Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

Άνοιξη η εποχη των αλλεργιών.

Πολλοί από μας έχουν να αντιμετωπίσουν αυτές τις περίεργες και ενοχλητικές αλλεργίες,οι οποίες πολλές φορές δεν αφήνουν τα άτομα που προσβάλλουν να χαρούν αυτή την πιό όμορφη εποχή του χρόνου.
Σε μακροπρόθεσμο πλαίσιο,οι αλλεργίες θεραπεύονται με την ελαττωμένη επαφή με τις αλλεργιογόνες πηγές και με την προσπάθεια να ελλατωθεί,μέχρι να εξαφανιστεί η υπερευαισθησία του οργανισμού.
Τα βότανά μας έχουν τις ιδιότητες να ανακουφίσουν αλλεργικές καταστάσεις και μπορούν να μειώσουν σταδιακά τις αλλεργικές αντιδράσεις και δύο-τρεις συμβουλές για την αλλεργική ρινίτιδα περιορίστε ή σταματήστε την κατανάλωση τροφών,όπως γαλακτοκομικά προϊόντα,αυγά,ζάχαρη,άσπρο αλεύρι,οινοπνευματώδη και γενικά οποιαδήποτε λιπαρή τροφή.
Οι τροφές αυτές δημιουργούν βλέννες και είναι επιβαρυντικές,φτιάξτε έγχυμα με βότανο τσουκνίδας και πίνετε τρία φλυτζάνια την ημέρα καθ όλη την διάρκεια της εποχής που έχετε αλλεργία, σαν εναλλαγή φτιάξτε έγχυμα με τσουκνίδα και κουφοξυλιά:ένα κουταλάκι από κάθε βότανο σε δύο φλιτζάνια νερό και πίνετε καθημερινά την περίοδο των αλλεργιών όπως η άνοιξη....

Δεν υπάρχουν σχόλια: