Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2010

Επιταχύνει η ΕΑΣ Λακωνίας για να ολοκληρώσει την ψηφιοποίηση έως τέλος Ιανουαρίου

Σε δύο βάρδιες και τα Σαββατοκύριακο εργάζονται πλέον τα συνεργεία της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λακωνίας, για να ολοκληρώσουν τη διαδικασία της ψηφιοποίησης των αγροτεμαχίων μέχρι το τέλος Ιανουαρίου.

«Κάνουμε απευθείας εντοπισμό στα κτήματα σε όλη την έκταση. Κάνουμε πραγματική ψηφιοποίηση, δε φεύγει χιλιοστό. Δουλεύουν 170 άνθρωποι, 120 μετράνε με GPS και άλλοι 50 ψηφιοποιούν. Με αυτό το σύστημα στο τέλος Ιανουαρίου είχαμε υπολογίσει να είμαστε στο 75%. Τώρα πρέπει να επισπεύσουμε», επισήμανε σε δηλώσεις του στον τύπο ο πρόεδρος της ΕΑΣ κ. Νίκος Προκοβάκης και πρόσθεσε: «υπήρχε χαλάρωση στον κόσμο, καθώς λέγαμε ότι θα τελειώσουμε μετά από μήνες. Τώρα πρέπει να έρθει όλος ο κόσμος και τον ειδοποιούμε, είμαστε σε συνεννόηση».
Για το ποσοστό επιδότησης που δόθηκε ως προκαταβολή ο κ. Ν. Προκοβάκης σημείωσε ότι στη Λακωνία «ενώ οι παραγωγοί πήραν το 40%, κάποιοι δεν έχουν πάρει καθόλου, για ανεξήγητο λόγο» και πρόσθεσε: «Υπήρξε γκρίνια και είναι δικαιολογημένη, γιατί δεν μπορεί να υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά». ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: