Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΒΛΑΧΙΩΤΗ

ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ Δ.Σ. ΓΙΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΔΟΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΒΛΑΧΙΩΤΗ

Επιστολή προς Υπουργείο Υγείας, ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., ΠΕΣΥ Πελοποννήσου και Γ.Ν. Σπάρτης
Παρά τις επανειλημμένες γραπτές και προφορικές οχλήσεις και επισημάνσεις του Δημάρχου Ιωάννη Γρυπιώτη για τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση των δομών Υγείας, συλλήβδην, στο Δήμο Ευρώτα, τη στιγμή μάλιστα που η ελονοσία, έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις στην περιοχή, το Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης κωφεύει. Εν ονόματι της συμμόρφωσης με τις επιταγές του ΔΝΤ περί δραστικής περιστολής δαπανών, συντείνει στη συρρίκνωση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, αδιαφορώντας για την επίπτωση που αυτή έχει στην παροχή στοιχειωδών ιατρικών υπηρεσιών προς τους πολίτες.
Κατά την 6η Τακτική του Συνεδρίαση, την Τρίτη 10 Απριλίου 2012, το Δημοτικό Συμβούλιο, λαμβάνοντας υπόψη την εισήγηση του Αντιδημάρχου Ηλία Παναγιωτακάκου, ομόφωνα αποφάσισε τη δρομολόγηση όλων των απαιτούμενων ενεργειών για την προάσπιση και θωράκιση των δομών Υγείας, που αφορούν στο Κέντρο Υγείας Βλαχιώτη.
Σε επιστολή του προς το Υπουργείο Υγείας, το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., το ΠΕΣΥ Πελοποννήσου και το Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης, ο Δήμος Ευρώτα κοινοποιεί τη σχετική εισήγηση.
Αναλυτικά η εισήγηση του Αντιδημάρχου Ηλία Παναγιωτακάκου ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου:
«Το Δημοτικό Συμβούλιο Ευρώτα επικροτεί τις ενέργειες και τις πρωτοβουλίες του Δημάρχου που αφορούν στην αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας Βλαχιώτη και τη στελέχωση των Αγροτικών Ιατρείων.
Το Δημοτικό Συμβούλιο διαπιστώνει τη συνεχή υποβάθμιση των δομών Υγείας στην περιοχή μας, με αποκορύφωμα την έλλειψη Αγροτικών Ιατρών και τη μετακίνηση του Ασθενοφόρου προς το Νοσοκομείο Μολάων.
Πρέπει επιτέλους να κατανοηθεί, ότι η Υγεία και η Παιδεία δεν μπορεί- στο πλαίσιο της όποιας δημοσιονομικής προσαρμογής και των επιταγών/ επιλογών του ΔΝΤ- να υφίστανται συνεχή υποβάθμιση και διαρκείς περικοπές.
Οι υποσχέσεις που δόθηκαν εκ μέρους της Κυβέρνησης, για αναβάθμιση όλων των δομών Υγείας στο Δήμο Ευρώτα, λόγω του προβλήματος της ελονοσίας και άλλων επικίνδυνων ασθενειών, απόρροια της λαθρομετανάστευσης, παρέμειναν για άλλη μια φορά γράμμα κενό.
Το Δημοτικό Συμβούλιο και ο Δήμαρχος του Δήμου Ευρώτα δεν μπορούν να αποδεχθούν τα τετελεσμένα, αλλά και τις μεθοδεύσεις στον προγραμματισμό και τη στελέχωση του Κέντρου Υγείας Βλαχιώτη και των Αγροτικών Ιατρείων.
Καλούμε άμεσα όλους τους εμπλεκόμενους φορείς των δομών Υγείας, όπως το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., το Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης, την Περιφερειακή Δ/νση Πελοποννήσου και το Υπουργείο Υγείας να διαμορφώσουν μια νέα πολιτική που αφορά στην Υγεία στο Δήμο Ευρώτα.
Η αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας Βλαχιώτη, η στελέχωση των Αγροτικών Ιατρείων, αλλά και η επαναφορά του Ασθενοφόρου είναι βήματα, που θα βοηθήσουν την Πρωτοβάθμια Υγεία στο Δήμο Ευρώτα.
Σήμερα ενημερώνουμε και αναμένουμε άμεσες ενέργειες, αλλά εκφράζοντας τη θέληση των συμπολιτών μας, θα χρησιμοποιήσουμε και άλλες μεθόδους για τη δικαίωση των αιτημάτων μας».


Γραφείο Τύπου Δήμου Ευρώτα


Δεν υπάρχουν σχόλια: