Δευτέρα, 27 Αυγούστου 2012

ΦΙΝΑΛΕ ΓΙΑ ΤΗΝ 1Η ΕΥΡΩΤΕΙΑ ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ, ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΠΛΙΑΤΣΙΚΑ- ΖΟΥΓΑΝΕΛΗ

Υπό τους ροκ ήχους των Πλιάτσικα- Ζουγανέλη, σηματοδοτήθηκε χθες στο Βοτανικό Κήπο του Ιπποκράτη, το τέλος της 1ης Ευρωτείου Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών.
Μία αξιόλογη πρωτοβουλία του Δήμου, που ξεκίνησε την Τρίτη 21 Αυγούστου με εναρκτήριο σταθμό υποδοχής της φλόγας την Καλλιθέα και ολοκληρώθηκε χθες στη Σκάλα.
Εξαρχής, στόχος του Δήμου ήταν να περάσει η φλόγα και από τις πέντε δημοτικές ενότητες, ώστε οι δημότες να συμμετάσχουν ισότιμα στη διαδικασία μεταλαμπάδευσης της φλόγας και ενίσχυσης του ιδεώδους της εθελοντικής αιμοδοσίας.
Αξιοσημείωτη είναι και η ανταπόκριση που βρήκε το κάλεσμα του Δήμου, στους λιλιπούτειους δημότες μας. Τα παιδιά σχημάτισαν γύρω από το βωμό «τον κύκλο της ζωής», απήγγειλαν ποιήματα και στίχους αφιερωμένους στην αξία της εθελοντικής αιμοδοσίας.
Ο συντοπίτης μας, πρωταθλητής των 200 μ. Λυκούργος Τσάκωνας, κεντρικό τιμώμενο πρόσωπο της εκδήλωσης, άναψε τελευταίος τη δάδα, στο Βοτανικό Κήπο του Ιπποκράτη. Είχε προηγηθεί μια λιτή τελετή τιμής στο πρόσωπό του, στη γενέτειρά του, το Βλαχιώτη.
Μετά το πέρας της τελετής αφής της φλόγας, περί τη 10 μ.μ., πήραν τη «σκυτάλη» ο Φίλιππος Πλιάτσικας και η Ελεονώρα Ζουγανέλη. Οι δυο δημοφιλείς καλλιτέχνες «απογείωσαν» το κοινό, ερμηνεύοντας τραγούδια από τους προσωπικούς τους δίσκους, αλλά και άλλων συναδέλφων τους και έκλεισαν με μελωδικό τρόπο τη βραδιά, «επισφραγίζοντας» την πενθήμερη εκδήλωση.
Ο Δήμος Ευρώτα ευχαριστεί θερμά όλους όσοι έδειξαν έμπρακτα την ευαισθητοποίησή τους στην πρόσκλησή του αυτή και υπόσχεται να επαναλάβει το εγχείρημα.
Βίντεο ΚΑΛΛΙΘΕΑ-ΓΕΡΑΚΙ-ΚΑΡΙΤΣΑ
Βίντεο ΒΛΑΧΙΩΤΗ-ΣΚΑΛΑ
Βίντεο ΓΛΥΚΟΒΡΥΣΗ-ΑΣΤΕΡΙ-ΕΛΟΣ-ΒΛΑΧΙΩΤΗ
Βίντεο ΜΥΡΤΙΑ -ΒΡΟΝΤΑΜΑΣ-ΝΙΑΤΑ
Βίντεο ΚΡΕΜΑΣΤΗ


Δημοσίευση σχολίου