Πέμπτη, 3 Φεβρουαρίου 2011

Η γέφυρα του Ευρώτα στη Σκάλα φτάνει σιγά σιγά στο τέλος της.

Η αδιαφορία των αρμοδίων για την επικινδυνότητα της γέφυρας έχει φτάσει στο απροχώρητο.
Εδώ και μια εβδομάδα έχει τοποτεθησει ο δήμος μια σιδερένια λαμαρίνα στο οδόστρωμα της γέφυρας ύστερα από καθίζηση που υπέστη.Επίσης πρέπει να επισημάνουμε και τον εκκωφαντικό θόρυβο που προκαλεί η λαμαρίνα κατά την διέλευσή των οχημάτων με αποτέλεσμα οι κάτοικοι της γύρω περιοχής να εκφράζουν τα παράπονά τους.
Στο σημείο της καθίζησης προ ημερών είχε επισκεφθεί ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, η αντιπεριφερειάρχης κ. Ντία Τζανετέα, ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου κ. Γιώργος Πουλοκέφαλος, παρουσία του δήμαρχου Ευρώτα κ. Ιωάννη Γρυπιώτη, όπου επεσήμαναν την επικινδυνότητα της γέφυρας και την άμεση επισκευής της και ο κ. Τατούλης, δεσμεύθηκε για την άμεση αποκατάσταση των φθορών και την οριστική επίλυση του προβλήματος.
Η επικινδυνότητα της γέφυρας είχε ελέχθη από κλιμάκιο του ΥΠΕΧΩΔΕ το 2001 ΔΜΕΟ/γ/496/08-08-01και κρίθηκε σκόπιμο να αντικατασταθεί .Στη συνεχεία το ΥΠΕΧΩΔΕ με νέο έγγραφο στις 31/3/2003  ΔΜΕΟ/γ/150 τονίζει την άμεση ανάγκη παύσης λειτουργίας της εν λόγω γέφυρας και την αντικατάστασή της ως ακατάλληλης, λόγω επικίνδυνων φθορών.
Η γέφυρα αποτελεί το μοναδικό σημείο προσπέλασης επιβατηγών και βαρέων οχημάτων και κινδυνεύει να αποκοπή η Νότια Λακωνία, αν δεν γίνει άμεσα η επιδιόρθωση της.
Δημοσίευση σχολίου