Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:ΔΗΜΟΣ ΕΥΡΩΤΑ

Επίσκεψη στα γραφεία του ΑΣΕ Σκάλας πραγματοποίησε την Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011 ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, συνοδευόμενος από την αντιπεριφερειάρχη κ. Ντία Τζανετέα και τον Πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου κ. Γιώργο Πουλοκέφαλο.

Παρόντες στην εν λόγω συνάντηση ήταν: οι βουλευτές ΝΔ Λακωνίας κκ. Αθανάσιος Δαβάκης και Γρηγόρης Αποστολάκος, ο δήμαρχος Ευρώτα κ. Ιωάννης Γρυπιώτης - συνεπικουρούμενος από τους αντιδημάρχους και το δημοτικό συμβούλιο, ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Θεόδωρος Σαρρής, ο προϊστάμενος του Υποκ/τος ΕΛΓΑ Τρίπολης κ. Ανδρέας Μανέτας, ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ κ. Τζανέτος Καραμίχας, ο πρόεδρος και το ΔΣ του ΑΣΕ Σκάλας, καθώς επίσης εκπρόσωποι συνεταιριστικών οργανώσεων από την περιφέρεια Δήμων Ευρώτα και Μονεμβασίας.
Σκοπός της ανωτέρω σύσκεψης ήταν η αποτύπωση της πραγματικής ζημίας, ως αποτέλεσμα του πρόσφατου παγετού που έπληξε την ευρύτερη περιοχή, ενώ -ομόφωνα- εκφράστηκε η κοινή επιθυμία, τόσο από την πλευρά του ΕΛΓΑ όσο και των λοιπών συμμετεχόντων, για την καταβολή αποζημίωσης στους πληγέντες αγρότες.
Παράλληλα, ο Περιφερειάρχης Πελ/σου ενημέρωσε ότι, στο άμεσο μέλλον, ο Δήμος Ευρώτα θα φιλοξενήσει μια μεγάλη σύσκεψη, αντικείμενο της οποίας θα είναι η ΚΑΠ (Κοινή Αγροτική Πολιτική), παρουσία όλων των αρμοδίων φορέων, οργανώσεων της Πελοποννήσου και πιθανότατα του ιδίου του Πρωθυπουργού.
Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος Ευρώτα, εξέφρασε την πάγια και σταθερή θέση του, ως προς το ζήτημα καταβολής αποζημιώσεων στους πληγέντες της περιοχής, χαρακτηρίζοντας την οικονομική στήριξη των αγροτών μονόδρομο, ενόψει μάλιστα της γενικότερης δύσκολης οικονομικής συγκυρίας.
Επιπλέον, ανακοίνωσε ότι, θα συμμετέχει στη διαμόρφωση της νέας ΚΑΠ και προς τούτο, όρισε -βάσει των προβλεπόμενων από την Πολιτεία- αρμόδιο αντιδήμαρχο για τα ζητήματα αγροτικής ανάπτυξης τον κ. Ηλία Παναγιωτακάκο, συνεπικουρούμενο από το δημοτικό σύμβουλο κ. Σωτήριο Μένεγα.

Γραφείο Τύπου ΚΔΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: