Τετάρτη 26 Αυγούστου 2009

ΜΕΛΕΤΗ ΑΡΔΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΡΙΝΑΣΟΥ Ν. ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων προχώρησε στη δημοσίευση της Προκήρυξης Σύμβασης για την εκδήλωση ενδιαφέροντος ανάθεσης εκπόνησης του έργου;

ΜΕΛΕΤΗ ΑΡΔΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΡΙΝΑΣΟΥ Ν. ΛΑΚΩΝΙΑΣ.

Άλλο ένα έργο αγροτικής υποδομής αρχίζει να υλοποιείται. Το αρδευτικό δίκτυο του έργου ΤΡΙΝΑΣΟΥ, σήμερα αποτελείται από πρωτεύουσες, δευτερεύουσες και τριτεύουσες, επενδυδυμένες ανοικτές αρδευτικές διώρυγες συνολικού μήκους 161.000 μέτρων στο οποίο η άρδευση γίνεται με βαρύτητα. Αποτέλεσμα αυτού είναι να γίνεται κατασπατάληση του ύδατος. Λόγω των ανωτέρω, μέχρι σήμερα εμφανίζονται προβλήματα λειτουργικότητας τόσο του αρδευτικού όσο και στραγγιστικού δικτύου, που καθιστούν αναγκαία την ανακατασκευή και εκσυγχρονισμό του έργου με κατασκευή κλειστού αρδευτικού δικτύου υπό πίεση, το οποίο θα εξυπηρετεί όλη την περίμετρο του έργου, με παράλληλη ουσιαστική οικονομία αρδευτικού ύδατος συντελώντας στην προστασία του περιβάλλοντος.Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αποφάσισε την ένταξη της πράξης «Αρδευτικό Δίκτυο Τρινάσου Ν. Λακωνίας» στο Πρόγραμμα «Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007-2013» με αντικείμενο της:

Τη μελέτη και κατασκευή για την ανακαίνιση και τον εκσυγχρονισμό του υπάρχοντος αρδευτικού δικτύου (επενδεδυμένες διώρυγες) με κλειστούς αγωγούς υπό πίεση του ΤΟΕΒ Τρινάσου Ν. Λακωνίας και ειδικότερα:

  1. Αντικείμενο της προς ανάθεση μελέτης είναι η σύνταξη της προμελέτης και της οριστικής μελέτης για την κατασκευή των αρδευτικών και λοιπών δικτύων σε συνολική εκτιμώμενη έκταση 20.500 στρεμμάτων εντός των ορίων του ΤΟΕΒ Τρινάσου με την αξιοποίηση των νερών των πηγών του Βασιλοπόταμου οι οποίες ενισχύονται με πέντε αρδευτικές γεωτρήσεις. Η μελέτη θα περιλαμβάνει τη διερεύνηση των συνθηκών κατασκευής των αρδευτικών δικτύων των αντλιοστασίων και των δεξαμενών με την εκτέλεση των απαιτούμενων ερευνητικών εργασιών και εκπόνηση των αντίστοιχων υποστηρικτικών μελετών, όπως τοπογραφικής, γεωτεχνικής, περιβαλλοντικής, γεωργοτεχνικής και οικονομικής σκοπιμότητας.
  2. Αναλυτικότερα, το αντικείμενο της προς εκπόνηση μελέτης, περιλαμβάνει την εκπόνηση των εξής επί μέρους μελετών:
  • υδραυλική μελέτη μετά των τευχών δημοπράτησης των αντίστοιχων έργων
  • μελέτη ηλεκτρομηχανολογικών έργων μετά των τευχών δημοπράτησής τους
  • σύνταξη ΣΑΥ- ΦΑΥ
  • τοπογραφική μελέτη
  • περιβαλλοντικών μελετών
  • γεωτεχνικής μελέτης και έρευνας
  • γεωργοτεχνικής μελέτης
  • μελέτης οικονομικής σκοπιμότητας
  1. Ανακατασκευή του υπάρχοντος αρδευτικού δικτύου (επενδεδυμένες διώρυγες) με κλειστούς αγωγούς υπό πίεση του ΤΟΕΒ Τρινάσου Ν. Λακωνίας σύμφωνα με την ανωτέρω μελέτη.Φορέας εφαρμογής της πράξης είναι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και συγκεκριμένα η Διεύθυνση Τεχνικών Μελετών και Κατασκευών.

Το συνολικό κόστος της πράξης ανέρχεται σε 11.4000.000,00€

Η Κοινοτική συμμετοχή ανέρχεται σε 8.079.180,00€

Η Εθνική Δημόσια Δαπάνη ανέρχεται σε 3.320.820,00€

Η Κοινοτική συμμετοχή καλύπτεται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης ΕΓΤΑΑ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

http://leimonitis.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: