Παρασκευή 17 Ιουλίου 2009

Αυστραλία- Προτομή του Λεωνίδα σε κεντρικό δήμο Μελβούρνης.

Σε ένα κεντρικό δήμο της Μελβούρνης, εκεί που είχαν εγκατασταθεί χιλιάδες Λάκωνες, θα στηθεί η προτομή του Λεωνίδα, όπως ανακοίνωσε ο ελληνικής καταγωγής δήμαρχος του.

Συγκεκριμένα για τα σχέδιά του, μία παλιά σχέση να αποκτήσει καινούριο πρόσωπο και να ενδυναμωθεί με νέες δραστηριότητες, μίλησε στο "Νέο Κόσμο" ο ομογενής δήμαρχος Μόουρλαντ της Μελβούρνης, κ. Λάμπρος Ταπεινός. Πρόκειται για την εκ νέου αδερφοποίηση του Δήμου Μόουρλαντ με τον Δήμο Σπάρτη.

"Η συγκεκριμένη σχέση άρχισε πολλά χρόνια πριν όταν ο τότε Δήμος Μπρούνσγουικ,είχε αδελφοποιηθεί με τον Δήμο της ιστορικής πόλης της Σπάρτης, αλλά μετά τις συγχωνεύσεις των Δήμων της Μελβούρνης αυτή η σχέση ατόνησε", λέει ο κ. Ταπεινός.

"Έχουμε, ήδη, στείλει επιστολή στις δημοτικές Αρχές της Σπάρτης και περιμένουμε απάντηση", λέει ο ομογενής δήμαρχος, ο οποίος αναφέρθηκε επίσης και στις δραστηριότητες που θα ευοδωθούν από μία τέτοια σχέση.

"Θέλουμε να δημιουργήσουμε προγράμματα ανταλλαγής πολιτιστικών δραστηριοτήτων, αλλά και ανταλλαγής εκπαιδευτικών προγραμμάτων, ενώ στόχος μας είναι και η δημιουργία ταμείου υποτροφιών για μαθητές, σπουδαστές και όχι μόνο", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Δήμος Μόουρλαντ δεσμεύτηκε να χρηματοδοτήσει την κατασκευή μίας χάλκινης προτομής του Λεωνίδα και αν όλα πάνε καλά τα επίσημα αποκαλυπτήριά της θα λάβουν χώρα τον Νοέμβριο του 2009 στο ετήσιο πανηγύρι της Παλλακωνικής Αδελφότητας, παρουσία των τοπικών Αρχών και εκπροσώπων του Δήμου Σπάρτης.

ΠΗΓΗ omogeneia.ana-mpa

Δεν υπάρχουν σχόλια: