Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΧΥΜΟΠΟΙΗΣΗ:ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Μαζική υπήρξε η ανταπόκριση των οικονομικών και κοινωνικών φορέων του νομού στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010, στο Διοικητήριο της Ν.Α. Λακωνίας, προκειμένου να ενημερωθούν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εσπεριδοκαλλιεργητές μετά την πλήρη απελευθέρωση της αγοράς εσπεριδοειδών από 1ης Ιανουαρίου 2010.
Σε αυτήν συμμετείχαν ο Αντινομάρχης Λακωνίας κύριος Παναγιώτης Φαρλέκας, εκπροσωπώντας τον Νομάρχη κύριο Κωνσταντίνο Φούρκα, ο Πρόεδρος της Ο.Κ.Ε. Λακωνίας και του Οδοντιατρικού Συλλόγου, κύριος Ηλίας Αποστολάκος, ο Πρόεδρος της Ε.Α.Σ. Λακωνίας κύριος Νικόλαος Προκοβάκης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σπάρτης κύριος Παναγιώτης Γεωργανές, ο κύριος Νικόλαος Ζαχαρόπουλος ως εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών & Εμπόρων του νομού, ο κύριος Ηλίας Δημητρόπουλος ως εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου, ο κύριος Δημήτριος Παναγάκος ως εκπρόσωπος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Νοτιοδυτικής Πελοποννήσου, ο κύριος Κυριάκος Διαμαντάκος ως εκπρόσωπος του Νομαρχιακού Τμήματος της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., ο κύριος Γεώργιος Σαμπατάκος ως εκπρόσωπος του Εργατικού Κέντρου καθώς και εκπρόσωποι των Ομάδων Παραγωγών & των Συνεταιρισμών εσπεριδοειδών του νομού.
Στη σύσκεψη συζητήθηκαν διεξοδικά & αναλύθηκαν όλοι οι παράμετροι και οι επιπτώσεις στην οικονομική και κοινωνική ζωή του τόπου και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι θα πρέπει να αλλάξει άμεσα το καθεστώς γιατί διαφορετικά οδηγούμαστε στην δραματική μείωση του εισοδήματος των πορτοκαλοπαραγωγών και στο κλείσιμο των μεταποιητικών μονάδων του νομού, κάτι που θα έχει τεράστιες επιπτώσεις σε ολόκληρη την οικονομική και κοινωνική ζωή του νομού Λακωνίας.
Οι εκπρόσωποι των οικονομικών και κοινωνικών φορέων εξέφρασαν την αμέριστη συμπαράσταση τους στους δοκιμαζόμενους παραγωγούς και δηλώσαν αλληλέγγυοι στον αγώνα τους.
Η Ν.Α. Λακωνίας δεσμεύεται να συνεχίσει να προκαλεί ανάλογες συναντήσεις ώστε να οικοδομηθεί ένα αρραγές κοινωνικό μέτωπο επ΄ωφελεία του κοινωνικού συνόλου.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

για τη χτεσινη πορεια κ κλεισιμο του ευρωτα γιατι δεν υπαρχει κανενα νεο ουτε ρεπορταζ???εμεισ δεν εχουμε αναγγη ???ειμαστε πλουσιοι δε μασ αγγιζουν οι κινητοποιησεισ των αγροτων στη σπαρτη που πετανε τα πορτοκαλια τουσ κ τα δικα μασ εδω ειναι σε εξεφτελιστικεσ τιμεσ??oso kauomast στο καναπε μασ κ μενουμε απραγοι στα γεγονοτα τοττε θα μασ παρει ο διαολοσ.....αυριο ολοι στη γεφυρα του ευρωτα στη σπαρτη...
Ο ΑΓΡΟΤΗΣ ΠΕΙΝΑΕΙ Κ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΛΕΨΕΙ