστε υπερήφανοι για την καταγωγή σαs.