Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΥΡΩΤΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΡΥΠΙΩΤΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ

Από το Γραφείο Τύπου του συνδυασμού «ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ» σχετικά με τα διακινούμενα σενάρια θέλουμε να δηλώσουμε ότι:
1. Οι εκλογές των δύο γύρων ανέδειξαν επίσημα από το Πρωτοδικείο Δήμαρχο Ευρώτα τον Γιάννη Γρυπιώτη και πλειοψηφούσα παράταξη την «ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ».
2. Η καταμέτρηση που πραγματοποιήθηκε ταυτοποίησε τα αποτελέσματα των δικαστικών αντιπροσώπων με τα ψηφοδέλτια.
3. Θεμιτή και δημοκρατική η όποια διαδικασία προβλέπεται από τους νόμους και τις κείμενες διατάξεις την οποία ακολουθεί ο κ. Φ. Πήλιουρας και ο συνδυασμός του.
4. Αθέμιτη όμως η παραπληροφόρηση, η διακίνηση σεναρίων για δήθεν αλλαγές αποτελεσμάτων είναι σίγουρο ότι κινούνται στα πλαίσια της επιστημονικής φαντασίας.
5. Λανθασμένη η βιασύνη πανηγυρισμών και διαγγελμάτων για Δήμαρχο που ποτέ δεν επιβεβαίωσαν τα επίσημα αποτελέσματα.
6. Κατανοητή η προσωπική και η πολιτική πικρία για το πραγματικό και επίσημο αποτέλεσμα που ανέδειξε Δήμαρχο τον Γιάννη Γρυπιώτη.
7. Ακατανόητη η συντήρηση ενός διχαστικού και γηπεδοποιημένου κλίματος περί δήθεν μεγαλοδικηγόρων που καταφθάνουν στη Λακωνία για να «αλλάξουν το αποτέλεσμα». Πρέπει επιτέλους να κατανοηθεί ότι η ψήφος των πολιτών δεν είναι πολιτικό ακορντεόν για να ανοιγοκλείνει κατά τις επιθυμίες τους.
8. Καλούμε τους άλλους δύο συνδυασμούς που συμμετείχαν στις αυτοδιοικητικές εκλογές για συνεργασία και συνεννόηση. Καλούμε τους άλλους δύο συνδυασμούς για αποδοχή του δημοκρατικά νομιμοποιημένου αποτελέσματος.
9. Είναι ώρα πλέον των πολιτών
Είναι ώρα των συνεργασιών
Είναι ώρα του προγραμματισμού
Είναι ώρα των υπερβάσεων και των μεγάλων αποφάσεων.
Εμείς είμαστε αποφασισμένοι να τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας προς όλους ανεξαρτήτως τους συμπολίτες μας για ένα Δήμο Ευρώτα Σύγχρονο, Προοδευτικό, Δημιουργικό, Δημοκρατικό, και Αναπτυξιακό.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
«ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ»

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΦΟΥ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ... ΜΟΝΟ ΛΟΓΙΑ ΞΕΡΕΙΣ ΝΑ ΛΕΣ... ΣΕ ΕΙΔΑΜΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ?

Ανώνυμος είπε...

Η ΕΠΑΝΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΓΡΥΠΙΩΤΗ ΜΟΥ ΔΙΝΕΙ ΩΣ ΜΟΝΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΕΚΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΕΥΡΩΤΑ. ΕΠΙΘΥΜΩ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ ΣΕ ΕΝΑΝ ΕΥΡΩΣΤΟ ΔΗΜΟ, ΟΧΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ. Η ΚΑΤΗΦΟΡΑ ΕΔΩ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ. ΟΧΙ ΠΙΑ!!

Ανώνυμος είπε...

http://www.apela.gr/12-308.html

Ανώνυμος είπε...

Gadgets powered by Google
Το site της ΛακωνίαςΧάρτης ΛακωνίαςΦαρμακείαKαιρόςapela.grapela Τηλεόρασηapela LifeStyleapela Αγγελίεςapela ChatΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, ή μερική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου της ιστοσελιδας με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του ιδιοκτήτη του ''www.apela.gr ". Σύμφωνα με τον Περί του Δικαιώματος Πνευματικής Ιδιοκτησίας Νόμο και κανόνες του Διεθνούς ΔικαίουΌροι Χρήσης της apela.grΤηλ.: 6976767874 * Fax:. 2731089860 * e-mail: info@apela.gr




Πολιτιστικά Στραβά & Ανάποδα Περιβάλλον Οικονομία Δημόσια έργα Εκπαίδευση Υγεία Κοινωνικά Αυτοδιοίκηση Πολιτική Αγροτικά Τουρισμός Εκκλησία Σώματα Ασφαλείας Λογοτεχνία - Σατυρικά Ομογένεια Αρθρα
--------------------------------------------------------------------------------

--------------------------------------------------------------------------------
apela LifeStyleapela Αγγελίεςapela News Πωλήσεις Ενοικιάσεις Εύρεση Εργασίας Αθλητικά
--------------------------------------------------------------------------------
Ατυχήματα Επιχειρηματικά νέα Μοτοσυκλέτες Οικόπεδα Αυτοκίνητα Σκάφη Επιχειρήσεις Κατοικίες Ζώα Διάφορα Διάφορα Επαγγελματικοί χώροι Κατοικίες Υπάλ. καταστήματος Υπάλληλος Γραφείου Οικιακή βοηθός Ζητώ εργασίαwww.apela.gr Copyright © 2006 - 2010Αυτοδιοίκηση



















Σε μια κλωστή "κρέμεται" η Δημαρχεία του Γιάννη Γρυπιώτη στον Δήμο Ευρώτα 18/11/2010






Το αποτέλεσμα της δεύτερης Κυριακής στις 14 Νοεμβρίου, ανέδειξε Δήμαρχο τον Γιάννη Γρυπιώτη με 5.644 ψήφους, ενώ πίσω βρέθηκε ο Φίλιππος Πήλιουρας με 5.633 ψήφους.


Η διαφορά δηλαδή είναι στους 11 ψήφους και μια τέτοια διαφορά εύκολα μπορεί να ανατραπεί. Και πώς να ανατραπεί;


Από τους 11.646 ψηφίσαντες σε ολόκληρο το Δήμο Ευρώτα, προέκυψαν 244 άκυρα ψηφοδέλτια. Και επειδή η εγκυρότητα ή μη των ψηφοδελτίων ελέγχονται από τους δικαστικούς αντιπροσώπους σε κάθε εκλογικό τμήμα του Δήμου, μπορεί κάποιος με τα δικά του κριτήρια από τους 56 δικαστικούς αντιπροσώπους να βγάλει άκυρο ένα ψηφοδέλτιο, το οποίο κατά την εκτίμηση κάποιου άλλου, να μην είναι άκυρο ή και το αντίστροφο.


Ο νόμος δίνει το δικαίωμα στους έχοντας έννομο συμφέρον, να ζητήσουν ξανά καταμέτρηση των ψήφων, όχι μόνο γι' αυτό το λόγο βεβαίως αλλά και άλλους.


Έτσι αμέσως μετά την επικύρωση των αποτελεσμάτων στο Δήμο Ευρώτα από το Υπουργείο Εσωτερικών, ο κ. Πήλιουρας έκανε αίτηση στο Πρωτοδικείο Σπάρτης για ανακαταμέτρηση των ψηφοδελτίων, τόσο των έγκυρων όσο και των άκυρων.


Οπότε το Πρωτοδικείο Σπάρτης θα πρέπει το επόμενο διάστημα να αναμετρήσει και ελέγξει όλα τα ψηφοδέλτια και να βγάλει το τελικό αποτέλεσμα, για το οποίο υπάρχουν πιθανότητες να είναι διαφορετικό από αυτό που γνωρίζουμε έως σήμερα.


Αυτό με λίγα λόγια σημαίνει πως με 11 ψήφους διαφορά μεταξύ των δύο υποψηφίων και με μια αίτηση ανακαταμέτρησης που δεν θα γίνει από 56 διαφορετικούς δικαστικούς αντιπροσώπους αλλά από το Πρωτοδικείο, δεν μπορεί να είναι κανείς σίγουρος εάν "αύριο το πρωί" Δήμαρχος στην Δήμο Ευρώτα είναι ο κ. Γρυπιώτης ή ο κ. Πήλιουρας, αφήνοντας βεβαίως στην άκρη τα όσα ακούγονται και τα όσα μας καταγγέλλουν ανώνυμοι με e-mail, τα οποία και δεν τα σχολιάζουμε στην παρούσα φάση, αλλά είναι στη διάθεση του κ. εισαγγελέα, εάν αυτός μας τα ζητήσει.Γρυπιώτης - Πήλιουρας