Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟΝ ΑΦΑΝΙΑ ΣΤΗ ΣΚΑΛΑ

Πυρκαγιά ξέσπασε στην περιοχή του Αφανιά στη Σκάλα και ώρα 12μμ.

Πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή και κινείται προς τη περιοχή των πρώτων σπιτιών που βρίσκονται στον Αφανιά .

Στο τόπο της πυρκαγιάς έφτασαν άμεσα οι ομάδα πυρόσβεσης του δήμου και δυνάμεις της πυροσβεστικής Γυθείου με πυροσβεστικά και υδροφόρα οχήματα και προσπαθούν να θέσουν υπό ελέγχο τη πυρκαγιά η οποία έχει ξεσπάσει σε δυο μέτωπα και σε απόσταση 500 μέτρων η μια από την άλλη .

Είναι καθαρά θέμα εμπρησμού και είναι η δεύτερη φορά που κάποιος προσπαθεί να κάψει όχι μόνο το βουνό αλλά και τα σπίτια που είναι στις παρυφές του Αφανιά καθώς επιλέγει η ένταση του ανέμου να είναι μεγάλη και η φορά του να είναι προς την κατοικημένη περιοχή .

Νέα ενημέρωση ώρα 02:40

Το ένα μέτωπο που ήταν στο βόρειο τμήμα του Αφανιά είναι υπό πλήρη ελέγχο και παραμένουν, ένα πυροσβεστικό όχημα και πυροσβέστες, για τυχόν αναζωπύρωση ,και στο άλλο μέτωπο, που ήταν και το ποιο επικίνδυνο να φτάσει έως και τα πρώτα σπίτια, το έχουν περιορίσει στη κορυφή του βουνού, κοντά στην κεραία της κινητής τηλεφωνίας και είναι θέμα χρόνου να την θέσουν υπό πλήρη έλεγχο.
Νέα ενημέρωση ώρα 03:20
Τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά στον Αφανιά, αλλά παραμένουν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής Γυθείου και οι ομάδα πυρόσβεσης του Δήμου Σκάλας για τυχόν αναζωπυρώσεις
Τελευταία ενημέρωση ώρα 09:40
Η πυρκαγιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο και στο τόπο της πυρκαγιάς παραμένουν δυνάμεις της πυροσβεστικής Γυθείου με με έξι πυροσβεστικά οχήματα,με επικεφαλής τον διοικητή του πυροσβεστικού σώματος Γυθείου κ.Καστρή.
Η φωτιά στο πέρασμα της έκαψε 600 στρέμματα θαμνώδους έκτασης και έφτασε σε απόσταση αναπνοής από τα ποιμνιοστάσια της περιοχής.

2 σχόλια:

Unknown είπε...

ΜΠΡΑΒΟ! Στις ομάδες Πυρόσβεσης!
ΜΠΡΑΒΟ! Στους Διευθύνοντες την οργάνωση!
ΜΠΡΑΒΟ! στην ιστοσελίδα ΣΚΑΛΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ
Μιχάλη Λειμονίτη σ'ευχαριστουμε δια
την αμεση ενημέρωση,οσων ζουμε μακρυά.
Αντώνης Κοντζιας (απο Σικαγο ΗΠΑ)

Ανώνυμος είπε...

Η ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΕΚΑΨΕ ΚΑΙ ΓΗ ΑΠΟ ΛΕΙΜΟΝΑ?