Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Δελτίο τύπου Συμβούλιου της Δημοτικής Κοινότητας Σκάλας.

Με πρωτοβουλία του Πρόεδρου και του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Σκάλας του Δήμου Ευρώτα, τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011, στις 7 το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Σκάλας του Δήμου Ευρώτα, συνέλευση των κατοίκων της Δημοτικής Κοινότητας Σκάλας, με θέμα τη ρύπανση του ποταμού Ευρώτα.
Στη συνέλευση παραβρέθηκαν η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ευρώτα κα Ελένη Δεντάκου, οι αντιδήμαρχοι του Δήμου Ευρώτα κκ. Δημήτριος Διαμαντάκος και Ιωάννης Πλατανίτης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Γεώργιος Τσιμπίδης, Παναγιώτης Λυμπέρης, Παναγιώτης Μαστρογιαννάκος και Σταυρούλα Σταματάκου, εκπρόσωποι των τοπικών κοινοτήτων των παρόχθιων περιοχών του Ευρώτα, φορείς και κάτοικοι της Σκάλας.
Αποφασίστηκαν τα παρακάτω:
 Ο συντονισμός των προσπαθειών για την ανάδειξη και λύση του προβλήματος της ρύπανσης του Ευρώτα, με κινήσεις που αναπτύσσονται στο Δήμο Σπάρτης κι έχουν τον ίδιο σκοπό.
 Η γνωστοποίηση του προβλήματος στις αρμόδιες υπηρεσίες (Περιφέρεια, ΥΠΕΚΑ, Υπουργείο Πολιτισμού κλπ) με προσωπικές επαφές. Δίνεται χρονικό όριο ενός μήνα, στον Πρόεδρο και το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Σκάλας, για να πραγματοποιηθούν όλες οι απαραίτητες συναντήσεις με τους αρμόδιους φορείς.
 Η διερεύνηση της δυνατότητας χρήσης νομικών μέσων για τον περιορισμό της δράσης όσων ρυπαίνουν το ποτάμι.
 Η συλλογή υπογραφών όχι μόνο στην περιοχή της Σκάλας αλλά και σε όλους τους παρόχθιους οικισμούς.
 Η πραγματοποίηση συγκέντρωσης στη γέφυρα του Ευρώτα στη Σκάλα, τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011, στις 4 το απόγευμα.
Μετά την πραγματοποίηση των ανωτέρω ενεργειών, θα προγραμματιστεί νέα συνάντηση κατοίκων και φορέων προκειμένου να ενημερωθούν, να εκτιμήσουν την κατάσταση όπως θα έχει διαμορφωθεί και να αποφασίσουν για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων.

Το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Σκάλας

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

ΣΥΝΧΑΡΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑΙΑ ΣΕΛΙΔΑ.ΘΕΡΜΟΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ www.panosglosters.cabanova.com