Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009

ΔΙΠΛΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΑΛΑ

Το Σάββατο το πρωί φθάσαμε στη μαρτυρική πόλη των Καλαβρύτων .

Είχαμε προσκληθεί από το δήμαρχο Καλαβρύτων και από τον Πρόεδρο του Διεθνούς Ιδρύματος ΓΙΑΝΝΗΣ και ΛΕΝΑΣ ΣΤΡΕΦΗΣ ΚΟΥΤΣΟΧΕΡΑ.

Αιτία η διπλή βράβευση δυο Σκαλιωτών της μαθήτριας Μαρίας – Ελένης Κατσάπη και του δασκάλου Καραμούζη. Ν. Παναγιώτη.IMG_640x480

Το Σάββατο το βράδυ παρουσιάστηκαν όλα τα ποιήματα που θα βραβεύονταν στο Διεθνές Κέντρο Φιλοξενίας {Το Όραμα} κοντά στην Μονή της Αγίας Λαύρας. Έπειτα η μεικτή χορωδία της ΔΕΗ απέδωσε ένα διεθνές ρεπερτόριο μουσικών κλασικών έργων με τίτλο{ 66 χρόνια μετά. Με τη μνήμη ζωντανή}.

Ήταν δυο συγκινητικές μέρες με μια υπέροχη αρμονία ποίησης και μουσικής.

Τα νέα παιδιά που βραβεύτηκαν ήταν από όλη την Ελλάδα: Κάλυμνο. Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Λεμεσό, Πάτρα, Βόλο, και φυσικά από τη Σκάλα Λακωνίας

Την Κυριακή η μαθήτρια Μαριαλένα Κατσάπη έλαβε το πρώτο βραβείο Αθλον Ποιήσεως Γιάννης κ΄ Λένας Στρέφη-Κουτσοχέρα.

Τίτλος του ποιήματος είναι {ΖΩΓΡΑΦΙΖΟΝΤΑΣ}.

Ο δάσκαλος Καραμούζης. Ν. Παναγιώτης έλαβε εύφημη μνεία ευδόκιμης διδασκαλίας.

Τα Βραβεία και στους δυο Σκαλιώτες έδωσε ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης κ. Κατσιφάρας.

Η λιτή και συγκινητική τελετή έλαβε χώρα στα Καλάβρυτα, στο αρχοντικό της Παλαιολογίνας, παρουσία βουλευτών, τοπικών αρχόντων, του Προέδρου των μελών του Διεθνούς Ιδρύματος Γιάννης κ΄ Λένας Στρέφη-Κουτσοχέρα, και πλήθος κόσμου.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης ο αντιδήμαρχος Σκάλας κ. Διαμαντάκος Δημήτριος, έδωσε έπαινο στη μαθήτρια Μαριαλένα Κατσάπη και παρέδωσε τη σημαία του δήμου στο Δήμαρχο Καλαβρύτων κ. Γιώργο Λαζουρά.

Η φιλοξενία των Καλαβρυτινών εξαιρετική {ζέστανε} το χειμωνιάτικο καιρό.

Είναι ωραίο να ακούγεται το όνομα της Σκάλας για τέτοιες πράξεις δημιουργίας κ΄ ομορφιάς.

Αξίζουν άξιοι συγχαρητηρίων όλοι συμμετέχοντες σε αυτήν την εκδήλωση και ιδιαιτέρα στη μαθήτρια Μαριλένα Κατσάπη και στο Δάσκαλο Παναγιώτη. Ν. Καραμούζη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: