Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΦΡΑΓΚΟΥ

Σκηνικό καλπονοθείας, αντίστοιχο του 2000, προκειμένου να αλλοιώσει τη λαϊκή ετυμηγορία στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου, στήνει το ΠΑΣΟΚ, επιστρατεύοντας για το σκοπό αυτό, όπως και τότε, στρατιές αλλοδαπών ψηφοφόρων.
Μόνο που αυτή τη φορά, αντί των αερομεταφερόμενων Γεωργιανών, Αμπχάζιων, Τσετσένων, Οσετίων που εν μια νυκτί βαφτίστηκαν Ελληνες, θα χρησιμοποιηθούν καθ’ όλα, φαινομενικά, τουλάχιστον, νόμιμοι υπήκοοι των χωρών της Ανατ. Ευρώπης, που εισήλθαν τελευταία στην Ευρωπαϊκή Ενωση.
Γιατί ακόμη κι αυτό αμφισβητείται, όπως φυσικά και το κύρος των εκλογών, μετά την αποκάλυψη της εβδομαδιαίας εφημερίδας «Το Ποντίκι», που μόνο εχθρικά διακείμενο προς την κυβέρνηση δεν μπορεί να θεωρηθεί, για εγγραφή στους εκλογικούς καταλόγους «ανύπαρκτων» μεταναστών από τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και την Πολωνία.
Πράγματι, η έρευνα της εφημερίδας έδειξε ότι δηλώθηκαν ως μόνιμοι τόποι κατοικίας των παραπάνω, οικόπεδα γεμάτα μπάζα, εργοτάξια, μισογκρεμισμένα σπίτια, μια χασαποταβέρνα και ένα ιχθυοπωλείο.
Ωστόσο, το υπουργείο Εσωτερικών απάντησε αργά χθες το βράδυ και ουσιαστικά πέταξε το μπαλάκι των ευθυνών στους δήμους. "Η εγγραφή στους ειδικούς καταλόγους διενεργείται με ευθύνη των δήμων", αναφέρει σε ανακοίνωσή του και συμπληρώνει: "Οι δήμοι είναι που οφείλουν να ελέγχουν τα δικαιολογητικά που τους προσκομίζουν οι ενδιαφερόμενοι αλλοδαποί και να πιστοποιούν ότι έχει προσέλθει ο ίδιος αυτοπροσώπως. Ο ρόλος του υπουργείου είναι να καταχωρηθεί τους τελικούς καταλόγους που αποστέλλουν οι Δήμοι, κάθε δύο μήνες στην κεντρική βάση".
Επιπροσθέτως, το υπουργείο εξαπολύει τα βέλη του κατά του Δήμου Αθηναίων και τονίζει ότι το συγκεκριμένο δημοσίευμα αναφέρεται αποκλειστικά σ’ αυτόν. Παράλληλα, αναμένεται σήμερα το Σώμα Επιθεωρητών και Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης να πραγματοποιήσει ελέγχους στις υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων, ενώ θα ενημερωθεί και ο αρμόδιος εισαγγελέας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: