Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

Χωρίς κολυμβητές η ρίψης του τίμιου Σταυρού στη Σκάλα.

Από ΚΑΘΑΓΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ 2011: ΣΚΑΛΑ
Αμαυρώθηκε ο καθαγιασμός και η ρίψης του τιμίου σταυρού στη Σκάλα.
Μια απόφαση πρωτοφανή για τα χρονικά της Σκάλας, από τον πατέρα Ευστράτιο Χρυσικάκο, όταν έκπληκτοι άκουσαν  οι παρευρισκόμενοι  στην πλατεία των πηγών, ότι για το λόγω ότι δεν υπήρχε αρκετό νερό στη λίμνη και με τον κίνδυνο να υπάρξει ατύχημα, δεν επέτρεψε στους νεαρούς κολυμβητές να μπουν στη λίμνη για να πιάσουν το σταυρό .

Η δικαιολογία ότι δεν υπήρχε αρκετό νερό ήταν αβάσιμη, καθώς το νερό ήταν πολύ και αυτό φαίνεται και από φωτογραφίες που έχουμε ανεβάσει στο διαδίκτυο.
Στην  απόφαση αυτή, ο ιερέας εισέπραξε την έντονη οργή και  αγανάκτηση του κόσμου, καθώς μία παράδοση αιώνων στη Σκάλα, σταμάτησε με το έτσι θέλω.
Να υπενθυμίσουμε σε περιόδους λειψυδρίας όταν η λίμνη δεν είχε νερό, τοποθετούσαν φράγματα και την τροφοδοτούσαν με νερό από αντλητικό συγκρότημα του ΤΟΕΒ, για να καταστεί δυνατή η ρίψης του τίμιου σταυρού.
Η απόφαση του να μην πετάξει το σταυρό δεν ήταν το λίγο νερό, αλλά παραπέμπει σε ρατσιστικό φαινόμενο.
Περιμένουμε από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιο την επίσημη ανακοίνωση, για το γεγονός που αμαύρωσε την σημερινή ήμερα.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εποχή 2011, εποχή που πιστεύουμε ότι όλα αλλάζουν προς το καλύτερο.

Τι είναι όμως το καλύτερο στην σημερινή κοινωνία που ζούμε, την κοινωνία της πόλης μας, την κοινωνία της Σκάλας μας, και μάλιστα όταν τις παραμέτρους αυτές θέλει να τις ορίζει ιερέας και μάλιστα ο αρχιερατικός επίτροπος Παπαστράτης. Όταν σήμερα στον καθαγιασμό των υδάτων αρνήθηκε να πετάξει τον Σταυρό μέσα στα νερά των πηγών της Σκάλας, λέγοντας από το μικρόφωνο ότι τα νερά των πηγών ήταν λίγα, και ίσως όσοι προσπαθούσαν να πιάσουν το Σταυρό να κτυπήσουν. Αν τα νερά ήταν πολλά ίσως να έλεγε ότι μπορούν να πνιγούν

. Μία παράδοση που έρχεται από τα βάθη των αιώνων σήμερα ο Παπαστράτης την σταματά με το έτσι θέλω, έκπληκτοι έμειναν οι Σκαλιώτες και όλοι όσοι παρακολουθούσαν την τελετή, και αγανακτισμένοι σχολίαζαν μεταξύ τους αυτή την δικατακτορική στιγμιαία απόφαση του παπά.

Αλήθεια τέτοια νοοτροπία θέλει να έχει η εκκλησία? πως θα κάνει το ποίμνιο να πάει στην εκκλησία. Η δημοτική Αρχή δεν γνώριζε τίποτε για την ενέργεια αυτή. Ο Σεβασμιώτατος γνωρίζει και συμβουλεύει τους ιερείς να ιερουργούν με αυτό τον τρόπο. Και το κυριότερο όταν ο ίδιος ο παπάς άκουσαν να λέει ότι δεν ρίχνω το σταυρό στο νερό γιατί θα πέσουν μόνο γύφτοι και μετά θα τον γυρίζουν στην πόλη καμιά εικοσαριά από αυτούς.
Παπαστράτη αν θέλεις να είσαι ιερουργός καλό είναι να αποβάλεις την δικτακτορική πτυχή που έχεις μέσα σου όπως να αποβάλεις να εξωτερκεύεις τα πολιτικά σου πιστεύω γιατί δεν συνάδουν με το ράσο που φοράς.

Ανώνυμος είπε...

Τίποτα δεν ειναι τυχαίο.
Ο Σεβασμιώτατος πρέπει να καταλάβει, ότι ο χθεσινός αποτυχημένος ταβερνιάρης και αποτυχημένος υποψήφιος πρόεδρος της πρώην κοινότητας Λεήμονα,
ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΠΑΣ!

Ετσι φεύγει ο κόσμος από την εκκλησία.