Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΣΝΟ

Συνεδρίασε την Παρασκευή 30 Απριλίου 2010, υπό την προεδρία του Αντινομάρχη Λακωνίας κου Παναγιώτη Μπαρμπαγιάννη και μετά από πρόσκληση του Τμήματος - Πολιτικής Προστασίας της Ν.Α. Λακωνίας, το Συντονιστικό Νομαρχιακό όργανο (ΣΝΟ), εν’ όψει της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου (από 1/5 έως 30/10/ 2010).
Στη συνεδρίαση συμμετείχαν η Τ.Ε.Δ.Κ. Λακωνίας, Δήμαρχοι και Κοινοτάρχες, εκπρόσωποι του ΚΕΕΜ, των αστυνομικών, πυροσβεστικών και λιμενικών δυνάμεων του Νομού, των δασικών υπηρεσιών, της αγροφυλακής, του Νοσοκομείου Σπάρτης, καθώς και εθελοντικές ομάδες.
Κατά την προηγούμενη αντιπυρική περίοδο οι πυρκαγιές που σημειώθηκαν στο νομό Λακωνίας, κατασβέστηκαν πριν επεκταθούν, χάρη στη έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων, των Δήμων και των λοιπών φορέων.
Φέτος η βλάστηση είναι πυκνή, εξ’ αιτίας των πολλών βροχοπτώσεων που είχαμε τον περασμένο χειμώνα, με αποτέλεσμα ο βαθμός επικινδυνότητας για την εκδήλωση πυρκαγιών να είναι αρκετά αυξημένος.
Η συζήτηση στη συνεδρίαση του ΣΝΟ υπήρξε διεξοδική και ταυτόχρονα εποικοδομητική. Έγινε καταγραφή των ενεργειών που έχουν γίνει, εν’ όψει θερινής περιόδου, από πλευράς όλων των εμπλεκόμενων φορέων, μια και η πρόληψη είναι ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα πυροπροστασίας.
Οι Δήμαρχοι του Νομού έχουν αναλάβει στο μέτρο των δυνατοτήτων και των αρμοδιοτήτων τους, σημαντικό μερίδιο στην πρόληψη και κατάσβεση των πυρκαγιών και έχουν προχωρήσει ήδη, σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες.

Όπως τονίστηκε στη συνάντηση οι εθελοντικές ομάδες του Νομού, αλλά και οι απλοί πολίτες είναι πάντοτε παρόντες όταν εκδηλώνονται πυρκαγιές και η συμβολή τους είναι ουσιαστική και καθοριστική στην κατάσβεσή τους. Επιπλέον οι εθελοντικές ομάδες έχουν εξοπλιστεί κατάλληλα, στο μέτρο του δυνατού,
Από όλους τους συμμετέχοντες δόθηκε έμφαση στην ύπαρξη συντονισμού και συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων φορέων σε περίπτωση πυρκαγιών, προκειμένου να έχουμε και φέτος τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.
Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση από την πλευρά της θα προχωρήσει, το επόμενο χρονικό διάστημα στην υλοποίηση καμπάνιας ενημέρωσης προκειμένου να ευαισθητοποιηθούν ακόμα περισσότερο οι πολίτες και να μην γίνονται από αμέλεια υπαίτιοι πρόκλησης πυρκαγιών.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: