Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

Βιολογικά προϊόντα ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Εσπεριδοειδών Σκάλας Λακωνίας

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Εσπεριδοειδών Σκάλας απέκτησε πρόσφατα πιστοποιητικό για εμπορία βιολογικών προϊόντων. Παράλληλα, ο ΑΣΕ ΣΚΑΛΑΣ υλοποιεί το 2010 το πρόγραμμα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης κατά τα πρότυπα AGRO και GLOBALGAP που απαιτεί η παγκόσμια αγορά.

Με την απόκτηση του πιστοποιητικού για εμπορία βιολογιικών προϊόντων ο παραγωγός - μέλος του συνεταιρισμού που εμπορεύεται βιολογικά προϊόντα, μπορεί να διακινεί την παραγωγή του μέσω του συνεταιρισμού προσκομίζοντας το σχετικό πιστοποιητικό βιολογικής γεωργίας.

Με τη σειρά του ο συνεταιρισμός μπορεί να παρέχει σε κάθε ενδιαφερόμενο πελάτη το αντίστοιχο πιστοποιητικό που τον χαρακτηρίζει. Αποτελεί μια προσπάθεια του συνεταιρισμού που στόχο έχει να στηρίξει τα μέλη του που ασχολούνται με τη βιολογική γεωργία και να ενταχθεί στην αγορά που ενδιαφέρεται για την προώθηση βιολογικών προϊόντων.

Εν τω μεταξύ ο ΑΣΕ ΣΚΑΛΑΣ υλοποιεί για τρίτη συνεχή χρονιά το πρόγραμμα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης κατά τα πρότυπα AGRO και GLOBALGAP που απαιτεί η παγκόσμια αγορά.

Στο πρόγραμμα αυτό έχουν ενταχθεί ήδη 300 παραγωγοί, το πιστοποιητικό των οποίων προωθείται στους πελάτες που ενδιαφέρονται για πιστοποιημένο προϊόν.

«Όσοι παραγωγοί επιθυμούν να ενταχθούν στην ομάδα αυτή καλούνται να προσέλθουν στο γραφείο των γεωπόνων για να δηλώσουν τη συμμετοχή τους», επισημαίνουν από το συνεταιρισμό».

Δεν υπάρχουν σχόλια: