Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

39η ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΗ ΣΚΑΛΑ


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 39η κατά σειρά εθελοντική αιμοδοσία στο Δήμο Σκάλας, την Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010.
Έτσι, 100 εθελοντές αιμοδότες ηλικίας 23 έως 55 ετών έσπευσαν στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου, προκειμένου να προσφέρουν λίγο από το αίμα τους, ενισχύοντας την προσπάθεια της ομάδας εθελοντών αιμοδοτών Σκάλας «ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΡΕΜΜΥΔΑΣ».
Η αιμοληψία διήρκεσε από τις 5 έως τις 8 μμ., ενώ την όλη διαδικασία έφερε εις πέρας κινητό συνεργείο του Γ.Ν.Ν. Σπάρτης, με ειδικευμένο προσωπικό.
Μετά το τέλος της διαδικασίας, δε, στους αιμοδότες προσφέρθηκαν μπισκότα και φρέσκος φυσικός χυμός πορτοκαλιού.
Σημειώνεται ότι, μέχρι τώρα, οι εθελοντές αιμοδότες μας έχουν δώσει 2.630 και πλέον φιάλες αίματος για τις ανάγκες των ασθενών και συγκεκριμένα για παιδιά που πάσχουν από μεσογειακή αναιμία, για τροχαία και λοιπά ατυχήματα, εγχειρήσεις ανοικτής καρδιάς, γαστρορραγίες, κατάγματα και έκτακτες περιστάσεις.
Να τονίσουμε ότι, αυτή τη φορά, η ανταπόκριση των εθελοντών αιμοδοτών ήταν πολύ μεγάλη, ίσως η μεγαλύτερη έως τώρα, γεγονός που αποδεικνύει έμπρακτη κοινωνική ευαισθησία, αλληλεγγύη και εθελοντική δράση.
Εξάλλου, σε λίγους μήνες, ο Δήμος Σκάλας και οι αιμοδότες του θα συμμετάσχουν και πάλι στη λαμπαδηδρομία εθελοντών αιμοδοτών που διοργανώνει κάθε χρόνο η ΠΟΣΕΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών), κρατώντας ψηλά τη «φλόγα της αγάπης».
Η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Σκάλας ευχαριστεί θερμά τους ιατρούς και φαρμακοποιούς του δήμου για την αμέριστη συμπαράστασή τους και το προσωπικό του Γ.Ν.Ν. Σπάρτης, μα πάνω από όλα ευχαριστεί και συγχαίρει τους εθελοντές αιμοδότες, οι οποίοι για ακόμη μια φορά προσέφεραν το πολυτιμότερο αγαθό τους, το αίμα.
Με το σύνθημα ότι «το αίμα δεν αγοράζεται, αντίθετα μόνο προσφέρεται», η ΚΔΕΣ συνεχίζει την αξιόλογη πρωτοβουλία.

Με εκτίμηση
Γραφείο Τύπου ΚΔΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: