Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Ποδηλατοπορεία αλληλεγγύης

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η «ποδηλατοπορεία αλληλεγγύης», την Κυριακή 8 Ιουλίου στο Δήμο Ευρώτα. Πρόκειται για μια εκδήλωση την οποία διεξήγαγε το Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Ευρώτα «Νικηφόρος Βρεττάκος» σε συνεργασία με την Ένωση Δημοτών Σκάλας «Νέοι Ορίζοντες».

Σαράντα πολίτες -μικροί και μεγάλοι- ηλικίας από 11 έως 60 ετών συμμετείχαν στην ποδηλατοβόλτα, ακολουθώντας τη διαδρομή Σκάλας – Λεήμονα - Έλους – Αστερίου – Βλαχιώτη – Σκάλας».
Οι στόχοι της εν λόγω πρωτοβουλίας επικεντρώνονταν στη:
• διάδοση του μηνύματος της αλληλεγγύης
• τη στροφή προς τον αθλητισμό
• τη γνωριμία με τον πολιτισμό και
• το σεβασμό προς τη φύση - προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.
Μετά το πέρας της ποδηλατοπορείας και τον τερματισμό αυτής στην Πλατεία Πηγών Σκάλας, συμβολικοί τιμητικοί έπαινοι απονεμήθηκαν σ΄ όλους τους συμμετέχοντες. Ειδικότερα, τα βραβεία απένειμαν: ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ του Δήμου Ευρώτα κος Παναγιώτης Λυμπέρης, η Πρόεδρος του Παραρτήματος Λακωνίας της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης κα Πολυτίμη Σταθάκου και η Πρόεδρος της Ένωσης Δημοτών Σκάλας «Νέοι Ορίζοντες» κα Νικολέττα Λεϊμονίτη.
Τόσο ο κος Π. Λυμπέρης όσο και η κα Ν. Λεϊμονίτη απευθύνουν θερμές ευχαριστίες στους εθελοντές της ομάδας διάσωσης για την πολύτιμη συνδρομή τους και συγκεκριμένα για τον υλικο – τεχνικό εξοπλισμό και την παροχή πρώτων βοηθειών.
Επίσης, θερμά ευχαριστούν τις καφετέριες: «parapente» στη Σκάλα και Σταυρούλας Σταματάκου στο Αστέρι, καθώς επίσης, το Χορευτικό Σύλλογο «Κυψέλη Χορού και Πολιτισμού - Βλαχιώτης», για την προσφορά χυμών στους ποδηλάτες.
Τέλος, διοργανωτές και συμμετέχοντες ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη ποδηλατική συνάντηση - εξόρμηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: