Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

 ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
Ακαριαία υπήρξε η αντίδραση του Δημάρχου Ευρώτα κ. Γιάννη Γρυπιώτη, με αφορμή την ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, σχετικά με τις συγχωνεύσεις σχολείων.
Ο κ. Γρυπιώτης εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για αυτήν την πολιτική και συγκαλεί σύσκεψη σήμερα (Δευτέρα 14-03-2011) και ώρα 18:00 στο Δημαρχείο.
Ειδικότερα, έχουν κληθεί να παραστούν εκπαιδευτικοί και γονείς, τοπικοί και Δημοτικοί σύμβουλοι Αγ. Δημητρίου, Νιάτων, Απιδιάς, Έλους, Μυρτιάς, Καλλιθέας, με σκοπό τη μεθόδευση των ενεργειών και την ιεράρχηση των στόχων του Δήμου Ευρώτα.
Επισημαίνεται ότι, ο Δήμος Ευρώτα είχε εκφράσει έγκαιρα, το πλαίσιο της πολιτικής του, για ανοικτά σχολεία Α/Βάθμιας και Β/Βάθμιας Εκπαίδευσης.
Όλο αυτό το χρονικό διάστημα των 2,5 μηνών, ανέπτυξε διαρκή διάλογο με την τοπική σχολική κοινότητα, καταρτίζοντας φακέλους που στοιχειοθετούν την αναγκαιότητα απρόσκοπτης λειτουργίας των Σχολείων.
Ικανοποίηση εκφράστηκε, ωστόσο, για τη διατήρηση των Σχολείων Β/Βάθμιας Εκπαίδευσης Κροκεών, Γερακίου και του ΕΠΑΛ Γλυκόβρυσης, τα οποία ήταν υποψήφια για συγχώνευση / κλείσιμο.
Ο Δήμος Ευρώτα δεν μπορεί να είναι ικανοποιημένος με το κλείσιμο του Εσπερινού Λυκείου Σκάλας, του μοναδικού στη Ν.Α. Λακωνία.
Για το θέμα αυτό, θα υπάρξει άμεσα συνάντηση με τους εκπροσώπους του Εσπερινού Λυκείου Σκάλας.
Η εκπαιδευτική πολιτική για ποιοτικά αναβαθμισμένη εκπαίδευση στο δήμο μας, συνιστά ζήτημα πρώτης προτεραιότητας.

Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: