Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

ΕΛΑΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ


Για κατοχή όπλων, πυρομαχικών και εκρηκτικών συνελήφθησαν την Πέμπτη 27 Μάιου, το μεσημέρι τρεις Έλληνες πολίτες ηλικίας 81, 41 και 40 ετών.

Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και οργανωμένη επιχείρηση, παρουσία εισαγγελέα σε δύο σπίτια κι ένα ελαιοτριβείο των παραπάνω (που είναι συγγενείς μεταξύ τους) στον Πύργο Δυρού της Μάνης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

- Τέσσερα εύχρηστα πιστόλια διαμετρήματος 0.380 mm και 9mm.

- Ένα πολεμικό μονόκαννο τυφέκιο.

- Δύο εύχρηστες χειροβομβίδες

- 9.245 γραμ. ζελατινοδυναμίτιδας.

- 63 πυροκροτητές.

- Δύο δίκαννα κυνηγετικά όπλα χωρίς άδεια κατοχής.

- Έξι γεμιστήρες διαφόρων διαμετρημάτων

- 527 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων (0.32mm, 0.38mm, 0.6.55mm, 9mm, 0.45mm).

- 13 τεμάχια ηλεκτρονικού φιτιλιού με τους αντίστοιχους πυροκροτητές

- 33 περίπου μέτρα φιτιλιού.

- Μία ξιφολόγχη, ένα στιλέτο.

- Κι ένα πτυσσόμενο γκλοπ.

Προανάκριση διενεργεί η ασφάλεια Σπάρτης, προκειμένου να διερευνηθεί η προέλευση και ο σκοπός κατοχής της παραπάνω ποσότητας όπλων και εκρηκτικών υλών.
Πλαστά χαρτονομισμάτα στη Μάνη
Την Τετάρτη 26 Μαΐου το απόγευμα συνελήφθησαν τρεις Έλληνες πολίτες στο 1ο χιλιόμετρο της Επαρχιακής Οδού Αρεόπολης - Γερολιμένα, για παράνομη κατοχή και κυκλοφορία πλαστών χαρτονομισμάτων, ύστερα από καταγγελία καταστηματάρχη από το Γερολιμένα, και ο οποίος έπεσε θύμα τους. Από την άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών εντοπίστηκαν οι συλληφθέντες και σε έλεγχο που τους έγινε βρέθηκαν να κατέχουν και κατασχέθηκαν 37 πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ και το ποσό των 350 ευρώ, καθώς και τρία ναρκωτικά χάπια στην κατοχή του ενός εκ των τριών. Από τις έρευνες που γίνονται μέχρι στιγμής έχουν προκύψει έξι περιπτώσεις που χρησιμοποιήθηκαν σε συναλλαγές πλαστά χαρτονομίσματα, πέντε από αυτές στην Αρεόπολη και μια στο Γύθειο, ενώ η αστυνομία ερευνά και πιθανή συμμετοχή των συλληφθέντων και σε άλλες περιπτώσεις κυκλοφορίας πλαστών χαρτονομισμάτων Οι τρεις συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Γυθείου.
Συλλήψεις ναρκωτικών στη Σκάλα
Συνελήφθησαν πατέρας και γιος στη Σκάλα για κατοχή ναρκωτικών, διότι σε κατ οίκον έρευνα που έγινε τη Τετάρτη 26 Μάιου στη από άνδρες του Α.Τ. Σκάλας, βρέθηκε μικροποσότητα ινδικής κάνναβης.Οι συλληφθέντες στάλθηκαν στον εισαγγελέα Σπάρτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: