Τετάρτη 29 Ιουλίου 2009

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Συνεδρίασε τη Δευτέρα 27 Ιουλίου το Νομαρχιακό Συμβούλιο Λακωνίας με δέκα θέματα ημερήσιας διάταξης.

2009-07-29_____P7270002_3Το Νομαρχιακό Συμβούλιο αποφάσισε, μετά από πρόταση της Νομαρχιακής Επιτροπής Παιδείας, τη λειτουργία 4/θέσιου Δημοτικού Σχολείου Σελλασίας- Θεολόγου—Βουτιάνων με έδρα τη Σελλασία. Συγκεκριμένα συγχωνεύονται τα μονοθέσια σχολεία Βασσαρά, Θεολόγου, Σελλασίας και Βουτιάνων σε ένα τετραθέσιο με έδρα τη Σελλασία. Τα υπόλοιπα σχολικά κτίρια (Βασσαρά, Θεολόγου και Βουτιάνων) θα χρησιμοποιηθούν σύμφωνα με τις ανάγκες της νέας σχολικής μονάδας. Η απόφαση της Νομαρχιακής Επιτροπής Παιδείας ήταν συνέχεια της απόφασης τόσο της σχολικής κοινότητας όσο και του οικείου Δήμου Οινούντος να λειτουργήσει η σχολική μονάδα σε ένα κτίριο, προκειμένου να περιοριστούν τα προβλήματα που δημιουργούνται από τις συνεχείς μετακινήσεις των μαθητών/τριών και να καταστεί δυνατή η λειτουργία του ολοήμερου τμήματος. Για το θέμα αυτό έχει ληφθεί ομόφωνη απόφαση του Δ ημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Οινούντος. Η συγκέντρωση όλων των τάξεων σε ένα κτίριο θα αναβαθμίσει σημαντικά τη σχολική μονάδα και θα περιορίσει τις διαρροές προς τις σχολικές μονάδες της Σπάρτης.

Αποφασίστηκε επίσης μετά από εισήγηση της ΝΕΤ (Νομαρχιακή Επιτροπή Τουρισμού) ηδημιουργία τηλεοπτικού ντοκιμαντέρ το οποίο μέσω της εκπομπής «Άρωμα Ελλάδας», θα προβληθεί σε πολλά περιφερειακά κανάλια.

Επίσης εγκρίθηκε η υποβολή πρότασης στο Ε.Π. (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα) «ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ», με τίτλο «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΣΟΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΙΚΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΤΩΝ ΥΔΑΤΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ, ΟΡΘΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΜΕΝΩΝ ΕΚΤΑΣΕΩΝ, ΛΙΠΑΝΣΗΣ ΚΑΙ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ».

Ο Νομάρχης Λακωνίας κος Κωνσταντίνος είχε την ευκαιρία χθες να ενημερώσει το Νομαρχιακό Συμβούλιο για την εξέλιξη των μεγάλων έργων στο Νομό Λακωνίας.

  • Στην Μακρυνάρα, ο εργολάβος του επίμαχου τμήματος, όπου παρουσιάστηκαν τα προβλήματα, με αποτέλεσμα το έργο να μην έχει παραδοθεί ακόμα κηρύχθηκε έκπτωτος. Η εργολαβία ανατέθηκε σε άλλο εργολάβο. Μόλις υπογραφεί η σύμβαση θα ξεκινήσουν οι εργασίες αποκατάστασης, οι οποίες θα πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του χρόνου, όταν και θα πρέπει να παραδοθεί το έργο.
  • Όσον αφορά το δεύτερο τμήμα της παράκαμψης Σκούρα – Πυρί που είχε ανατεθεί στον ίδιο έκπτωτο εργολάβο, το θέμα δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσει. Εξ΄ άλλου δεν υπάρχει χρονικός περιορισμός γιατί το έργο είναι έργο γέφυρα μεταξύ 3ου και 4ου ΚΠΣ και θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2010.
  • Η παράκαμψη Σελλασίας Βουτιάνων θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου.
  • Η γέφυρα του Βασιλοπόταμου παραδόθηκε.
  • Η γέφυρα της Χαρακιάς ασφαλτοστρώνεται και εντός των ημερών παραδίδεται.
  • Για το έργο Σπάρτη- Λεύκτρο εντός του Αυγούστου γίνεται εγκατάσταση εργολαβίας από την ανάδοχο εταιρεία ΜΩΡΕΑΣ στην Κελεφίνα
  • Ο δρόμος Σκούρα- Γκοριτσά ( ο οποίος χρηματοδοτείται από τους ΚΑΠ της Ν.Α. ) και σε ενάμισι μήνα, όπως εκτίμησε ο κος Φούρκας πιστεύει, ότι θα είναι έτοιμος, αφού διευθετήθηκαν οι διαφορές που υπήρχαν μεταξύ των εργολάβων
  • Για τον επαρχιακό δρόμο Πάκια- Ελιά, μέρος του οποίου έχει παραδοθεί, για το υπόλοιπο, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λακωνίας προχωρά στην εκπόνηση μελέτης προκειμένου να ολοκληρωθεί το έργο, με απαλλοτριώσεις, αφού μέχρι σήμερα οι αντιδράσεις που υπήρχαν από ιδιοκτήτες δημιουργούσαν προβλήματα.

Τέλος ο κος Φούρκας ενημέρωσε το σώμα για έγκριση χρηματοδότησης της νέας Γέφυρας του Ευρώτα στην έξοδο της Σκάλας και ασφαλτόστρωσης των παραευρώτιων δρόμων μεταξύ των δύο γεφυρών , που θα χρησιμοποιηθούν κατά τη διάρκεια κατασκευής του έργου, από πόρους του Ειδικού Ταμείου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών, με το ποσό των 2.500.000,00€.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ
http://www.leimonitis.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: