Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ εγκαινίασε το εκλογικό της κέντρο στο Βλαχιώτη



Το εκλογικό του κέντρο στο Βλαχιώτη εγκαινίασε χθες, 17 Οκτωβρίου 2010, ο συνδυασμός <<ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ>> με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο για το διευρυμένο Δήμο Ευρώτα, Γιάννη Γρυπιώτη.
Παρά τη συγκυρία των δυσμενών καιρικών συνθηκών, υποψήφιοι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, φίλοι και πλήθος πολιτών, έδωσαν το δυναμικό <<παρών>>, εκπέμποντας μηνύματα αισιοδοξίας κι ελπίδας.
Πλαισιωμένος από τους συνεργάτες του ο κ. Γρυπιώτης τόνισε ότι, πρωταρχικό στόχο του συνδυασμού αποτελεί ο σχεδιασμός, ο προγραμματισμός, ο αγώνας και η διεκδίκηση για ένα καλύτερο κοινό αύριο και η δημιουργία ενός ισχυρού δήμου που θα αποτελέσει το πολιτιστικό και οικονομικό κέντρο του Νομού Λακωνίας.
Επισημαίνοντας στη συνέχεια ότι, το συνδυασμό συγκροτούν εν γένει συμπολίτες των δημοτών Ευρώτα, έχοντες πολύτιμη γνώση και πολιτική εμπειρία, αλλά και δημότες νέοι στο χώρο που διαθέτουν, εντούτοις, τον ίδιο ζήλο και διάθεση προσφοράς στον τόπο, διαβεβαίωσε ότι, ο συνδυασμός του θα πορευτεί <<με σύνεση, αξιοπρέπεια και σεβασμό στον πολίτη, δίνοντας βαρύτητα σε όλους τους τομείς: τον πολιτισμό, την υγεία, την καθαριότητα όλων των δημοτικών διαμερισμάτων του Δήμου Ευρώτα, αλλά και σε κρίσιμα ζητήματα, όπως ο βιολογικός καθαρισμός, η αποχέτευση και τα όμβρια ύδατα που έχουν άμεση ανάγκη και το Βλαχιώτη και η Σκάλα>>.
<<Σήμερα απευθύνομαι σε σας, στους δημότες Έλους, στους κατοίκους Βλαχιώτη. Στο Βλαχιώτη που έχει δικαίωμα στην οικονομική ανάπτυξη, στο Βλαχιώτη που μπορεί να αποτελέσει το πολιτιστικό και αθλητικό κέντρο του νομού μας. Θα είμαστε ευτυχείς, ως Δήμος Ευρώτα πλέον, να αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα δύο όπλα που έχετε στα χέρια σας: το Κλειστό Γυμναστήριο και το Επιδαύρειο θέατρο>>, συμπλήρωσε ο υποψήφιος δήμαρχος, αφού δεσμεύτηκε τόσο για την αναβάθμιση του Κλειστού Γυμναστηρίου όσο και την ανάπλαση του θεάτρου.
Ακολούθως, ο κ. Γρυπιώτης αναφέρθηκε στο σχέδιο και το όραμά του για την ανάπτυξη του πρώην Καποδιστριακού Δήμου Έλους, τονίζοντας ότι: <<η περιοχή μπορεί να αναπτυχθεί οικονομικά και να βελτιωθεί ποιοτικά, αρκεί να δρομολογηθούν έργα πνοής, όπως: η προώθηση του βιολογικού καθαρισμού με ταυτόχρονη εκπόνηση μελετών - χρηματοδοτούμενες από το δίκτυο NATURA σχετικά με τα λύματα των ελαιοτριβείων, η ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων με συγκεκριμένες προτάσεις, η πεζοδρόμηση και ποδηλατοδρόμηση >>.
Ιδιαίτερη βαρύτητα έδωσε στο, μείζονος σημασίας για το Βλαχιώτη, ζήτημα της εφαρμογής σχεδίου πόλεως, ενώ δεσμεύτηκε για την επανεξέτασή του. <<Με γνώμονα πάντα το συμφέρον του δημότη, θα προωθήσουμε το σχέδιο πόλεως και θα προχωρήσουμε στη λήψη αποφάσεων που θα προέρχονται μέσα από ΣΥΝΑΙΝΕΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ όλων των συνεταιριστικών οργανώσεων, φορέων και συλλόγων, αλλά και μέσα από λαϊκές συνελεύσεις>>, ανέφερε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος δήμαρχος επισημαίνοντας ότι, <<κάθε απόφαση θα έχει τη συναίνεση του απλού δημότη>>.
Ο κ. Γρυπιώτης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο Κ.Υ. Βλαχιώτη, διαβεβαιώνοντας για την αναβάθμισή του. <<Θα στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις το Κέντρο Υγείας Βλαχιώτη. Κι επειδή αυτό συνάδει με την ευαισθησία μου ως άνθρωπος και ως γιατρός, θα επιμείνω με πείσμα και αποφασιστικότητα για την εν γένει αναβάθμισή του>>, ανέφερε χαρακτηριστικά.
<<Θα αξιοποιήσουμε το παραλιακό μέτωπο από το Έλος μέχρι και την Κοκκινιά, δημιουργώντας αλιευτικό καταφύγιο αλλά και καταφύγιο θηραμάτων στην περιοχή «Βιβάρι» και ακολούθως κατασκηνωτικό πάρκο>>, δήλωσε επίσης ο υποψήφιος δήμαρχος, ενώ στη συνέχεια μίλησε για ένα θέμα που ταλανίζει πολλούς αγρότες της περιοχής του Έλους κι ενδεχομένως και του Αστερίου, το οποίο δεν είναι άλλο από το χωροταξικό σχεδιασμό.
<<Οι άνθρωποι αυτοί έχουν πρόβλημα στο ιδιοκτησιακό καθεστώς με την κτηματική υπηρεσία του δημοσίου. Πλέον, θα έχουν τη δυνατότητα μετά από παρέμβασή μας, να διεκδικήσουν τα αγροκτήματά τους, καταβάλλοντας το ελάχιστο δυνατό στρεμματικό αντίτιμο>>, τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ ταυτόχρονα δεσμεύτηκε για την άμεση αντικατάσταση των αμιαντοσωλήνων ύδρευσης -όπως έγινε εξάλλου και στο Δήμο Σκάλας- καθώς επίσης τη μελέτη κι εγκατάσταση κλειστού κυκλώματος άρδευσης στην περιοχή μεταξύ Βλαχιώτη – Αστερίου – Γλυκόβρυσης, με την παράλληλη δημιουργία ανασχετικών φραγμάτων στη ροή του Βουρβά.
<<Με αυτό τον τρόπο, θα εμπλουτίσουμε τον υδροφόρο ορίζοντα της ευρύτερης περιοχής, αλλά και ταυτόχρονα θα ανακουφίσουμε δεκάδες ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων, οι οποίοι κατά τη χειμερινή περίοδο αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα από την υπερχείλιση του Βουρβά>>, συμπλήρωσε ο κ. Γρυπιώτης.
Φθάνοντας στο τέλος της ομιλίας του, ο υποψήφιος δήμαρχος, προβάλλοντας το επιχείρημα ότι, <<το μέλλον μιας κοινωνίας βασίζεται στη γνώση και την εκπαίδευση>>, δεσμεύτηκε για την αναβάθμιση, τον εμπλουτισμό και την επάνδρωση σε ανθρώπινο δυναμικό της δημοτικής βιβλιοθήκης.
Ένα άλλο σημείο στο οποίο στάθηκε ιδιαίτερα ο κ. Γρυπιώτης ήταν η αξιοποίηση των νυν δημοτικών καταστημάτων των πρώην Καποδιστριακών δήμων. <<Σε καμία περίπτωση τα δημαρχεία Βλαχιώτη, Κροκεών, Νιάτων και Γερονθρών δεν πρόκειται να κλείσουν. Αντίθετα, οι πολίτες θα μπορούν να εξυπηρετούνται στον τόπο τους, στο οικείο τους δημοτικό κατάστημα>>, τόνισε κατηγορηματικά ο υποψήφιος δήμαρχος.
Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Γρυπιώτης δήλωσε ότι, θα στηριχθεί στο παραγωγικό έργο των δύο προηγούμενων δημάρχων του Δήμου Έλους, συμπληρώνοντας ότι, <<η πορεία και ο αγώνας για την ανανέωση της Σύγχρονης Κοινωνίας μας έχει ξεκινήσει και συνεχίζεται με σύμμαχο και οδηγό τη δική σας συναίνεση. Με ανοικτό διάλογο, διαβούλευση και γόνιμη συζήτηση θα δώσουμε ΜΑΖΙ το έναυσμα για τη μεγάλη αλλαγή, την πρόοδο και την ανάπτυξη του τόπου μας. Στοίχημά μας: η ισόρροπη ανάπτυξη των ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΩΝ Δήμων Έλους, Σκάλας, Νιάτων, Κροκεών και Γερονθρών να επιφέρει στο διευρυμένο Δήμο Ευρώτα ποιοτική αναβάθμιση>>, ανέφερε ο κ. Γρυπιώτης, επισημαίνοντας ότι σε λίγες μέρες οι πρώην καποδιστριακοί δήμοι, θα αποτελέσουν παρελθόν. <<Οι όμοροι Δήμοι Σκάλας και Έλους ενώνονται μαζί με τους άλλους τρεις δήμους αφήνοντας πίσω τις αγκυλώσεις του παρελθόντος. Ενωμένοι, λοιπόν, γιατί τίποτα δεν μας χωρίζει πια, αντίθετα μας ενώνουν οι κοινοί αγώνες, τα κοινά προβλήματα και το κοινό καλύτερο αύριο>>, είπε χαρακτηριστικά.
Τέλος, εξέφρασε θερμές ευχαριστίες προς όλους όσοι παρευρέθησαν στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου, καλώντας σε συστράτευση για τη νικηφόρα πορεία.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: