Τετάρτη 26 Αυγούστου 2009

7η λαμπαδηδρομία εθελοντών αιμοδοτών.Δήμος Σκάλας

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεών της για την ανάδειξη του πνεύματος της εθελοντικής αιμοδοσίας, η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Σκάλας συμμετέχει ενεργά στην 7η λαμπαδηδρομία εθελοντών αιμοδοτών που διοργανώνει και φέτος η ΠΟΣΕΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών).

Ειδικότερα, η αφή της «φλόγας της αγάπης» θα ξεκινήσει το απόγευμα της 28ης Αυγούστου από την Πάτρα και θα κάνει το γύρο ολόκληρης της Ελλάδας.

Η διαδρομή για τη Σκάλα, δε, θα ξεκινήσει την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου από το άγαλμα του «Λεωνίδα» Σπάρτης (με τη συνδρομή του ΟΝΑ Σπάρτης) και θα καταλήξει στην Πλατεία Πηγών Σκάλας, με τη συμμετοχή εθελοντών αιμοδοτών του Συλλόγου «Γεώργιος Κρεμμύδας», αλλά και λιλιπούτειων αθλητών (παιδιών) του δήμου.

Πριν τη λαμπαδηδρομία, όμως, θα προηγηθεί ένα διήμερο εκδηλώσεων, με σκοπό την ευαισθητοποίηση όλο και περισσότερων πολιτών στον κρίσιμο τομέα της εθελοντικής αιμοδοσίας.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν εισηγήσεις - παρουσιάσεις από ειδικευμένους αιματολόγους και συγκεκριμένα από τους κκ. Στέλιο Γραφάκο και Λουκά Δαδιώτη, πρόεδρο και αντιπρόεδρο Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας, αντίστοιχα, καθώς και την κ. Γεωργία Καλκάνη, διευθύντρια αιμοδοσίας Γ.Ν.Ν. Σπάρτης, προκειμένου οι δημότες να ενημερωθούν γενικότερα για την προσφορά αίματος. (Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2009)

Επισημαίνεται, ακόμη ότι, προσκεκλημένος της Δημοτικής Επιχείρησης Σκάλας είναι ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Λακωνίας, ειδικός πνευμονολόγος, εντατικολόγος και αναπληρωτής καθηγητής κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος, ο οποίος θα πραγματοποιήσει ομιλία, επίσης, για την προσφορά αίματος. (Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2009).

Ο δήμαρχος Σκάλας κ. Γρυπιώτης καλεί όλους ανεξαιρέτως να συμμετάσχουν σε αυτή την παλλακωνική στρατιά, σε αυτό το τριήμερο ανθρωπιάς και κοινωνικής ευαισθησίας.

*Το ακριβές πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα κοινοποιηθεί προσεχώς*

Με εκτίμηση Γραφείο Τύπου ΚΔΕΣ

http://leimonitis.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: