Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

Αντικατάσταση της Γέφυρας του Ευρώτα στην Σκάλα

Το Νομαρχιακό Συμβούλιο της Δευτέρας 8 Μαρτίου 2010, ενέκρινε μετά από εισήγηση του Νομάρχη Λακωνίας Κωνσταντίνου Φούρκα, την ένταξη για χρηματοδότηση στους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (Κ.Α.Π.) 2010 της Ν.Α. Λακωνίας, δυο απαραίτητων μελετών προκειμένου να καταστεί δυνατή, το συντομότερο δυνατό η έναρξη των εργασιών κατασκευής της νέας γέφυρας του Ευρώτα στην Σκάλα.
Η Ν.Α. Λακωνίας έχει εξασφαλίσει από τον Ιούλιο του 2009 και μετά από παρέμβαση του Νομάρχη Λακωνίας, τη χρηματοδότηση του έργου της αντικατάστασης της παλαιάς μεταλλικής γέφυρας του Ευρώτα, στην έξοδο της Σκάλας προς Μολάους από το Εδικό Ταμείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών.
Η μελέτη για το συγκεκριμένο έργο εκπονήθηκε από το Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε., χωρίς όμως τις απαιτούμενες υποστηρικτικές μελέτες. Έτσι η Ν.Α. αποφάσισε να προβεί στην εκπόνηση τους, εφόσον βεβαίως της παραχωρηθεί η αρμοδιότητα από την Περιφέρεια Πελοποννήσου – Δ.Ε.Κ.Ε., προκειμένου να επιταχυνθούν οι αναγκαίες διαδικασίες έναρξης της κατασκευής της νέας γέφυρας.
Το έργο θα περιλαμβάνει επίσης την ασφαλτόστρωση των παραευρώτιων δρόμων μεταξύ της παλαιάς και της καινούργιας γέφυρας.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: