Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Δελτία Τύπου του Βουλευτή Ν.Δ. Ν. Λακωνίας, κ. Γρηγόρη Αποστολάκου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σειρά θεμάτων έφερε στη Βουλή των Ελλήνων και στους αρμόδιους Υπουργούς, ο Βουλευτής Νομού Λακωνίας, κ. Γρηγόρης Αποστολάκος με την κατάθεση σχετικών Αναφορών.
Ειδικότερα, στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρ. Παπουτσή κοινοποίησε έγγραφα αιτήματα τόσο της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Νομού Λακωνίας, όσο και του Συλλόγου Εποχιακών Πυροσβεστών Νομού Λακωνίας.

Παράλληλα κατέθεσε προς την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, κ. Α. Διαμαντοπούλου έγγραφο της Αστρονομικής Ένωσης Σπάρτης «Διός Κούροι» με το οποίο εκφράζεται η αντίθεση στο ενδεχόμενο κατάργησης του μαθήματος «Στοιχεία Αστρονομίας και Διαστημικής» από τα Λύκεια της χώρας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Αρχαίο Θέατρο Σπάρτης βρέθηκε στο επίκεντρο συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής, μετά από σχετική Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Ν. Λακωνίας κ. Γρηγόρη Αποστολάκου προς το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού.
Σε συνέχεια της προηγούμενης Ερώτησης του Βουλευτή και της αντίστοιχης Απάντησης του Υπουργείου, η άμεση ανάγκη αποκατάστασης, συντήρησης και ανάδειξης του Αρχαίου Θεάτρου αναδείχθηκε για ακόμη μία φορά τόσο μέσα από την τοποθέτηση του κ. Αποστολάκου, όσο και από την ομιλία του αρμόδιου Υφυπουργού κ. Γ. Νικητιάδη.
Ταυτόχρονα, ο Βουλευτής επανέφερε το αίτημα του Συνδέσμου Φίλων Ανασυγκρότησης Αρχαίου Θεάτρου Σπάρτης «ΓΙΤΙΑΔΑΣ» για εθελοντικές εργασίες των μελών του στο θέατρο και τον περιβάλλοντα χώρο, το οποίο είχε απορρίψει προ δύο μηνών το Υπουργείο Πολιτισμού.
«Ο πολιτισμός δεν είναι μόνο κρατικό αγαθό και ευθύνη της εκάστοτε κυβερνητικής εξουσίας να το προστατεύσει, είναι και κοινωνικό αγαθό. Διερωτώμαι λοιπόν, γιατί δεν επιτρέπεται να γίνουν από τον ΓΙΤΙΑΔΑ σωστικές ενέργειες; Μιλάμε για εξέχοντες ανθρώπους της Σπαρτιατικής κοινωνίας, νέους ανθρώπους, επιστήμονες, καταξιωμένους επαγγελματίες, οι οποίοι ζητούν με την επίβλεψη της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, να κάνουν εργασίες όπως ο καθαρισμός του κοίλου κ.λ.π.» τόνισε ο κ. Αποστολάκος

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Βουλευτής Νομού Λακωνίας, κ. Γρηγόρης Αποστολάκος κατέθεσε Ερώτηση προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Π. Γερουλάνο σχετικά με την ανακήρυξη του 2012 ως «Έτος Νικηφόρου Βρεττάκου».
Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής :

Με το υπ’ αριθμ. 791/30.06.2010 έγγραφο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σπάρτης, το Εφορευτικό Συμβούλιο του συγκεκριμένου ιδρύματος, σας πρότεινε την ανακήρυξη του 2012 ως «Έτος Νικηφόρου Βρεττάκου». Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννησή του στη γενέθλια γη της Λακωνίας και 21 χρόνων από την εκδημία του, το Εφορευτικό Συμβούλιο σας υπέβαλλε το σχετικό αίτημα και έκτοτε αναμένει την ανταπόκριση σας.
Κύριοι στόχοι της πρότασης αποτελούν τόσο η απόδοση τιμής στη μνήμη του μεγάλου αυτού Έλληνα ποιητή, όσο και η προβολή του πλούσιου έργου του σε ολόκληρη τη χώρα και εκτός των συνόρων μας. Παρεπόμενα θα προβληθεί η Λακωνία και ιδιαίτερα η Σπάρτη, η οποία έχει την τιμή να φιλοξενεί το αρχείο του Νικοφόρου Βρεττάκου στους χώρους της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης.
Για τους λόγους αυτούς άλλωστε, η πρόταση συγκεντρώνει την αποδοχή και την καθολική υποστήριξη των φορέων και των πολιτών του νομού Λακωνίας, εμού συμπεριλαμβανομένου, της οικογενείας του ποιητή, του Σωματείου «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΑΡΧΕΙΟΥ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ ΒΡΕΤΤΑΚΟΥ», του Γενικού Συμβουλίου Βιβλιοθηκών του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και πλήθος άλλων θεσμικών παραγόντων.

ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΛΑΚΩΝΙΑΣ - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΟΜΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ
ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: