Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΥ ΕΥΡΩΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΡΟΚΕΩΝ

Η προγραμματισμένη συνάντηση μεταξύ Δ/νσης Β/Βάμιας Εκπαίδευσης και Δήμου Ευρώτα, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011, στην οποία συμμετείχαν: η διευθύντρια κ. Αικ. Χιστοπούλου, ο αντιδήμαρχος Ευρώτα κ. Ηλ. Παναγιωτακάκος, εκπρόσωποι των μαθητών και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

Ο κ. Παναγιωτακάκος κατέθεσε την πρόταση - ψήφισμα του δήμου, βάσει του οποίου αποδεικνύεται έμπρακτα η βιωσιμότητα και λειτουργικότητα του Γυμνασίου - Λυκείου της περιοχής, καθώς επίσης τα ψηφίσματα όλων των φορέων που κινούνται στο πλαίσιο λειτουργικότητας της σχολικής μονάδας Κροκεών. Δήλωσε, δε, κατηγορηματικά ότι, ο δήμος με συμπαραστάτες τους μαθητές, τους γονείς και τις τοπικές κοινωνίες, θα προασπίσει με κάθε τρόπο και μέσο το δίκαιο αίτημα λειτουργίας των σχολείων.
Επίσης, επανέλαβε τη δέσμευση του Δήμου Ευρώτα για ποιοτική αναβάθμιση σε όλες τις εκπαιδευτικές μονάδες και ιδιαίτερα των Κροκεών.
Οι εκπρόσωποι των μαθητών έθεσαν ζητήματα που αφορούν στην ποιότητα των σπουδών τους, προασπίζοντας το αίτημα για συνέχιση λειτουργίας του Γυμνασίου .- Λυκείου Κροκεών, διότι πληροί όλα τα κριτήρια. Ακολούθως, κατέθεσαν το ψήφισμα και υπερασπίσθηκαν το δικαίωμά τους για κάθε μορφής κινητοποίηση, με σκοπό την κατοχύρωση των αιτημάτων τους.
Ο εκπρόσωπος των γονέων, εξέφρασε με τη σειρά του, την αταλάντευτη στάση για συνέχιση λειτουργίας της εν λόγω σχολικής μονάδας, επισημαίνοντας παράλληλα ότι, ο Σύλλογος σε συνεργασία με το δήμο, θα βοηθήσει στην αναβάθμιση του σχολείου.
Στη συνέχεια, η κ. Χριστοπούλου τόνισε κατηγορηματικά ότι, δεν υπήρξε στοχοποίηση ή ονοματολογία για το συγκεκριμένο Λύκειο. <<Ο διάλογος αφορά στο σύνολο της Β/Βάθμιας Εκπαίδευσης της Λακωνίας, στην κατεύθυνση του Υπουργείου Παιδείας>>, δήλωσε ταυτόχρονα, επαναλαμβάνοντας ότι, η σχολική μονάδα Κροκεών χρειάζεται σοβαρές επεμβάσεις στις υποδομές, ώστε να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες συνθήκες.
Από την παραπάνω συνάντηση εξήχθησαν τα ακόλουθα συμπεράσματα:
• Ο διάλογος συνεχίζεται και αφορά στα ποιοτικά χαρακτηριστικά της Εκπαίδευσης.
• Η δέσμευση του δήμου για επένδυση στις υποδομές του κτιρίου είναι θετική.
• Θετική, επίσης, είναι η ανταπόκριση μαθητών, γονέων, αλλά και όλων των φορέων για τη συνέχιση λειτουργίας του σχολείου.
• Η διευθύντρια Β/Βάθμιας Εκπαίδευσης κ. Αικ. Χριστοπούλου δεσμεύτηκε ότι, η εισήγησή της, θα δοθεί στο Δήμο Ευρώτα, για νέα διαβούλευση.

Τέλος, κοινή διαπίστωση των συμμετεχόντων ήταν ότι, η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα, ενώ τα επιχειρήματα που τέθηκαν ήταν τεκμηριωμένα.
Δεν χρειάζεται, όμως, εφησυχασμός, αλλά επαγρύπνηση και συμμετοχή, μέχρι την τελική δικαίωση.

Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: