Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

ΔΕΥΤΕΡΑ 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2011 ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Την Κυριακή 30 Ιανουαρίου, ο Δήμαρχος του Δήμου Ευρώτα κος Γρυπιώτης Γιάννης, κάλεσε τους εκπαιδευτικούς και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων του Δήμου που φημολογείται η συγχώνευσή τους ή η κατάργησή τους και ζήτησε να καταθέσουν τις απόψεις τους. Διαβεβαίωσε όλους, ότι θέση δική του αλλά και του Δημοτικού Συμβουλίου είναι ότι κανένα σχολείο δεν πρέπει να σταματήσει να λειτουργεί και τη θέση αυτή την έχει γνωστοποιήσει και στη Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας.

Μετά από τη συνάντηση αυτή, τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Μυρτιάς, με την παρουσία του ιερέα του χωριού π. Τσολάκου Αθανασίου, των Δημοτικών Συμβούλων του Δήμου Ευρώτα κας Μυλωνάκου, κ. Πήλιουρα και κ. Μοτσάκου, του Τοπικού Συμβουλίου Μυρτιάς, των εκπαιδευτικών του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου , γονιών και κατοίκων της Μυρτιάς, έγινε συγκέντρωση με θέμα τη φημολογούμενη συγχώνευση του Δημοτικού Σχολείου Μυρτιάς με το Δημοτικό Σχολείο Βλαχιώτη.
Στη συζήτηση που ακολούθησε, μέσα σε ένα φορτισμένο από συγκίνηση αλλά και οργή κλίμα, αποφάσισαν ομόφωνα να αγωνιστούν, με όποια μέσα διαθέτουν, για να συνεχίσει να λειτουργεί το σχολείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: