Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ <ΝΕΦΕΛΕΣ> ΔΗΜΟΣ ΣΚΑΛΑΣ

Ανοίγει η αυλαία των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Σκάλας μια, εβδομάδα πολιτισμού, αφιερωμένη στον εθελοντισμό και την κοινωνική αλληλεγγύη,στα πλαίσια της 8η λαμπαδηδρομίας εθελοντών αιμοδοτών.
Έτσι την την Κυριακή 29 Αυγούστου 2010 ώρα 21:00 στην πλατεία πηγών στη Σκάλα θα δοθεί μουσική παράσταση με το συγκρότημα ΝΕΦΕΛΕΣ.
Μια υπέροχη βραδιά μας υπόσχονται να μας χαρίσουν οι Παναγιώτης Μπούσαλης, Μαρία Καννελοπούλου, Νεοκλής Νεοφυτίδης και πολλοί άλλοι τραγουδιστές
Η συναυλία είναι αφιερωμένη στους μεγάλους Έλληνες συνθέτες.
Από το παραδοσιακό και το ρεμπέτικο του χθες, μέχρι το έντεχνο του σήμερα ταξιδεύουμε στη θάλασσα του καλού ελληνικού τραγουδιού.
Θα ακουστούν τραγούδια των Θεοδωράκη, Χατζιδάκι, Τσιτσάνη, Λοΐζου, Ξαρχάκου, Μαρκόπουλου και νεότερων τραγουδοποιών (Μάλαμας, Ζερβουδάκης, Παπάζογλου, κ.α), καθώς και τραγούδια των Παναγιώτη Μπούσαλη και Νεοκλή Νεοφυτίδη.
Συμμετέχουν
Παναγιώτης Μπούσαλης: Κιθάρα, Τραγούδι
Νεοκλής Νεοφυτίδης: Πιάνο, Τραγούδι
Μαρία Κανελλοπούλου: Τραγούδι
Σταύρος Κεκές: Μπουζούκι

Καλούνται όλοι οι κάτοικοι της περιοχή μας να συμμετέχουν σε όλες τις εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος Σκάλας, είναι υποχρέωσή μας απέναντι στους εθελοντές αιμοδότες και στον ιδρυτή της τράπεζας αίματος του δήμου μας, ΓΕΩΡΓΙΟ ΚΡΕΜΜΥΔΑ.
Η είσοδος είναι ελεύθερη
Όλες οι εκδηλώσεις του δήμου θα καταγραφούν μέσα από την ιστοσελίδα μας, με ζωντανές συνδέσεις και φωτογραφικό υλικό.

Παναγιώτης
Μπούσαλης


Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1979 και μεγάλωσε στο χωριό Νιάτα του Νομού Λακωνίας. Από την ηλικία των 7 ετών άρχισε να γράφει τα πρώτα του στιχάκια και κάποιες αυτοσχέδιες μελωδίες γεγονός που ώθησε τον πατέρα του να του πάρει την πρώτη του κιθάρα. Έκανε τα πρώτα του μουσικά βήματα στην Λακωνία, μαθητής του παραρτήματος του Απολλώνιου Ωδείου στην περιοχή. Πρώτος καθηγητής του στην κλασική κιθάρα ήταν ο Γιάννης Κονιδιτσιώτης. Τελείωσε το Λύκειο στη Θεσσαλονίκη όπου και άρχισε να γράφει τα πρώτα του ολοκληρωμένα τραγούδια και να συμμετέχει σε μουσικά σχήματα με φίλους και συμμαθητές του. Το 1998 εισάγεται στο Πολυτεχνείο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θες/νίκης στη σχολή των Μηχανολόγων Μηχανικών. Παράλληλα με τις σπουδές του εμφανίζεται στις μουσικές σκηνές τις πόλης (Άλοθι, Funky, Inside, Ροδανθός, Café Chris κ.α) ενώ κάνει μαθήματα κιθάρας με τον κιθαριστή-συνθέτη Βαγγέλη Τσοτρίδη (κιθαρίστα των Ευοί Ευάν) και παρακολουθεί μαθήματα βυζαντινής μουσικής. Αποφοίτησε από το Πολυτεχνείο το 2005 και το 2006 εκπλήρωσε την στρατιωτική του θητεία. Το έτος 2007 εγκαθίσταται στην Αθήνα και αρχίζει η συνεργασία του με τον Παναγιώτη Μπερλή, (πρώην μέλος των Διάφανων Κρίνων) με τον οποίο δίνουν μια σειρά μουσικών παραστάσεων με τη συμμετοχή της ζωγράφου Αγγελικής Κούρκουλου. Γνωρίζει τον τραγουδοποιό Γιάννη Νικολάου και εμφανίζονται μαζί επί σκηνής. Την ίδια χρονιά συναντά τον μεγάλο συνθέτη Χρήστο Λεοντή και ερμηνεύει τα τραγούδια του σε διάφορες εκδηλώσεις (Ρίτσεια-Μονεμβασιά, Κ.Θ.Β.Ε , Ίδρυμα Αντρέα Λεντάκη, Ιανός, Μουσείο Μπενάκη κ.α) Μελοποιεί ποήματα του ποιητή Ανδρέα Παγουλάτου τα οποία παρουσιάζει μαζί με δικά του τραγούδια σε σειρά μουσικο-ποιητικών εκδηλώσεων με τη συμμετοχή σημαντικών ποιητών (Νάνος Βαλαωρίτης, Ανδρέας Παγουλάτος, Λίνος Ιωαννίδης, Χρύσα Προκοπάκη κ.α) και συνθετών-τραγουδοποιών-ερμηνευτών (Νότης Μαυρουδής, Μανώλης Μητσιάς, Αλκίνοος Ιωαννίδης κ.α) Στο ίδιο πλαίσιο συμμετέχει σε καλλιτεχνικές εκδηλώσεις – αφιερώματα στην προστασία του περιβάλλοντος. Την περίοδο 2007-2008 εμφανίζεται στο Cine Κεραμεικός δίπλα στους Μπάμπη Τσέρτο, Γιάννη Κούτρα, Νάντια Καραγιάννη, Αφεντούλα Ραζέλη, και τον καταξιωμένο συνθέτη Λίνο Κόκοτο ενώ συμμετέχει και σε συναυλίες του Λίνου Κόκοτου (Πολυχώρος Δήμου Αθηναίων, Ιανος, Δημοτικό Ωδείο Δράμας, Θεσσαλονίκη, Καρδίτσα,Τρίκαλα, Καβάλα κ.α). Στις αρχές του 2008 μαζί με φίλους μουσικούς παρουσιάζει αφιέρωμα στον ‘’Έλληνα μελωδό’’ Νίκο Ξυλούρη. Επιμελείται αφιερώματα στους Νικηφόρο Βρεττάκο, Γιάννη Ρίτσο και στην ελληνική σκηνική μουσική (Cafe Alavastron, Moνεμβασιά, Κροκεές Λακωνίας). Μελοποιεί Γιάννη Ρίτσο, Νικηφόρο Βρεττάκο, Κώστα Καρυωτάκη, Γιολάντα Πέγκλη και Λίνο Ιωαννίδη. Το ίδιο έτος αρχίζει την ηχογράφηση της πρώτης του δουλειάς. Κερδίζει το 2ο Βραβείο στο Φεστιβάλ Νέων Δημιουργών Κοζάνης 'Νικόλας Άσιμος' με το 'Χαρούμενο Τραγούδι'...
Κανελλοπούλου Μαρία

Η Μαρία γεννήθηκε το 1961 στην Αθήνα και κατάγεται από την Κεφαλλονιά.
Σπούδασε τραγούδι με τις Κυρίες Πόπη Πετριόλη και Καίτη Παπαλεξοπούλου στο Εθνικό Ωδείο, ενώ παράλληλα ξεκίνησε τα πρώτα επαγγελματικά της βήματα, στο πλευρό του Γιάννη Αργύρη στη μπουάτ ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ. Αρχισε να κάνει συναυλίες σε όλη την Ελλάδα με το Γιώργο Σταυριανό, τον Τάκη Βούη, και την Σοφία Βόσσου και το 1983 πήρε το Πρώτο Βραβείο Ερμηνείας στο μουσικό Φεστιβάλ ΙΘΑΚΗΣ. Το 1985 πήρε μέρος στην δισκογραφική δουλειά του Γιώργου Σταυριανού <<ΦΟΒΟΙ ΤΟΥ ΜΕΣΗΜΕΡΙΟΥ>>, με την Μαρία Δημητριάδη, την Κάτια Δανδουλάκη και τον Φίλιππο Σοφιανό. Το 1986 συνεργάζεται με τον Μίμη Πλέσσα, στο δίσκο <<ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ>>. Το 1987 συμμετέχει στο <<ΡΙΓΚ>> των Τάκη Μπουγά και Κώστα Τριπολίτη, με την Μαρινέλλα και την Τάνια Τσανακλίδου. Απο το 1991 ανοίγει τα φτερά της στην Αυστρία, παίρνοντας μέρος σε συναυλίες, σε μεγάλα θέατρα με τον διακεκριμένο καλλιτέχνη Georges Dimou.
Το 1996 κυκλοφορεί το πρώτο της CD στην Αυστρία με τραγούδια Χατζηδάκη, Χατζηνάσιου, Κραουνάκη, κ.α. ενώ παράλληλα, παίρνει μέρος σε κονσέρτα, στο Αutria center, Konzert haus.Metropol, Reimund Theater, και κάνει περιοδείες σε όλη την Αυστρία . To 2000 με τον Μουσικό και Δημοσιογράφο Δαυίδ Ναχμία, δημιούργησαν μία καλλιτεχνική ομάδα, για την προώθηση του ΡΕΤΡΟ Ελληνικού Τραγουδιού, κάνοντας παραστάσεις σε μουσικούς χώρους στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα.Το 2005 συνεργάζεται με τον ERWIN HALLETZ
Νεοκλής Νεοφυτίδης

Γεννήθηκε το 1976 στη Λευκωσία. Μεγάλωσε στη Λεμεσό. Αποφοίτησε (πιάνο και θεωρητικά) από το Κυπριακό Ωδείο Λεμεσού με καθηγητή τον Πέτρο Χριστοδουλίδη. Είναι επίσης διπλωματούχος πιάνου και θεωρητικών του Trinity College of Music. Έκανε σπουδές στο βιολί (μέχρι Grade 8 του Royal Academy of Music) με τον Παναγιώτη Στυλιανού.Υπήρξε μέλος της Κρατικής Ορχήστρας Νέων Κύπρου (βιολί). Είναι αριστούχος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών (Μουσικολογίας) του Πανεπιστημίου Αθηνών. Στο ίδιο τμήμα εκπονεί διδακτορική διατριβή με θέμα «Το μεταγραφικό έργο του Άρνολντ Σαίνμπεργκ». Μια σύνθεση του (Α΄ βραβείο) αποτέλεσε τον ύμνο της Παγκόσμιας Γυμνασιάδας που έγινε στη Κύπρο το 1993. Το 2000 κέρδισε το Α΄ βραβείο και χρηματικό έπαθλο στους πρώτους αγώνες σύνθεσης της Κρατικής Ορχήστρας Ελληνικής Μουσικής (Κ.Ο.Ε.Μ.) με μαέστρο και καλλιτεχνικό διευθυντή τον Σταύρο Ξαρχάκο.
Το έργο του «Ο θαυμαστός κόσμος του Καραγκιόζη» δέχτηκε τα εγκωμιαστικά σχόλια των μελών της κριτικής επιτροπής (ανάμεσα σ’ άλλους οι Σταύρος Ξαρχάκος (συνθέτης), Λουκάς Καρυτινός (διευθυντής ορχήστρας), Στέφανος Βασιλειάδης (μουσικολόγος). Συμμετέχει κατά καιρούς σε διάφορους διαγωνισμούς σύνθεσης, όπως στον Α΄ Διαγωνισμό Σύνθεσης του Κέντρου Μεσογειακής Μουσικής. Είναι μόνιμος συνεργάτης του Χρήστου Λεοντή, ενώ ως πιανίστας- ενορχηστρωτής έχει συνεργαστεί με τον Ηλία Ανδριόπουλο, την Ελένη Βιτάλη, το Βασίλη Παπακωνσταντίνου. Έχει συμμετάσχει ως πιανίστας και ενορχηστρωτής στις μουσικοθεατρικές παραστάσεις: «Θέλω να σας πω» με τη Μαργαρίτα Ζορμπαλά σε σκηνοθεσία Δημήτρη Ζορμπαλά (Θέατρο Τέχνης, 2005), «One for the road» με τον Δώρο Δημοσθένους, (2007-2009), «Τα Κυπριακά» με το Δώρο Δημοσθένους, «Τραγούδια από το θέατρο» με τον Παναγιώτη Μπούσαλη και τη Μαρία Κανελλοπούλου (2008), «Πώς αλλιώς αφού αγαπιούνται οι άνθρωποι» με τη Ζωή Παπαδοπούλου (2009).

Δεν υπάρχουν σχόλια: