Παρασκευή 17 Ιουλίου 2009

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΟΡΕΙΝΗΣ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ ΣΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

Το φυσικό τοπίο του Πάρνωνα με την απαράμιλλη ομορφιά υποδέχεται, μετά από απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, από 17-19 Ιουλίου το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινής Ποδηλασίας.

Εκατόν εξήντα έξι (166) αθλητές από σαράντα ένα (41) συλλόγους της χώρας θα λάβουν μέρος σε μία διαδρομή τύπου ένα σιρκουί 6.200μ. στα Βέροια, που περιλαμβάνει δασικούς δρόμους και μονοπάτια.

Τα Βέροια είναι οικισμός του Δημοτικού Διαμερίσματος Βασσαρά που ανήκει στο Δήμο Οινούντος. Είναι ζωσμένα από πανέμορφα δάση με έλατα, πεύκα και πλατάνια. Είναι ένας από τους ομορφότερους παραδοσιακούς οικισμούς της Πελοποννήσου.

Για πρώτη φορά η Λακωνία αναλαμβάνει διοργάνωση τέτοιου βεληνεκούς στο χώρο της ποδηλασίας και αυτό χάρη στις προσπάθειες του ΝΑΟΛ (Νομαρχιακός Αθλητικός Οργανισμός ) της Ν.Α. με την πολύτιμη συμπαράσταση στη συνδιοργάνωση του Δήμου Οινούντος και του Σπαρτιατικού Γυμναστικού Συλλόγου. Χορηγός είναι η MARFIN EGNATIA BANK.

Η πόλη της Σπάρτης εξ΄ άλλου είναι μία από τις περιοχές όπου η χρήση του ποδηλάτου είναι τρόπος ζωής για τους κατοίκους, προκειμένου να αντιμετωπίσουν κυρίως το οξυμένο κυκλοφοριακό πρόβλημα.

Το ποδήλατο, λοιπόν, προβάλλει ως μια νέα λύση , οικονομική, φιλική προς το περιβάλλον και ευχάριστη που τα τελευταία χρόνια κερδίζει συνεχώς έδαφος στη χώρα μας.

Ο ΝΑΟΛ αναλαμβάνοντας το βάρος της διοργάνωσης αυτής, έχει ως στόχο , η νεολαία μας, κυρίως, να αντιληφθεί, ότι, το ποδήλατο είναι μία υγιής σχέση που σε ακολουθεί σε όλη σου τη ζωή.

Παράλληλα είναι μοναδική ευκαιρία τουριστικής προβολής της περιοχής, αφού οι αθλητές και οι πενήντα τέσσερις συνοδοί (54) θα φιλοξενηθούν το τριήμερο του πρωταθλήματος σε καταλύματα στην ευρύτερη περιοχή (Καρυές, Βαμβακού, Βαρβίτσα, Τζίτζινα). Περιοχές ταχύτατα αναπτυσσόμενες στο χώρο του εναλλακτικού τουρισμού και της επαφής με ένα από τα ωραιότερα βουνά της πατρίδας μας, που είναι ο Πάρνωνας.

Το πρωτάθλημα ξεκινά το μεσημέρι της Παρασκευής (17 Ιουλίου) με επίσημη προπόνηση. Το απόγευμα της ίδιας μέρας θα πραγματοποιηθεί αγώνας σκυταλοδρομίας (ΤΕΑΜ RELΑΥ). Το Σάββατο (18 Ιουλίου) από το πρωί θα γίνουν κατά σειρά αγώνες εφήβων και γυναικών, παίδων και νεανίδων και κορασίδων, ενώ θα ακολουθήσει επίσημη προπόνηση. Την Κυριακή (19 Ιουλίου) το πρωτάθλημα θα ολοκληρωθεί με τους αγώνες Ανδρών και master. Εκτός των άλλων, το τριήμερο στα Βέροια θα παρευρεθεί και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας Αθανάσιος Τερζής.

Η Βεροιώτικη φύση, με όλες τις όλες τις μαγικές εναλλαγές της πανίδας και της χλωρίδας σίγουρα θα κερδίσει το χρυσό μετάλλιο της διοργάνωσης, «δίδοντας» το δικαίωμα της διεκδίκησης στη Λακωνία και άλλων διοργανώσεων στο χώρο της ποδηλασίας.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ
http://leimonitis.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: