Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

Βράβευση Προγράμματος Envifriendly

Την Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010, και στην αίθουσα Ν.Σ. του Διοικητηρίου Λακωνίας, ο Νομάρχης Λακωνίας κ. Κωνσταντίνος Φούρκας, παρέλαβε σε μια απλή εκδήλωση το βραβείο «Best of the Best of Life 2009-2010», για το Πρόγραμμα Life – Envifriendly, από τον καθηγητή του Πολυτεχνείου Κρήτης κ. Νίκο Νικολαΐδη.
Το πρόγραμμα Envifriendly «Τεχνολογίες Φιλικές προς το Περιβάλλον για την Αγροτική Ανάπτυξη», που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος LIFE Environment της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, βραβεύτηκε μεταξύ των πέντε καλύτερων προγραμμάτων Life με την παραπάνω διάκριση, σε σύνολο 57 Προγραμμάτων που ολοκληρώθηκαν το 2009.
Την εκδήλωση άνοιξε ο Γεωλόγος της Ν.Α. Λακωνίας και υπεύθυνος για το Πρόγραμμα κ. Βασίλης Παπαδουλάκης ο οποίος εξήγησε τον τρόπο βράβευσης των Προγραμμάτων Life.
Στη συνέχεια ο κ. Νικολαΐδης αναφέρθηκε στο βασικό παράγοντα της επιτυχίας του Προγράμματος, ο οποίος δεν ήταν άλλος από την άψογη συνεργασία που υπήρξε μεταξύ όλων των φορέων που συμμετείχαν. Τόνισε ακόμα ότι ήταν το μοναδικό βραβείο που απονεμήθηκε σε φορέα που συμμετείχε για πρώτη φορά σε Πρόγραμμα Life.
Ο Νομάρχης Λακωνίας κ. Φούρκας παραλαμβάνοντας το βραβείο ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Στη σημερινή συγκυρία όπου η χώρα μας λοιδορείται σε ολόκληρη την Ευρώπη και ο ρόλος και η αποτελεσματικότητα της δημόσιας διοίκησης αμφισβητείται από σημαντικό τμήμα της ελληνικής κοινωνίας, η βράβευση αυτή αποκτά για όλους εμάς μια ξεχωριστή σημασία.
Κι αυτό γιατί γίνεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το ανώτατο όργανο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και βραβεύεται, όχι μόνο η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λακωνίας, αλλά μια ολόκληρη δομή στην οποία συμμετείχαν μαζί με τη Ν.Α., οκτώ Δήμοι της Λακωνίας, δύο Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, δύο Ερευνητικά Κέντρα, η ΑΝΕΛ Α.Ε. και μια ιδιωτική εταιρεία.
Η διάκριση αυτή αποδεικνύει, ότι υπάρχει σύμφωνα και με την προσφιλή έκφραση του κου Νικολαϊδη, μια «Παράλληλη Ελλάδα», η οποία ονειρεύεται, σχεδιάζει, δημιουργεί και τελικά παράγει έργο, παρά τις όποιες δυσκολίες και αντιξοότητες που αντιμετωπίζει.
Είναι πολύ σημαντικό επίσης για όλους εμάς ότι η βράβευση αυτή γίνεται για ένα έργο που αφορά την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και ειδικά του Ευρώτα.
Γνωρίζουμε ότι όσα καταφέραμε μέχρις στιγμής, αποτελούν μοναχά το ξεκίνημα των πολλών που πρέπει να γίνουν για την προστασία του πολύτιμου αυτού αγαθού, που προσφέρει ζωή αλλά και αποτελεί ιστορικό και πολιτιστικό σύμβολο για ολόκληρο το νομό μας.
Για αυτό και συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας με το Mirage. Ένα αντίστοιχο έργο που επικεντρώνεται στον Ευρώτα και στον ποταμό Καντελάρο της Νότιας Ιταλίας και στο οποίο συμμετέχουμε σε συνεργασία με πανεπιστημιακά και ερευνητικά ιδρύματα από ολόκληρη την Ευρώπη».

Τέλος ο Νομάρχης ευχαρίστησε τους φορείς που συμμετείχαν στην κοινή αυτή προσπάθεια, ενώ αναφέρθηκε και ονομαστικά στους υπαλλήλους της Ν.Α. που εργάστηκαν για το Πρόγραμμα.


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: