Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Συνάντηση δημάρχου Ευρώτα κ. Γρυπιώτη, με διευθυντές και Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικών Σχολείων.

Συνάντηση μεταξύ δημάρχου Ευρώτα κ. Γρυπιώτη, διευθυντών και Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Δημοτικών Σχολείων Έλους, Μυρτιάς, Αγίου Δημητρίου, Νιάτων και Απιδιάς, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2011, στο Δημοτικό Κατάστημα Σκάλας.
Αφορμή για τη συζήτηση στάθηκε ο νέος καλλικρατικός χάρτης των σχολείων που ετοιμάζει το Υπουργείο Παιδείας, στοχεύοντας σε εκτεταμένες συγχωνεύσεις, συνενώσεις και δημιουργία πολυδύναμων σχολείων.
Ο δήμαρχος Ευρώτα ενημέρωσε τους παριστάμενους για τις ξεκάθαρες, πάγιες και σταθερές θέσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, οι οποίες αντιτίθενται σε μια τέτοια κίνηση (κατάργησης – συγχώνευσης σχολικών μονάδων).
<<Ο δήμος μας είναι αγροτοκτηνοτροφικός και όχι αστικός>> δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γρυπιώτης, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι, δεν πληρούνται οι απαραίτητες προϋποθέσεις –κυρίως αναφορικά με το μείζονος σημασίας ζήτημα ασφαλούς μεταφοράς των μαθητών- ώστε να επιχειρηθεί κατάργηση και συγχώνευση σε σχολεία της περιφέρειας Δήμου Ευρώτα.
Παράλληλα, δήλωσε ότι, ο Δήμος Ευρώτα δεν συμμερίζεται την άποψη του προϊσταμένου της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας, ότι, <<ορισμένες από τις υφιστάμενες σχολικές μονάδες (ολιγοθέσια σχολεία) είναι υποβαθμισμένες και δεν τηρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις ώστε να έχουν λόγο ύπαρξης>>.
Τέλος, στη συνάντηση συμμετείχαν γονείς, εκπαιδευτικοί, οι αντιδήμαρχοι Ευρώτα κκ. Η. Παναγιωτακάκος και Π. Παυλάκης, οι δημοτικοί σύμβουλοι κκ. Π. Μαστρογιαννάκος, Π. Παπαγιαννοπούλου, Μ. Μυλωνάκου κι εκπρόσωποι των τοπικών συμβουλίων.
Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: