Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

Εθελοντική αιμοδοσία :Δήμος Ευρώτα,

Την 41η κατά σειρά εθελοντική αιμοδοσία πρόκειται να πραγματοποιήσει ο διευρυμένος, πλέον, Δήμος Ευρώτα την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011, στο Πνευματικό Κέντρο της Δημοτικής Ενότητας Σκάλας, συνεχίζοντας την αξιόλογη κι επί σειρά ετών προσπάθεια του πρώην - οικείου Καποδιστριακού Δήμου (Σκάλας).
Ειδικότερα, η εν λόγω προσπάθεια (για ευαισθητοποίηση των δημοτών στο ζήτημα της εθελοντικής αιμοδοσίας) γίνεται εδώ και 20 χρόνια, ενώ στόχο αποτελεί η μύηση όλο και περισσότερων πολιτών, στο πνεύμα του εθελοντισμού.
Οι αιμοδότες μας, μέχρι τώρα, έχουν δώσει 3.700 και πλέον φιάλες αίματος για τις ανάγκες των ασθενών και συγκεκριμένα για παιδιά που πάσχουν από μεσογειακή αναιμία, για τροχαία και λοιπά ατυχήματα, εγχειρήσεις ανοικτής καρδιάς, γαστρορραγίες, κατάγματα κι έκτακτες περιστάσεις.
Για τους ανωτέρω λόγους, καλούνται όλοι οι υγιείς άνδρες και γυναίκες ηλικίας από 18 έως 62 χρόνων να συμμετάσχουν στη συγκεκριμένη εκδήλωση, ενισχύοντας την εθελοντική ομάδα αιμοδοτών <<ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΡΕΜΜΥΔΑΣ>>.
Σημειώνεται ότι, η αιμοληψία θα διαρκέσει από τις 5 έως τις 7 μμ., ενώ την όλη διαδικασία θα φέρει εις πέρας κινητό συνεργείο του Γ.Ν.Ν. Σπάρτης, με ειδικευμένο προσωπικό.
Το αίμα δεν αγοράζεται αντίθετα μόνο προσφέρεται, επομένως η πράξη της αιμοδοσίας συνιστά το μεγαλύτερο έργο ανθρωπιάς και κοινωνικής αλληλεγγύης.
Ο διευρυμένος Δήμος Ευρώτα συνεχίζει την αξιόλογη πρωτοβουλία, με το σύνθημα «το αίμα είναι πηγή ζωής - πέντε λεπτά από το χρόνο μας γίνονται το αντίδοτο του θανάτου.
Εξάλλου, ας μην ξεχνούμε…

<< Υ π ο ψ ή φ ι ο ς  α ι μ ο δ ό τ η ς  ε ί ν α ι   κ ά θ ε  υ γ ι ή ς  ά ν θ ρ ω π ο ς… Υ π ο ψ ή φ ι ο ι  δ έ κ τ ε ς  ε ί μ α σ τ ε  ό λ ο ι >>… . . .
Γραφείο Τύπου ΚΔΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: